18 Haziran 2013
BAHÇEޞEHİRLİ â€œ BAHÇE”  SiNE SAHİP ÇIKTI

BAHÇEޞEHİRLİ â€œ BAHÇE” SiNE SAHİP ÇIKTI

Bahçeşehir  kurulurken; planlanan kurgu  çağdaş şehirleşme üzerine kurulmuştur. Kişi başına düşen yeşil alanlar ; bina yükseklikleri ; oyun bahçeleri ; parkların boyutları kent’in kurgusuna uygun tasarlanmıştır.  Konut sayısı ; olası nüfusa göre belirlenmiştir. Yollar ; kanalizasyon ; kullanma ve içme suları hepsi bir  plan doğrultusunda  yapılmıştır. Bunun için yapılanlara uygun bir isim olan bahçe- şehir  ismi verilmiştir.

 Bahçeşehir’in “bahçe” si

Bahçeşehir’li hemşerimiz inşaatçı Salih Kuzu *Bahçeşehir ile ilgili bir dergide  analiz yaparken şunları söylemektedir.” Bahçeşehir ; adı gibi olmalı. Bahçe ikinci plana atılmamalı” diyerek kent’in kuruluş felsefesini uyulması gerekliliğini çok güzel özetlemiştir. Eğer Bahçeşehir’in “bahçe” sini yok ederseniz geriye ne  kalır ? Kimliksiz bir kent kalır. Daha sonra ise ; ismi ile çelişen Altınşehir ; Cennet ; Sefaköy ; ޞirinevler gibi   kenar bir mahalle olur.

Bir dilekçe de sen girişimi sonuç verdi

BADER’in apartman yöneticileri ile yaptığı toplantıda “bir dilekçe de sen ver “ kampanyası başlatarak 2000 inin üzerinde Bahçeşehirlinin Cevre ve ޞehircilik Bakanlığına yaptığı itiraz olumlu sonuç vermiştir. Cevre ve ޞehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar  08.06.2013 günü  Bahçeşehirliler Derneğini arayarak imar değişikliğini iptal ettiğini söylemiştir. Dernek yönetimi ; bize söylenenleri Pazar günü halka da söyleyin önerisine de sıcak bakan Sayın Bayraktar ; toplantıya İl Müdürünü göndererek Bakan adına söz  vermiştir. Dün ise verilen sözlü yanıt yazılı olarak BADER’e ulaşmıştır.İmar değişikliği iptal edilmiştir.

Selden tomruk kapmaya çalışanlara ne demeli?

İmar değişikliğinden en çok yararlanacak Başakşehir Belediyesi olacaktı. Elde edeceği yerleri LOCA ;SOFA gibi satacak Gölet’in etrafını betona çevirecekti. ޞimdi ; bu haktan yoksun kaldı. Buna rağmen ; Bader toplantısı öncesi Bahçeşehirlilerin cep telefonuna çektiği ”Gölet Bölgesinde Mesa Nurol arazisinde yapılan plan tadilatı girişimimiz sonucu iptal edilmiştir.” Mesajı ile kafaları karıştırmaya çalıştı. Yukarıda gelişmeleri anlattım. Olayın hiçbir yerinde Belediye yoktu. İmar değişikliği yalnız Mesa Nurol arazisini de kapsamıyordu. Belediye ve TOKİ arazilerini de  imar değişikliğinin iptali ile kapsam dışında kaldı. Buna rağmen bu mesajı niye yayınladı?

Bilemiyorum.

Nihat Emeksiz
Bader 2. Başkanı

Bu yazı 2150 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur