02 Mart 2013
ޞapkayı Öne Koymak

ޞapkayı Öne Koymak

O gafillerin yaptığından‚ Allahın habersiz olduğunu sanmayın. O onlara belli bir zaman tanımaktadır.

ޞayet Allah bizi her yaptığımız günahın ardından hemen cezalandırsaydı. O zaman kimse günah işlemezdi.

Ama Allah dünyaya kendisine ibadet etmemizi ve hangimizin daha iyi amel yaptığını belirlemek için gönderdiğini  belirtmektedir.

Sorumluluklar arttıkça insanın bazı şeyleri idare etmesi de zorlaşıyor. Hz. Ömer Halife seçilir ve halka hitap eder ey halkım ben yanlış yaparsam ne yaparsınız. Önemli bir kısmı Peygamberimizin sahabesinden oluşan  müminler “seni kılıçlarımızla düzeltiriz” derler.

Burada dikkat edilmesi gereken 3 husus var;

•    O toplumda Hz Ömer’i düzeltecek bir bilgi birikimine sahip olan insanlar vardı.

•    Hz. Ömer’dir bir bildiği vardır‚ hata yapmaz deyip es geçmeyerek‚  göz yummak gibi bir davranış içine girmemişler

•    Ya bu Hz. Ömer’dir keser‚ idam eder korkusuna kapılmadan‚ şerrinden endişe etmeden cesaretli olduklarını göstermişler.

Başakşehir’de yerel basın hizmeti vermeğe çalışıyoruz. Bu çerçevede haberler yapmaktayız yaptığımız haberler ve köşe yazılarında ister istemez birilerinin ayağına basıyoruz. Bunun bizlere farklı aksamaları oluyor tabiî ki.

ޞu yazında şunu yazmışsın ileri gitmişsin

Abi siyasete çok karışıyorsun bu adamlar seni yakar

Olay bildiğin gibi değil

Bunların hepsi bizim çevreden insanlar zamanında hepsi birinin dizinde eğitim almışâ€š XXX  parti gelse daha mı iyi olacak

Sen böyle davrandıkça çok marjinal kalıyorsun

Gel ben aracı olayımda ilişkilerini yeniden düzenle

Bla bla bla

Arkadaşlar sizin ne yaptığınız değil karşıdakinin ne anladığı önemli;  

İSLAM’cı olarak bilineceksin islamın “i”sinden başlayıp diğer harflerine de zarar vereceksin kimsede bir şey demeyecek‚  kusura bakma kızım fatıma da olsa elinin kesilmesi gerekiyor.

Tabi İslam şeriatının uygulandığı bir ülkede yaşamıyoruz onun için minareyi çalan kılıfını uyduruyor‚ halkında bunu yuttuğu zannediliyor.

Elinizi yüreğinize koyduğunuz zaman benim doğruları söylediğimi biliyorsunuz  ancak içine girdiğiniz bataklık size Allah tarafından huy edinmeniz sağlanmıştır.

ޞimdi Allah diyor ki bir kimse ne kadar günahkar olsa da‚  tevbe edip hayatını düzeltirse günah olarak yazdığımız ne kadar hata varsa onu misli sevapla değiştirerek yazarız. Yani adam zina etmiş  Allah ona işlediği günahı sevapla değiştirerek  yazıyor. Adam yolsuzluk yapmışâ€š Allah ona bu yolsuzluğu sevapla değiştiriyor.

Niye biliyor musunuz çünkü zina edenin zina işlememeye direnmesi çok zordur da ondan. Yolsuzluk yapanın önünde fırsat olup ta yapmaması zordur da‚ ondan. Basit olarak sigara içenin sigara bırakamaması  gibi.

Etrafınızda padişahım çok yaşa diyen sizin sırtınızı sıvazlayanlara her yaptığınızı doğru deyip helal  sana diyenlere bakmayın.

Biz mümkün olduğunca belgeli konuşuyor haber yapıyoruz‚  belgesi olmayan ama bildiğimiz çok şey var. Bizim gibi halkın yaptıklarınızdan haberi olmadığını zannetmeyin. Siz bizim varlığımıza şükredin  hatalarınızı dile getiriyoruz da  hatalarınızı düzeltme fırsatı veriyoruz. Ama atı alan Üsküdar’ı geçmek üzere etrafınızda alkış tutan (ya……l…….ra) inanmayın.

Yazıyı çok uzatmaya değmez anlayan anladı.

Bu yazı 2012 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

terazi | 03-03-2013 23:00:00

İMAMIN KAYIОINA BİNDİKLERİNDE SENİN NE DEMEK İSTEDİОNİ HA TAM O ZAMAN ANLARLAR.BUNLAR KENDİ SİS PERDELERİNDE BİR BİRLRİNİ GÖREMİYORLAR.ANLICAN BİR ZAMANLARIN DALLAS FİLMİ GİBİ KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE HİÇ BELLİ DEОİL.CEYARLAR ÇOОALDI.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur