30 Mayıs 2010
Cilt Güzelliğinize Bahar Esintisi

Cilt Güzelliğinize Bahar Esintisi

Bahara  girdiğimiz bu günlerde   çevremizin yemyeşil bir görüntüye büründüğü ; güneşin kendini gösterdiği bizden sıcaklığını ve güzelliğinin   esirgemediği ilkbahar günlerini ruhumuzu aydınlatırken etkisini bazen ciddimiz üzerinde aynı güzellikte göstermiyor.

Özelliklede hava kirliliği ; stres ;yanlış bakım ; yanlış ürün seçimi ; gibi faktörler  de eklenince cilt kedini yenileme
özelliğini  yitirir. Tahribata uğruyor. erken yaşlanmaya  ve sarkmaya sebebiyet  verir.herkes kendini  doğanın kucağına bırakıp baharın tadını çıkarırken siz saklanacak yer arıyorsunuz. Yalınız  siz değil kadın erkek demeden bir çok ınsanı yılın bu aylarında cilt sorunlarından yakınıyor.

diğer mevsimler de pek sorun olmadığı halde bazlarımızın nisan başında cildi pul ; pul ;dökülüyor ; kızarıyor  geriliyor. Bunun nedeni elbette sadece bahar değil ; mevsim değişikliği  uv ışınlarının veya dengesiz beslenmenin yol açtığı sıradan cilt sorunları ile birleştiğinde rahatsızlıklarda baş gösterir.bil hassa bahar  aylarında cilt temizliğine daha özen göstermeliyiz bu aylarda cilt daha hassaslaşıp kendini yenilediği  bir dönemdir. Bu nedenle cildinizi düzenli olarak uyarıcı cilt egzersizi ile her gün  üç kez parmak uçlarıyla hafif darbelerle noktalama şeklerinde masaj uygulamak bu masaj kan dolaşımını hızlandırması  açısından ; cildinize canlılık verir ve sıklaştırır. Ayrıca  cildinizden ölü hücrenin atılması için haftalık peeling uygulayın. her gün cilt tipinize uygun nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin makyaj kullananlar ise makyaj altında sürmeleri  gerekmektedir. Güneşe çıkmadan öncede  güneş koruyucu kullanmayı dikkat edin. yaza bronz bir tenle girmek istiyorsanız ; güneşin yoğun olduğu bir ile üç saatleri arsıda  güneşe çıkmamayı gayret  edin. çünkü güneş ciddi gevşetir  yaşlandırır en önemlisi cilt kanserine yol açar solaryum yerine mümkünse doğal  yöntemlerle bronzlaşmayı  tercih edin cilde renk veren kremlerle destekleyin.  üst tabakasını düzenli olarak beslerseniz alt tabakası olan hücre üretimi için canlı tutmuş olursunuz dolayısıyla cildinizi uzun yılar diri ve genç kalmasını sağlarsın

Bahar aylarında cildimiz

istediğimiz ışıltıya sahip olmayabilir.  Cilt hassas bir organdır. ve dış etkenlerden çabuk etkilenir. özellikle hava kirliliği stres mevsim geçişlerinde  cilt bakımı çok önemlidir. işte bahar ayında cilt bakımı önerileri . Günde birkaç dakika  ayırarak cildinize güzel bir şekilde bakabilirsiniz. Böylece cildiniz hem daha güzel hem de daha kaliteli  olur.

İnsanın en çok yaptığı en yaygın 6. cilt bakım hatası

1.Güneş kremi kullanmamak güneş cildimizi tahriş etmemesi sadece plajlarda değil normal hayatının zada her güneş kremi kullanmanızı öneriyoruz.

2.Yeteri kadar su tüketmemek. az su tüketimi  cildinizin nemini azaltır. canlılığını önler.

3. Sigara içme ;  sigara cildi kurutur gözeneklere tıkar cildin nefes almasını önler

4.Nemlendirici kullanmayı ihmal etme banyodan çıkınca ; gündüz ve gece ; nemlendirici bilhassa önemlidir. çünkü kuru hava ve rüzgar cildin nemini çeker ve çatlamasına ; pul ; pul  olmasına yol açar.

5.sert bir temizleme yöntemi kullanmak

Piyasada bildiğimiz pek çok sayıda sabunlar ; cildimizi tahriş eder PH derecesini düşürür ve gergilik hissi verir

buna maruz kalmamanız için  kokusuz yumuşak sabun içermeyen köpük veya  temizleme jeli kullanmanız.

kullanmanızı öneririz.

 6. Yatmadan önce cildi temizlemek.

Gün boyu dış etkenlerden kir ; toz ; egzoz iş ortamlarında maruz kaldınız tüm olumsuz kilere karşı adeta  cildiniz mıknatıs gibi çekiyor buda yağlı bir tabaka oluşup cildinizde ölü hücreye  dönüşüyor.metalik bir parlaklık veriyor.
Ancak her gece temizlemezseniz  makyajla birlikte cildinize zarar verir .Makyaj ; yağı ; kiri ;hapseder. Bu nedenle gece cilt temizliğini ihmal etmeyin Size cildiniz için  güneş koruyucu  ve bronzlaştırdı krem tarzı bir formül veriyoruz

malzeme: 1 tatlı kaşığı aynı sefa çiçek yağı bir tatlı kaşığı  safran bir tatlı kaşığı havuç yağı bir tatlı kaşığı saf zeytinyağı bunları birlikte karıştırıp kahverengi bir şişeye koyun  ve avucunuzun içinde iyice ısıtarak cildinize sürün
 
Gelecek  yazıda görüşmek dileğiyle 

Estetisyen Sabahat Tütün
sabahattutun@hotmail.com
Bu yazı 2378 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur