23 Şubat 2010
Balyoz ;un Hayırlı Olsun

Balyoz ;un Hayırlı Olsun

Adı balyoz?

Bir moda klasiği daha yaşanıyor bugünlerde?

Bizim memlekette ağır kütleleri ; taşları ; betonları kırmak için iti cüsseli işçilere verilir bu klasik ağırlığı olan madde. ޞimdi değer kazandı ; eskiden adı pek bilinmezdi. Bugünlerin deyimiyle modalaştı. Hatta bir gencin üzerinde tişörtte gördüm. Hemen de modadaki yerini almış.  Eee ne kadarda olsa onun adını ananlar büyük apoletli kişiler. Camiyi bombalamanın ; insanları hapse atmanın ; direnenlerin başına indirilebilecek en değerli madde oldu?

2010 yılı gerçektende çok hızlı geçiyor gün yok ki balyoz ; hızar ; darbe ; derbeder ; GDO ve en büyüğü havuç soğan yeşil ıspanak kaloricilerin yapmış olduğu Erzincan Erzurum tarım arazisindeki verimi artırma ve köylüleri destekleme gürültüsü oldu.  Yaaaa tarımın nasılda bu bölgede geri kaldığını keşfettiler bilumum o arazide yetişebilecek yâda özel bitkilere zarar verebilecek o toprağın sinesinde çıkmış ; bende insanım can taşıyorum diyebilen diğer canlıların yaşam hakkını alaraktan onları etkisiz hale getirmek ve kafeslemek. Herkes modayı takip ederde gugukçular durur mu ; Osmanlıdaki yeniçeriler gibi bizde isteruzzzzzzzzz deyip bir kazan ; tava tencere birde kepçe vurun bakalım ; ne kadar ses çıkıyor ; beyanatlar ; metinler hazır olsun. İdeolojik sebzeler ; hormonlu gıdalar gibi hemen yetişi versin. Yangını körükleyin alevler sarsın bacayı. Patlatın birkaç manşet gidiversin. Laiklik elden gidiyor ; Ermenistan gümrük kapısı ; pardon orası kapalı İran olsun orada olmaz orada da şeriat var hangi gümrük kapsı olsun Azerbaycan gümrük kapısından çıkmak üzere. Yakalayın memleketi terk etmesin. Son 85 yıldır hep biç paranoyakla yaşadık. Geldi gelecek diye yarı uykudayız. Bırakında rahat bir uyku çekelim?

Yine gürültülü birgün içindeyiz. Toz bulutu uçuşuyor yollarda. Hava gök gürültülü. İtirafılar ; evraklar ; parolalar ortada uçuşuyor. Her gün yeni bir ihanet modası ortaya çıkıyor. Nöbet kulübesindeki garibana parolayı sor karşıdaki  ?ADİ BAޞBAKAN? desin. Bu nasıl bir anlayış ; bu n<sıl bir tahakküm. Ne yani ülkeyi sizden birimi yönetsin. Sizin modanız geçti beyler. Artık kendinizi yenileyiniz. Yenilemiyorsanız size Ünlü Arebeksci ferdi Tayfur?un ?derbeder? şarkısı var bol bol dinleyin milletin vergileri ile demlenin. Edep ille edep. Edepsizliğin sonu balyozdur bilesiniz. Bu balyoz bu kez kendi kafanıza inmekte.  İnmese de düştüğünüz bu durum size sanırım ders olur.

 Artık irtica modası geçti. Vatan satılıyor modası ; paronayası bitti. Gördük Kıbrıs satıldı diye bağırdınız oda hala yerinde duruyor. Laiklik o zaten hep iki ileri bir geri. O nedenle Üsdat Cemil MERÇ?e kualk verelim: ?İdeolojiler siyaset dünyasının haritaları. Haritasız denize açılır mı? Ama harita tehlikeli bir yolculukta tek kılavuz olamaz. Pusulaya da ihtiyaç var. Pusula: şuur. Tarih şuuru ; milliyet şuuru ; kişilik şuuru. İdeolojilerin peşine takılanlar pusulasızdırlar. Gemi ya kayalara çarptı ; ya batağa saplandı. İdeolojilerin ışığına göz yumanları sloganlar yönetir? ve devam ediyor ; ?Toprak sarsılıyor!.. Hep birden esfel-i sâfiline yuvarlanmak istemiyorsak ; gözlerimizi açmalıyız. İnsanlar sloganla güdülmez. Düşünceye hürriyet ; sonsuz hürriyet. Kitaptan değil kitapsızlıktan korkmalıyız. Bütün ideolojilere kapıları açmak ; hepsini tanımak ; hepsini tartışmak ve Türkiye ;nin kaderini onların aydınlığında fakat tarihimizin büyük mirasına dayanarak inşa etmek. İşte ; en doğru yol.? Evet bütün düşüncelerimiz böyle olmalı. Her birey ve fert böyle olamlıki ülkemiz müreffeh bir aydınlığa kavuşabilsin?

Ercan GÜMÜŞž 23.02.2010 www.hayalkalpler.com
Bu yazı 2531 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur