20 Eylül 2009
Başakşehir  Sel Felaketini  Büyüten Sebepler-1

Başakşehir Sel Felaketini Büyüten Sebepler-1

Ramazan ayının manevi ikliminin yaşandığı bir dönemde yağan yağmur bir felaketle sonuçlandı. Ancak felaketin boyutunu büyüten etkenlerde bulunmakta. İşte bu etkenlerin ilki.

Başakşehir 4. Ve 5. Etaplar arasında sosyal mekanları ile ünlü Sular Vadisi devamında korkunç ihmal. 5. Etap ikinci kısmının güney tarafında kalan 4. Etap 2. Kısmının da batısında yer alan Vadide Kiler hipermarket ile Başakşehir Lisesi alt kısmında Shell Benzin istasyonu ile Galvano Teknik Sanayi Sitesi?ne kadarki alanda bir çok villa sel felaketinde sular altında kaldı? tahrip oldu? bahçe duvarları yıkıldı ve bahçeler çamur deryasına gömüldü. Villalar ilk teslim edildiği zaman elbette bu kadar değeri olan villalar değildi. Ancak şu anda telaffuz edilen rakamlar itibarıyla 450 bin ile 800 bin dolar civarında olduğu ancak bu selden sonra kimsenin bu villalara bu değeri verme ihtimali bulunmamaktadır. Aylık kira bedeli olarak 2.500TL ile 4.500TL civarında olan villalarda kiracı olarak bulunan bir çok kiracı kurumun villaları tahliye ettiği bilgisine ulaştık.

Peki selden sonra değeri sıfırlanan? kiracıların tahliye ettiği villaların bu duruma düşmesinde bir ihmal varmıdır.

Evet objektiflerimize yansıyan karelerde bir ihmal olduğu çok açık bir şekilde belli olmaktadır. Kullanılmadığı halde açılan yollardan çıkan toprak yolların alt kısmında vadiye boşaltılması sebebiyle oluşan eğim gelen her damla yağmur suyunu direk olarak villalar tarafına yönlenmesine ve villalarda zararın büyümesine sebep vermiştir. Elbette bu kadar büyük bir felaketin yaşanacağı tahmin edilememiş olabilir. Ancak yapılan alt yapı kanalları dışında toprak üstünde vadi olan bir yerde suyun akabilmesi için hiçbir derinlik yapılmamış olması ve vadinin bir tarafından dökülen hafriyatın yapmış olduğu alan daralması yanında villaların karşı tarafından villalara doğru eğim oluşturmasına yağmur suyunu villalara yönelterek zararın büyümesini sağlamıştır.

Elbette bunun bir sorumluluğu vardır. Kiptaş burayı ihale ettiği firmalara hafriyatı vadiye boşaltma yetkisini de verdimi? Kiptaş firmalara hafriyat döküm iznini vermediyse hangi makamlardan bu yetki alındı ve vadiye hafriyat boşaltı. Ortada ciddi bir ihmal yada hesapsızlık olduğu kanısındayız. Vadide objektiflerimize takılan hesap makinesinin hali adeta yanlış hesap yapıldığını bizlere haykırmakta.

İlgili makamların yapılan bu yanlışın gözden geçirilerek sonradan dökülen hafriyatın temizlenip alt yapının güçlendirilmesi ve üst yapı olarak villalardan en az 2 metre derinlik verilerek bir vadi projesi planlanıp uygulanması gerekmektedir.

Sel Felaketinin yaşandığı gün sizden gelenler olarak sel fotoğraflarını yayınladığımız haberimizde harfiyatın suyu nasıl villara doğru akmasını sağladığı ilk 9 fotoğrafta görebilirsiniz.

linki Browser ;a Kopyalayın: http://www.basaksehirrehberi.com/yasam/detail.asp?id=4386

BasaksehirRehberi.com

Başakşehir?de Sel Felaketini Büyüten Sebepleri yazmaya devam edeceğiz.

BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 2593 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur