14 Kasım 2011
METROKENT BURADA METRO NEREDE?

METROKENT BURADA METRO NEREDE?

Dün 100 yılda bir yaşanan tarih olayı bir çok ilkin ve önemli olayın da başlangıcı oldu.(11.11.2011) Bu tarihin bize de bir hayrı olur mu derken ; Anadolu yakasındaki Metro?nun haberi geldi. Kadıköy- Kartal hattının İBB.Başkanı Kadir TOPBAޞ tarafından deneme seferi gerçekleştirildi. Gerçi ; biz bu filmin fragmanını  görmüştük ama devamı gelmedi(!).Onların da hakkı ama bizim daha çok hakkımız. Biz onlardan daha çok bekledik. Daha çok sıkıntı ve zaman kaybettik. Onların alternatifi daha çok. Sahilden itibaren Tem Otoyolu dahil dört paralel yolları var. (Sahil ;minibüs ;E5 ve TEM.Otoyolu) Hangisine yakınsanız onu kullanabiliyorsunuz.

Ya bizim öyle mi?

Bizim insanımız dünyanın en sabırlısı bence!. Ben diyorum ki; ?5yıldır metroyu bekliyorum?. Öbür tarafta ki arkadaş hemen oradan atılıyor ?Senin ki ne ki! biz 10 yıldır bekliyoruz?. Var mı ki dünyada bir eşi-benzeri? Kim bu insanların beynine soktu bu metro işini? Toplumun duyguları ile oynamak bu kadar ucuz mu? Her ortamda birileri bir balon uçuruyor ; bizler de o uçan balonla oyalanıyoruz. Ne bayramlar söz verildi ; gelip geçti. 23 Nisan?lar ;19 Mayıs?lar ; 29 Ekim?ler ne kadar milli bayram varsa bir açılış balonu uçuyor ve sonra patlıyor?

Bu metro hikayesi bu kadar uzamazdı uzamasına ama; BAޞAKޞEHİR bölgesinde etkili olacak ; ses getirecek kişilerin hepsinin tuzu kuru. Onların METRO ile işi olmaz onların son model jeepleri var.Geride kalanların da pek sesi çıkamıyor. Genellikle bıçak kemiğe dayanmadığı sürece tepki veren bir toplum olmadığımız için yönetenlerimiz de bunu çok iyi biliyorlar. Az bir tepki geldiğinde ağzımıza bir parmak bal çalıyorlar. Biz onu yalayıp bitirinceye kadar unutuyoruz veya gündem değişiyor. Bu süreç de ; sürüncemede böyle devam edip ediyor.

ޞu metro denen sihirli yer altı treni gelecek diye ne insanların başı derde girdi. Bu bölgeye ne yatırımlar yaptı. Ne umutlar yeşerdi ve söndü. Ha bugün ; ha yarın. Ha bu bayram ; ha gelecek bayram derken akıp geçti yıllar. Özledik ama ; ne gelen var ne giden.Hep boynu bükük kaldık. Bu yılan hikayesine dönen beklenti; bir Avrupa ülkesinde olsa ; herhalde toplumun tepkisinden birçok kişiyi koltuğundan ederdi. Bizde görecek miyiz acaba o günleri? Bir yetkili ve etkili çıksa bu işin doğrusunu söylese. Kendini yetkili zanneden bir çok kişi bugüne kadar birçok tarih verdi ve o tarihlerin hepsi eskidi.

Bazı bu konuda duyarlı kişilerle yaptığımız görüşmelerde ; yok efendim ; bu hat verimsiz ve etkin olmadığından bugüne kadar açılmamış mış. Yok efendim ; belediye otobüs yolcularına göre yapılan çalışmada yolcu sayısı yetersizmiş. Yok efendim ; güzergahta mahkemelik bir alan varmış. Bitmeyen istasyon varmış. Minibüsçüler kızarmış ; varmış ta varmış. O zaman neden yapımına başlandı bu hattın? Bu çalışmalar ; ölçümler ; fizibilite çalışmaları yapılmadan bu kadar milyon dolarlık bir yatırıma başlanır mı hiç? Bu hat için gelen vagonlar beklerken eskidi. Bu konuda halka bu işin doğrusunu anlatacak bir yetkili yok mu? Artık mazeret değil marifet gösterin?

Bu işe güvenerek İBB. İnşaat şirketi KİPTAޞ ; adını da bu sihirli yer altı treninin adını verdiği bir kenti bitirdi ve hak sahiplerine verdi. Adı ?metrokent? ama ortada metro yok. ޞimdi bazıları bana kızacak kardeşim sen de ne sabırsızsın!. Ben de ; kendimi göçük altında kalmış sade bir vatandaş  olarak ; sesimi duyan olur mu diye ; aklıma gelen soruyu duyulması için haykırarak soruyorum ?Metrokent Burada Metro nerede??

Hilmi ÇAKIR 12 KASIM BAޞAKޞEHİR
VİZYON EMLAK DANIޞMANLIK
TERASİUM AVM. BİM MARKET ALTI(METROKENT YANI)
0212 4885885 0532 7064620
hilmicakir@gmail.com

Bu yazı 2137 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

recep bozik | 25-10-2015 22:04:50

Basaksehir metrosu acıldıgından bu gune kadar izlenimim cok guzel yararlı yatırım gururumuz önceki yorumu silmek icin çalısacam teşekkür ederim


Avatar

Muharrem Uğur | 17-04-2012 22:00:00

Hilmi Bey ; harfi harfine her dediğinize katılıyorum. Fakat burada bizlerde yanlışın parcasıyız bir bakıma. Bizler sadece kendi aramızda söyleniyoruz. Neler yapabiliriz ; sesimizi duyurmak için kitlesel bişeyler yapmak lazım. Haklı tepkimizi birbirimize değil ; yetkilileri rahatsız edecek şekilde belirtmemiz gerekiyor. Yoksa malum zamanlarda ağızlara çalınan bir parmak ballarla yaşayıp gideceğiz :-(


Avatar

recep bozik | 26-11-2011 23:00:00

metro çalışmadan eskidi ümidimizi yitirdik


Avatar

Ali Osman | 15-11-2011 23:00:00

Hilmi beyin tespitlerine katılmamak mümkün değil. İyi ki duygularımıza tercüman olan Hilmi Bey gibi duyarlı insanlar var. Kendisine teşekkür ediyorum.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur