25 Kasım 2013
Seçim Gazeteleri ve Seçim Adayları

Seçim Gazeteleri ve Seçim Adayları

Yerel seçim‚ genel seçim derken artık bu yıl Cumhurbaşkanlığı Seçimi içinde halk oy kullanacak.

Aylar ve yıllar boyu çalışma yapan  insanlar tam emeklerinin karşılığını alacakları bir dönemde bakıyorsunuz ki ……….. ……….. ‘dan çıkar gibi insanların emeklerinin üzerine oturmaya çalışan gazeteler ve haber siteleri ortaya çıkıyor.

Aynı kelimelerle ifade edeceğimiz şekilde kendini parlatan ve ya tepeden inme aday adayları çıkmakta bu aday adayları kendilerini öne çıkarmak için mevcut çalışma yapan parti üyeleri ve diğer aday adayları üzerine iftiralar atarak kötüleyip kendilerine yer açmaya çalışmaktadırlar.

Ortaya çıkan gazete‚ haber siteleri ve aday adayları kesinlikle emek hırsızıdırlar çünkü seçimden sonrada yine  kaybolup gidecekler.

Yerel seçimler yaklaşırken‚  yereli ilgilendiren genel siyasetten  dengeleri değiştirecek önemli bir adım atılmazsa Başakşehir’de yarış Ak Parti ve CHP arasında geçecektir.

Ak Parti halk nezninde itibarını büyük ölçüde zedeleyen mevcut Belediye Başkanı ile yola devam etmesi  ciddi bir risk olacaktır. Adaylıklarını açıklayan diğer aday adayları arasında Başakşehirlilerce tanınan Mehmet ޞahin ve Özlem Erol’dur. Diğerleri tanınmamaktadır. Ancak Başakşehir için hatırı sayılır tanınan bilinen birkaç isim (A.S.K. ve H.D. gibi )  daha vardır. Henüz onlar bir adaylık başvurusu yapmadılar.  

Yapılan temayül yoklaması tüm sırları ile genel merkeze gitti. Ak Parti mevcut başkanla devam edebilir. Ancak Ak Parti İBB gibi Başakşehir’i riske atmak gibi bir lüksü yok‚ şayet böyle bir durum yaşanırsa tüm ülkede kaybetti demektir. Temenni ederim ki  Başakşehirlilerin tanıdığı ve kendine değil de Başakşehir’e hizmet edecek bir aday çıkarsın.

Genel merkezin ön seçim kararından sonra aday adayları arasında “Hafta sonu” aday belirleme ön seçimi yapacak olan CHP’de iftira ve karalamalara kadar giden çirkin gelişmeler yaşanmakta.  Aslında kısa bir süre önce aday adayları ve meclis üyesi adayları demokratik bir ortamda kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Yine bunlarında bir kısmı partiye katkısı olmadığı halde tanıtım toplantısından sonra örgüt onları sindirmeye çalışıyor.

Ön seçim yarışı kendilerini tanıtma fırsatı bulan aday adayları arasında seçilmesine kesin gözüyle bakılan teşkilatta ve halkta karşılığı olan Eski İlçe Başkanı Özgür Karabat ve Projeleri ile ön plana çıkan Yüksek Mimar Mühendis İsmail Çiçin arasında geçmesi bekleniyor.

Ancak CHP’ye süreç içerisinde hiçbir katkısı olmayan‚  başvurusunu bile İlçe Başkanlığını bypass ederek Genel Merkeze yapan Bahçeşehir’in eski siyasi aktörlerinden Kemal Aydın tombaladan ortaya çıkıverdi.

Kemal Aydın Bahçeşehir’de olmasına rağmen beş yıl içerisinde örgüt için kılını kıpırdatmadı‚ kendini hiçbir riske atmadı. Kapatılan Bahçeşehir Belediyesinin son başkanı olan Aydın muhtemelen kaybetmeği ön gördüğü için aday adayı olmak yerine kendi kadrosundan diyebileceğimiz üç meclis üyesini CHP’den meclise yerleştirmeyi başardı.

Bu meclis üyelerinden Galip Tiryaki ve Ömer Faruk Toper genel seçimlere üç gün kala oyları ile seçildikleri partilerinden istifa ederek Ak Partiye geçti. Diğer isim olan Ömer Kazancı kendini kızağa çekti. Yine süreç içerisinde CHP’ye hiçbir katkısı olmayan Kazancı siyasetin küflü raflarına kaldırılmamak için siyasi arenada yeniden yer almak hedefiyle iki ay önce CHP ;ye dönüş yaptı.

Ünlü Siyasi Aktör Kemal Aydın beş yıldır kendisini görmeyen teşkilattan destek aramaya başladı. Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre Kemal Aydın orta bölgede yaptığı toplantılarda diğer aday adaylarına karşı  parti kültürü ile bağdaşmayan şekilde ifadeler kullandığı  bununda partililerin tepkisini çektiği iletildi.  Tepkiyi kırmak amacıyla Genel Başkan ve Yardımcılarının adını kullanarak ön seçimin bir şey ifade etmeyeceğini kendisinin görevlendirildiğini beyan etmiştir.

El insaf‚  elinizi vicdanınıza  koyun  kendinizi yakıştırıyor musunuz? kılınızı kıpırdatmadan‚  beş yıllık çalışma‚ emeğin üstüne konmaya.

CHP ;de diğer önemli bir hususta aday adaylarının kimin tarafına çekileceği merak konusu.

Saadet partisi görev tebliğ edilir yöntemi ile iç disiplinle hareket etmektedir. Her ne kadar başvuru isimleri olsa da bir önceki seçimde aday gösterilen Salih Beşir’in aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Muhtemelen MHP ve BDP aday göstermeyecek.

Sonuç; Maalesef süreç içerisinde seçim gazeteleri ve seçim adayları hiçbir katkısı‚ mücadelesi‚ çabası‚ istikrarı‚ emeği  olmadığı halde  kazanabiliyor. Biz buradayız seçimden sonrada Allah’ın izniyle burada olacağız. Çıkarları bitince çil yavrusu gibi dağılan gazete haber siteleri ve aday adaylarını da göreceğiz.

Bu yazı 2220 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur