09 Mart 2010
Her saç modeli her kadına yakışmaz

Her saç modeli her kadına yakışmaz

Kadınlar ve erkekler; kendilerine en uygun saç modelini bulmak için büyük bir arayış içindeler Bugün artık sağlıklı ; güzel ve ışıl ışıl saçları elde etmenin dertsiz tasasız yollarını keşfetmek zor değil. Saç tiplerine uygun birkaç uygulamayı sizlerle paylaşalım.

Kuru saçların neye ihtiyacı vardır ; etkili bir saç kremi ihtiyacı doğar. Saçınızın kökleri dışında her yanına boydan boya uygu-layın yaklaşık 3-4 dakika bekletin. Sonrasında kay-ganlığı gidinceye kadar durulayın.

Saç maskeleri ışıltıyı artırmak için muhteşem bir yöntemdir.

Saç kurutma makinesi ile aşırı kurutmak ve kimyasal maddeleri en aza indirmeli.

İnce ve cansız saçlar için

Saç serumları kırılan uçları düzleştirmede son derece işe yarar. Parmaklarınızın arasına bir damla alarak yıpranmış saç uçlarına uygulayın.

Hacimsiz saçlar çoğu zaman fazla ürünün ; özelliklede saç kreminin kullan ması sonucu ortaya çıkar. Daha hafif bir ürüne geçin ya da birkaç gün boyunca hiç kullanmayın.

Saçlara hacim ve hareket kazandırmak amacıyla ; saç diplerine (geri kalan yerlere değil) köpük sıkın. Saç kurutma makinesi ile şöyle bir kurutun.

Yağlı saçlar için

Saç derisinde biriken sebum adlı yağ ücrelerinin fazlalığı düzensiz şampuanlama ; ter-leme ya da hormonal dengesi-zlikten kaynaklanıyor olabilir. Saç derisindeki bezlerden gelen salgılar saç tellerinin üzerine kaplar ; toz ve kirler saçta toplanır ; böylece saçınız yağlı ; cansız ve donuk bir görünüme bürünür.

Çaresi: Saçınızı her gün arındırıcı bir şampuanla yıkayın. Krem içermeyen şampuanlardan kullanın.

Dalgalı saçlar için

Saç türleri arasında en yaygın olanı budur. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60 ;ı değişen oranlarda dalgalı saça sahiptir. Dalgalı saç genellikle kuru olur ; bu nedenle nemlendirici içeren şampuan ve kremlere gerek vardır.

Islak saça uygulanan serumlar saç tellerini yumuşatır. Serum ve köpükler saçtaki kıvrımları vurgular.

Saçın ıslakken düz taranması ; jöle sürülmesi ve kendi kendine kurumaya bırakılması da izlenebilecek başka bir yöntemdir.

Arzuladığınız Saç Modelleri İçin Tıklayınız Kudret Güzellik Salonu

Bu yazı 2476 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur