29 Aralık 2012
Uysal’dan  Perde Arkası Atak

Uysal’dan Perde Arkası Atak

Geçen haftalarda istifalar ve görevden almalarla sarsılan Başakşehir Belediyesi Başkanı Uysal yaptırdığı anketlerde istediği sonucu elde etmemesi onu harekete geçirtti.

Başta kocaman Başakşehir’de arsa bulunamayan İmam Hatip Lisesi’ne STK’larca talep oluşunca birkaç adım atıldı. Nihayet  bazı sıkıştırmalarla Kayaşehir’de Ticaret Lisesi olarak yapılan bina İmam Hatip Lisesi ile ortak kullanılmaya başlandı.

Geçen süre içerisinde belediyenin yaptığı faaliyetlerle ilgili anketler ters çıktıkça‚ Meylüt Uysal’ı İmam Hatip Meselesini  değerlendirmeye itti. 2014 yerel seçimleri için ilk olarak Başakşehir’e yapılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin İsmini Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vefat eden annesi merhume Tenzile Erdogan’ın ismini vermek suretiyle kendi adaylığını kesinleştirme hedefine girdi. Seçimlerden önce bitirilmesi (hedefleniyor) durumunda ve başbakanın Başakşehir’de açılışa davet edilmesi tesisin muhteşemliği muhtemelen başbakanın gözüne girme açısından önemli bir etken olacaktır. Başbakan Altınşehir‚ Güvercintepe ve ޞahintepe’yi görecek hali yok ya dolayısıyla adaylığını kesinleştirir.

Yıllardır süre gelen Filistin direnişini Türkiye’de en çok savunan ve destek veren  Radikal İslami Cemaatler ve Milli Görüş çevreleridir. İşte bu direnişte sayısız çocuk anne yaşlı ve genç insan işkence gördü katledildi. Direnişi temsil eden nice isimler oldu ama kimse bu isimleri seçim malzemesi olması için kullanmadı.

Allah var Ahad Tamimi  kardeşimin yaptığını küçümsemiyorum‚ 20 yılı aşkın çizgimde Filistin benim için hep bir adım önde idi ve özel ilgi duyuyorum‚  bilenlerde biliyor.

Bir düşünün Başakşehir Belediyesi her yıl hanzala cesaret ödülümü veriyor da‚  bu sene Ahad Tamimi’yi mi uygun gördü. İlçe genelinde asılan Afişlerde “Daralan Vakitler  Ülkesi Filistin” sloganı yazıyordu. Evet Başakşehir  Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’  içinde vakit daraldı  bir şeyler yapmalıydı. Gözünü kararttı herkesi seçim malzemesi olarak kullanılabilir.

2010’da yapılan halk oylamasında Başakşehir ;de %61 Evet oyu çıkmıştı.  2011 Genel seçimlerinde Başakşehir’den Ak Partiye %51 oy çıktı. 2009’da %39’la seçilen Uysal‚ bu oylamalardan sonra 2014’te yerel seçim sonucunu garantilemek için teşkilata yönelik birçok toplantıda Uysal  %50‚ %60 oy alabiliriz telkinlerinde bulunup heyecan katmaya çalışıyor. 

Ancak anketler bir türlü onu işaret etmiyor ibre Mevlüt Uysal’ın dışında birilerini işaretliyor ‚ halk‚  STK’lar nezninde itibarı gün geçtikçe azalıyor‚  hatta parti içi muhalefette sesini yükseltmeye başladı.  Basın Danışmanları ona yol gösterdi  daha radikal duran kesimlerin  ve milli görüşçülerin gönlünü ve oyunu almak için bir anda dünya gündeminde popüler olan Ahed Tamimi’ye  ödül verilebilir.

Bu “Daralan Vakitte”  herkes siyasete alet edilebilir. 

Zamanında bir başkan yardımcısının Başakşehir ;de dağıtılan sosyal yardımlarla ilgili seçim öncesi ve sonrası dağıtılmasının kasten yapıldığını bana itiraf etmesi gibi.

Yazık toprakları işgal edilen kardeşlerimizin siyasi malzeme yapılması doğru değil. Samimi olarak söz konusu topraklar için şimdiye kadar ne yaptığımızı sorgulamak lazım. Hani Ak Parti genel merkezi davet etsede bir ödül verse anlayacağım ama Türkiye ;de birlerce Belediyenin içinde bir Başakşehir Belediyesi ;nin olması manidardır.

Benim gördüklerim bunlar şayet hatalı isem Başkan Uysal dahil herkesten özür diliyorum. Yazdıklarım doğru ise hesaba hazırlıklı olsun.

Belediyede görev yapan herkesede bir uyarımız var Uysal’ın çizgisinde değilseniz temizlik  çalışması kapsamında görevden alınabilirsiniz.

Kendinizden bile şüphelenebilirsiniz.

Bu yazı yayına alınacağı gün Başkan Mevlüt Uysal Ahad Tamimi’nin Başbakanla görüşmesi sırasında yanında olduğu objektiflere yansımıştır….......

Mehmet Hammutoğlu

Bu yazı 1993 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur