15 Ocak 2013
Kent Konseyi Kentin Tamamını Temsil Etmemektedir

Kent Konseyi Kentin Tamamını Temsil Etmemektedir

Başakşehir Kent konseyi 2.ci olağan toplantısını 13.01.2013 günü Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul toplantı salonunda yaptı. İki yıllık gecikme ile kurulan Kent Konseyi ikinci toplantısına Başakşehir’i kucaklayan  katılım sağlanamadı. Çağrılı  delegelerden ancak 35 kişi toplantıya geldi. Katılanların 10 kişi yürütme kurulu ; 4 yedek üye  olmak üzere zorunlu katılan 14 kişiyi bu sayıdan çıkarırsak geriye 21 kişi kalır. Kaymakam ; müftü ; emniyet müdürü gibi kamu temsilcilerinin dışında delege olarak katılanların sayısı  18 kişidir. Başakşehir’de katılması gereken STK 94’tür.

Kent meclisi üyeleri toplantıya neden katılmadı

Bir önceki kent meclisine çağrılı olanların sayısı 75 kişi idi. Bu kez de bu sayı azalmamış ;Tenis Kulübü gibi derneklerin katılması ile aksine artmıştır. Sayı artışına karşın ; çağrılanların sayısını 75 olarak alırsak 40 kişinin toplantıya gelmediğini görürüz. Üstüne üslük 19 STK’nın da baştan beri toplantıya çağrılmadığını dikkate alırsak  Başakşehir Kent Meclisi  kurulduğu ilk günden itibaren çoğunluğun temsilcisi olamamıştır. Dostlar alışverişte görsün kabilinden ; yasak savma bir  meclis olmuştur.

Gelselerdi! ben ne yapayım?

Neden katılmadılar? Sorusuna ; Belediye Başkanı ve Kent Meclisi Başkanı Mevlüt Uysal; ”gelselerdi ;ben ne yapayım” sözleri ile tepki gösterirken ; Kent Meclisi sekreteri  “iadeli taahhütlü mektup gönderdik” diyerek sucu toplantıyı gelmeyenlere atmıştır.

Gerçekten katılım neden düşük oldu

Kent Meclisi toplantısının yapıldığı saatlerde Güvercin Tepe Muhtarı İbrahim Dinç’de bir toplantı düzenlememekteydi. Kent Meclisine gelmesi gerekenlerin  temsilcileri oradaydılar. Daha önce  fazla alınan emlak vergilerini mahkeme kararı ile  geri alan Muhtar İbrahim Dinç ;  başarılı çalışmalarını bu kez de kentsel dönüşüm  konusunda sürdürmeye başladı. Bunun için düzenlediği toplantıya 500-600 çıvarında  Başakşehir’li katıldı. Bu yüzden içi boş kent meclisi toplantısında ;işim ne ; diyerek gitmeyen kent meclis üyeleri Muhtarın toplantısına katıldılar.

Kent Meclisi iadeli taahhütlü mektupla toplanmaz. Gönül bağı ile toplanır.

Bu sözler Kent Meclisi delegesi CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat’a aittir. Kaynakam ;Belediye Başkanı ; Genel Sekreter den sonra söz alan Özgür Karabat kent Meclisinin Bahçeşehir’in hangi sorunu ile ilgilendiğini sordu. Belediye’nin ayırdığı 450.000.TL nin nerelere harcandığının hesabının verilmesi gerektiğini söyleyerek “kent meclisi delegesi kent’in  yapısına uygun oluşturulmamıştır” diyerek gönül bağı olmadan iadeli taahhütlü mektupla toplantıya çağırmanın sonucunun ancak bu kadar olacağını anlattı.

Kent Meclisinde Bahçeşehir’i temsil edenlerin sayısı arttı.

Bahçeşehir’den Kent Meclisine daha önce çağrılan Boğazköy Camii Yaptırma Derneği ; Kaliteli Yaşam Derneği gibi derneklere ilaveten ; bu kez Balık Adamlar Derneği ;Tenis Kulübü’de eklendi. 13.01.2013

Nihat Emeksiz

Bu yazı 1962 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur