10 Ocak 2013
Göle Uçan Otobüs Kazasını Yaşayan Birinin Kaleminden

Göle Uçan Otobüs Kazasını Yaşayan Birinin Kaleminden

08.01.2013 tarihinde Saat 17:05 civarında 79Y Yenibosna - Kayasehir aracına Sefaköy Polis Merkezi Karakolu Durağından bindim. Saat 17:35 civarında Kuruçeşme mevkiinde Minibüslerin korna ve selektör ile bindiğimiz aracın şoförünü  uyarmalarına rağmen rampadan inmeye çalışan şoför o kadar bilinçsizdi ki Belediyenin tuzlamadığı  ve hiç bir aracın geçmediği buzlu olan  rampada otomatik vites ile girdi‚ vitesi Manüele almadı. Aracı sağa sola  kaldırımlara vurdurup durdurmaya çalışmak yerine aracı oluruna bırakıp yolun sonuna kadar hiçbir çaba sarf etmeden yolun sonunda direksiyonu sola kırdığını sanıp panik ile gaza yüklendi.  Panikleyen şoför ortalama 40-60 km ye yakın hızla nalburun tel örgülerinden girdiği anda konatağı kapatarak bizi karanlığa hapsedip nalburun istinat duvarını yıktı ve bizi gole uçurdu.

Otobüsten kendi imkanlarım ile çıktım ve 3 arkadaşı beraberimde Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma hastanesine gitmelerinde ve acil tedaviye alınmalarında öncü oldum. Bacağımdan yaralanmış ve her gecen dakika ağrılarımız arttığını olayın şoku üzerimden geçtikçe anlamaya başladım. Haberler 2 gün gösterdi bilende bilmeyende yorum yaptı.
 
Hatalı solama denildi‚ önüne araç cıktı denildi. Hepsi yalan olayın en deneyimli tanığı benim bu şekilde olacağını yanımdaki arkadaşıma harfiyen anlatmıştım!!!

Hastanede yaralıların iletişim bilgileri olmasına rağmen ne bu hattı satıp özelleştiren İETT nede otobüs firma sahipleri bir kez olsun arayıp sormadılar!!!

Küçükçekmece Belediyesi hiç ama hiç çalışmadı !

Bu yoldan vatandaşı mesajlar ile mailler ile yönlendirdiğiniz toplu tasıma araçları geçecek ama İETT sadece hatları özelleştirip satıyor.
 
Hiç denetlenmiyor bu otobüsler nerede‚ nasıl ve hangi şartlarda seyrediyor‚ şoförde bilinçsiz olunca toplu tasıma toplu katliam aracı haline gelmiş oluyor.



  Bu yazı 1967 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur