13 Mart 2010
Başakşehir ;de İmkanları Kısıtlı? Ama Başarılı Bir Spor Kulübü

Başakşehir ;de İmkanları Kısıtlı? Ama Başarılı Bir Spor Kulübü

Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu Spor Kulübü  Başkanı Alper Yiğitoğlu?na zor imkanlarla elde edilen başarıları sorduk.

Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu Spor Kulübü Karate? Basketbol? Futbol ve Tekvando dallarında takımları olan bölgesel müsabakalara ve seçmelere katılın bir kulüptür.  Basketbol?da bu yıl hem okul maçlarına hem de lig maçlarına katıldık. Okul ve Kulüp  bazında 177  lisanslı sporcularımız bulunmaktadır.   Hedeflerimiz var ancak imkanlarımız kısıtlı? arzu ettiğimiz imkanlar sağlanabilirse istediğimiz hedefleri elde edebiliriz. Biz Okul Spor Kulübü ve okul aile birliği ortak çalışmalar yaparak kulübümüze katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Bizim küçük bir salonumuz var ancak yeterli değil? özellikle Basketbol konusunda komşu okullardan destek alıyoruz. Tekvando ve Karate için okulumuzda Anaokulunun yan kısmında bulunan 200 m2 olan bir alanımız var kendi imkanlarımızla minderlerini alarak kendimize bir spor alanı oluşturmuş olduk? çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz.  Tabi ki bu durum hiçte yeterli olan bir çalışma alanı değildir. Başakşehir 4. Etapta tek İlköğretim Okulu olan ve 4 bini aşkın öğrenci bulunan  bir okulda  200 m2?lik bodrum katta bir spor alanı yeterli olması mümkün değil.

Zaman zaman duyuyoruz kulak misafiri oluyoruz? okul bahçemize çok amaçlı bir spor salonunun yapılacağı söylemleri ortalıkta dolaşıyor. Bu yapılırsa elbette çocuklarımız daha sağlıklı bir ortamda spor yapma imkanına kavuşmuş olacaklar. Bizde  kendi alanlarında uzman olan hoca kadromuzu genişleterek daha fazla spor alanlarına girme imkanına kavuşmuş oluruz.  Zira gençlerimiz internet bağımlılığı benzeri kötü alışkanlık ve çeşitli bağımlılıklardan korumanın en güzel yolu spordur.

Sporcularımızın kendi dallarında  2009 yılında  Beden Eğitimi Öğretmeni ve Antrenörlerin öz verili çalışması neticesinde branşlara göre almış olduğumuz dereceler
 
Yıldız Erkek Karate İstanbul il İkincisi
Yıldız Kız Basketbol İlçe Birincisi
Yıldız Erkek Basketbol İlçe Birincisi
Küçük Kız Basketbol İlçe İkincisi
Küçük Kız Voleybol İlçe İkincisi
Yıldız Erkek Voleybol İlçe İkincisi
Yıldız Erkek Futbol İlçe Üçüncüsü

Gelir gider dengesini nasıl sağlıyorsunuz?

Bu zor bir soru oldu okul müdürümüz? okul  yönetimi ve öğretmenlerimizin de ciddi destek ve katkıları? öğrencilerimizin ailelerinin desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Çoğu zaman aidat almayı bırakın kendi  imkanlarımızdan  feragat etmeye çalışıyoruz. Gerçekten burada çok cüzi paralarla döndürmeye çalışıyoruz biz parasına bakmadan bilgi ve tecrübelerimizi  çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz.

Burada bu imkanlarla nereye kadar gidilebilir?

Aslında bizim hedeflerimiz büyük. Çocuklarımızı spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan korumanın yanında elbette derece yapmalarını bölgesel? ulusal ve uluslar arası başarılar sağlayabilecek  takımlarımız ve eğitim  kadromuz bulunmaktadır. Ben kulüp başkanı olarak Karate Dalında 30 yıllık tecrübem  var aynı zamanda  uluslar arası karate  hakemliği yapmaktayım? diğer hocalarımızda kendi dallarında kendilerini ispat etmiş başarıları olan hocalarımızdır. Bizim en büyük engelimiz kulaktan kulağa yayılan ancak bir türlü sonuç elde edilemeyen spor salonumuzun yapılmasıdır bu salon yapıldığında?  ailelerin serbestçe gelip gidebileceği çocuklarının güven ve sağlıklı bir şekilde  spor imkanına kavuşmaları? Kulübümüze  imkan olarak yansıyacak daha başarılı? topluma faydalı bireylerin yetişmesine katkı sağlamış olacağız.

Başarılarınızın devamını dilerim.

www.BasaksehirRehberi.com
  Bu yazı 2462 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

batuhan | 14-03-2010 23:00:00

Güzel bir Röportaj olmuş


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur