12 Ekim 2013
Omurgalı Siyaset

Omurgalı Siyaset

Yerel seçimlerde geri sayım devam ederken Başakşehir’de adaylar bir biri ardına başvurularını yapmaya devam ediyor. Kasım ayında partilerin adayları büyük olasılıkla tamamlanacağı Başakşehir’de‚  beklenen aday adayları halen tam olarak ortaya çıkmış değil ancak el altından çeşitli bel altı sataşmalar başladı.

Umuyorum ki  bu süreç içerisinde Başakşehir  halkına  yapılacak projelerle adayların ön plana çıkması. Seçilmeseler dahi fikirlerinin başkaları tarafından benimsenerek uygulamaya konulması.

Başakşehir İstanbul’un hızlı büyüyen ilçelerinden biri 5 yıl içinde de büyük bir nüfus değişikliği yaşadı. Dolayısıyla seçimin sonucu konusunda kimse kesin bir tahmin yapamaz.

Başakşehir’in ilk Belediye Başkanlığı döneminde hayal kırıklığı yaşatan Başkan Mevlüt UYSAL  AK  Parti kulislerinde kesinlikle değiştirilmesi gerektiği konuşuluyor. Ancak akside söz konusu‚  bunun için Uysal olağan üstü bir efor sarf ediyor.  

CHP’de 5 yıldır başarılı muhalefet sergileyen İlçe Başkanı  Özgür Karabat ve birbirinden değerli 4 aday daha ortaya çıktı. Her ne kadar başka adaylar olsa da Özgür KARABAT’ın halkta bıraktığı iyi izlenim onu ön plana çıkarmaktadır. 5 yıllık çalışmaları partili partisiz herkes tarafından takdirle karşılanan KARABAT aday olmasına kesin gözle bakılıyor.

MHP Başakşehir’de oy oranı itibarı ile genel seçimlerde 3. Bölge de önemli bir katkı sağlamaktadır. Ancak yerel seçimlerde aday gösterse de bir varlık gösteremez. 

Saadet Partisi Başakşehir’de BDP gibi kilit partilerden biri. Saadet Partisi İlçe Teşkilatı her ne kadar Erbakan Hoca ;nın Son Selamı Başakşehir’e Olmuş onun tavsiyesine binaen biz bu ilçeyi alacağız dese de Başakşehir’de bir aday partisidir.

Aslında güven ( eminlik ) olarak AK  Partiden çok daha öne çıkan bir parti ancak çekingenliği daha fazla “ya alamazsak”  o zaman CHP gelir.  Saadet Partisi‚ AK Partili Belediye Başkanının 5 yıldır halkta bıraktığı kötü izlenime rağmen bu endişeyi taşımaktadır. Hatta bu endişeyi Saadet Partisine yaşatanlarda var.  2009 yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan adayından çok daha kaliteli aday çıkartan Saadet Partisi yapılan son dakika hileleri ile oyların yarısından fazlasının AK Parti’ye kaymasına  sebep olmuştur.

Açıkçası AK Partide aynı adayla yola devam etmek istemesi durumunda Saadet Partisi  iyi bir Adayla ipi göğüsleyebilir. Çünkü karşılarında kendi başarıları ile değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kişiliği sayesinde seçim kazanmış birileri var.

Saadet Partisi iyi adayla yola çıkarsa Belediye Başkanlığında CHP ile başa baş bir seçim çıkaracaktır. AK Parti mevcut adayla değil de yeni bir yüzle yola devam etmek istemesi durumunda işin rengini değiştirecektir. Seçim yeniden AK  Parti ve CHP arasında geçecektir. AK Partinin adayı ilçe dışından ilçeyi tanımayan biri olursa ipi CHP göğüsleyecektir. Özellikle  isimleri ilçemiz için geçen  3. Dönem Milletvekilleri de ilçeyi tanımadıkları için CHP’ye yol açacaktır.

Peki CHP kazanırsa Başakşehir’de hayat biter mi?

Asla‚ kendi başarıları ve projeleri  ile değil de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  gölgesinde seçim kazanıp ne oldum ……………………. Olanlardan daha iyi yöneteceklerine inanıyorum.

Giymiş oldukları elbiseye yapmış oldukları ihanet en azından farklı olanlar ölçüsünü bilmediklerinden kesinlikle saygı göstereceklerdir. Zira insan bilmediği şeyden çekinir korkar bildiği şeyden değil. Korktuğu şeyden de emin olmak içinde dikkat eder.

Ama birileri elbiseyi bildiği için istekleri doğrultusunda da biçip dikiyorlar.  Artık "yaşadıkları gibi inanmaya başladılar". 

BDP ne yapacak?

Başakşehir’de % 10 gibi oy potansiyeli yüksek BDP’nin  nasıl tavır  alacağı en önemli unsurlardan biridir. Başkan adayı çıkarsa  kazanamayacağını kendisi de bilmektedir.  Seçimlerde kimi destekleyeceği   kesin olarak tahmin edilememektedir.

İsmini  tartışılacak hale getiren  Mevlüt Uysal seçim kazanır mı?

Kazanır. Tek bir yol var oda yukarıdan alacağı destekle. Çünkü yakınlarında kırmadığı kalp bırakmadı. Buna kendisi için çalışma yapacak projeleri halka  anlatacak işe heyecan katacak ilçe teşkilatı da dahil. Yukardan ismi onaylanırsa kerhen de olsa adına çalışma yapılacak. O zaman Başakşehir’in bir kısmı da yine CHP gelmesin diye oy verecek.

İsmi Gecen Bağımsız bayan adaysa çalışmalarını bir süredir sessiz sedasız sürdürmekte ancak zaman neyi gösterecek kimse bilemez.

Herşeye rağmen AK Parti Teşkilatına ve Başakşehir halkına heyecan katacak‚ Başakşehir ;in  kaynaklarını kendine değilde halka aktaracak‚ rant odaklı değilde sevgi ve saygıyı geliştirecek‚ yeni bir yüze ihtiyaç olduğu aşikardır.

Son söz seçilecek aday "isterse teneke dinine inansın" ama adam olsun adam‚ ben seçim süresinde entrikalar değil projelerle mücadele eden‚ seçimden önce halka para ve çeşitli yardımlarla aklını çelen. Halka yalan söyleyip seçimden sonra bildiğini okuyan değil dürüst kişiliklerini ortaya koyarak seçim kazanmayı hedefleyen omurgalı siyaset  yapanları bekliyorum.
Bu yazı 2100 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur