06 Aralık 2012
Başakşehir ;de İstifa Ve Görevden Almalara Mecliste ;de Cevap Bulamadı!

Başakşehir ;de İstifa Ve Görevden Almalara Mecliste ;de Cevap Bulamadı!

Başakşehir Belediyesinde ortalık toz duman! İstifa ve görevden almaların ardı arkası kesilmiyor. Öyle ki Başakşehir’de artıkherkes  sıradaki görevden alınacak kişinin kim olacağı üzerine konuşuyor!

Aralık ayı birinci meclis oturumuna‚  gündemdeki maddelerden çok CHP Grup Başkan Vekili Bektaş Ulusan’ın gündem dışı söz alarak meclise taşıdığı konular damgasını vurdu.

BELEDİYE YİNE ÖZÜR DİLEDİ!

Önceki dönem meclis oturumlarında Belediyenin  bütçesi görüşülürken‚  CHP Grup Başkan Vekilinin tespitlerinden sonra Belediye Başkanı Mevlüt Uysal meclis kürsüsünden yapılan hatalar için özür dilemişti. Bu defa Başakşehir Belediyesi öyle bir ayıba imza attı ki  özürle bile telafisi olacak gibi değildi!

“GÖNÜLSÜZ YAPILAN İŞž YA KARIN AОRITIR YA BAޞ”

10 Kasım’da Ülkenin dört bir yanında Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 74. ölüm yıl dönümü anmaları yapılırken‚ Ne yazık ki‚ Koskoca Başakşehir Belediyesi gibi bir kamu kurumu tam da yukarıdaki söze uygun olarak   Başakşehir’in sokaklarına astığı afişlerde saygı ve özlemle andıklarını ifade ettikleri Ulu Önderin  73. ölüm yıldönümünü kutluyordu!Ama daha vahimi olayın üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen‚ Başakşehir halkına karşı yapılan bu ayıp için Belediyeden ne bir açıklama yapılmışâ€š ne de özür dilenmişti.  Konuyu meclise taşıyan Ulusan‚  bu durumun‚  daha evvel  Belediyenin yaptığı hatalar gibi “sehven” yapılan bir hatamı yoksa her yıl bütçeden milyonlarca ödenek ayırarak yaptırılan afişler işin ehli insanlar yerine yandaşlara ve işin ehli olmayanlara yaptırılmasından kaynaklı hatalı hizmet alımı mı olduğunu  sordu ve halkın meclisinde halkın temsilcisi meclis üyeleri olarak bir açıklama ve özür beklediklerini söyledi.

ÇİÇEĞžİ BURNUNDA GRUP BAޞKAN VEKİLİ ÖZÜR DİLEDİ!

Görevden alınan Mehmet ޞahin’in yerine Grup Başkan Vekili Koltuğuna oturan Sebahattin Kayas‚  mecliste ki ilk konuşmasına Belediyenin bu  ayıbından dolayı özür dilemek zorunda kalarak başladı! Belediye de ne yazık ki bu ne ilk ne de son olacaktır.  Atalarımız ne demiş;  ekmeği ekmekçiye  ver birde üste ver Ama belediye idaresi bırakın üste ekmek vermeyi‚  istiyor ki tüm ekmekler bizim olsun!

BAޞAKKENT A.ޞ. ZARAR ETSİN DİYE KURULMUޞ!

Bektaş Ulusan’ın gündem dışı meclise taşıdığı ikinci konu ise  uzun zamandır Başakşehir kamuoyunun  ve medyanın yakından takip ettiği Başakkent A.ޞ. oldu. Belediyenin yanlış yatırımları sonucu hem yatırımcılar hem de bu yatırımların işletmesinin  verildiği şirket ne yazık ki her geçen gün zarar etmeye devam ediyor. 

Popülist yaklaşımlarla yapılanBaşakpazar  yapıldığı günden bu yana  ne yatırımcısına  vaat edilen kazancı sağladı ne de bölge halkının hayatında artı değer olarak yansıdı. Belediyenin‚  tüm imkanlarını kullanarak ayakta tutmaya çalıştığı Başakpazarda ne yazık ki en son Burda Markette kapatma kararı alarak müşterilerine puanlarını başka Burda şubelerinde değerlendirmeleri için mesaj attı. Başakşehir Belediyesi’nin  Bağış yolu ile elde ettiği  100 bin lira ödenmiş sermayesi  bulunan Başakkent A.ޞ. 2010 yılından bu yana zarar etmeye devam ediyor. 2011 sonunda 1 milyon yüzbin lira zarar eden şirket 2012 nin ilk dokuz ayında da Belediye kaynaklarını tüketmeye‚ halktan toplanan vergilerden aslan payını almaya   ve zarar etmeye devam ediyor! Devam edecektir de çünkü Belediye gibi Başakkent A.ޞ. de iyi yönetilemiyor‚ iyi yönetilmek istenmiyor.  Sıradan bir şirkete bile bir idareci alınırken kılı kırk yaran şirket sahipleri ne yazık ki Belediye ޞirketine  Genel Müdür seçiminde nitelikten çok AKP li lik arıyor.        AKP nin geçmiş dönem gençlik kolları başkanlığı görevini yapan ve yaş haddinden dolayı bu görevinden ayrılan ve halende parti içinde aktif siyaset yapan kişi milyonlarca bütçeyi idare etmesi için tek yetkili Genel Müdür olarak atanıyor Belediye tarafından! Hizmet hak için ise hizmet siyasallaştırmaktan çok verimlilik öncelik olmalı. Çünkü bu zarar olan yazılan her kuruş halktan toplanan vergiler ve halkın parası‚ onun her kuruşunda Başakşehir’deki tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.

GRUP BAޞKAN VEKİLİNİN İMDADINA MECLİS BAޞKANI YETİŞžTİ!

AKP Grup Başkan Vekili şirketin kar edeceğini‚ şu andaki zararında aldığı işle ilgili harcamalardan kaynaklandığını söyledi.  Söyledi söylemesine yakın zamanda  şirketin  yönetim kurulu üyeliğine de  seçilen Grup Başkan Vekili belli ki şirketin işleriyle ilgilenmediği gibi zahmet edip kayıtlarına da bakmamış. ޞirket zaten şu anda bir gelir elde ediyor ama elde ettiği gelirden çok gider yapıyor‚  tavsiyem yarın yargı da hesap vermek zorunda kaldığınızda veremeyeceğiniz hesapların idarecisi olmayın! Bu arada tarafsız ve adaletli bir şekilde meclisi yönetmesi gereken meclis başkanı da‚  grup başkan vekilinin imdadına yetişerek‚ ilginç bir şekilde Belediye şirketlerinin zarar etmesinin doğal olduğunu ve  bütün belediye şirketlerinin zarar ettiğini savundu. El insaf sen yönetim gideri altında istediğin gibi maaşlar ödeyecek giderler yapacak sonra da Belediye şirketleri zarar edecek diyeceksin.  Halk size inandığı için iktidar yaptı ama siz dönüp halka  yalan söylemeyin‚ yok öyle bir şey Belediye şirketleri zarar edecek diye bir kavram. Bu sosyal yardım amaçlı kurulmuş şirket değil açın bakın amaç ve konusunu açık aleni bir şekilde kar etmek amacıyla kurulmuş ve ilk işini de Başakşehir Belediyesinden almış. Az çok ticaret yapan herkes şunu bilir ki‚   bir şirketin zarar etmesi demek; faaliyetlerin yürütülmesi sırasında‚ giderlerin toplamının gelirlerin toplamını aşması sonucunda ortaya eksi  farktır. Peki burada gelirden fazla olan giderler nelerdir? Bunları halka açıklayın madem Belediye şirketi zarar etmek için kurulmuşsa.   Bu fazla gideri karşılamak için kullanılan kaynaklar idarecilerin  babasının malı mıdır ki her sene zarar hanesine bol sıfırlı rakamları yazıyorlar!

GÖREVDEN ALMA VE İSTİFALARIN NEDENİ HALKA AÇIKLANMALI

Kamusal hizmetleri yürütmek üzere halktan yetki alan iktidar partisinin Belediye Başkanı yakın zamanda etkili Başkan Yardımcılarından ve AKP Grup Başkan Vekili Mehmet ޞahin’i görevden almıştı‚ çok zaman geçemeden bir başka Başkan Yardımcısı ޞenol Ercan’da görevinden istifa etti‚ en son olarak da Zabıta Müdürü görevinden el çektirildi. Bütün bunlar yaşanırken Belediye idaresi her zaman ki gibi biz yaptık oldu edalarında hiçbir şey olmamış gibi yeni atamalar yaparak eskileri bir kalemde sildi.

CHP Grup Başkan Vekili Bektaş Ulusan kamusal bir hizmetin yürütüldüğü Belediye gibi bir kurumda bu kadar istifa ve görevden alma var ise bunu sadece Başkanın bir tasarrufu gibi düşünmenin yanlış olacağını ve bu konuyla ilgili basında yazılan çizilenlere bir açıklık getirilmesi gerektiğini dile getirdi.  Ayrıca bu konunun iktidar partisinin kendi arasındaki siyasi çekişmelerinin sonucu olarak değerlendirilmesinin de doğru olmadığını söyledi. Kaldı ki bir tarafta görevden alınlalar ile istifa edenler varken‚  diğer tarafta da görevden alan varken kim kimin hatasına ortak olmak istemiyor‚ kim ileride yargıya intikal edecek olayların ortağı olmak istemiyor  kamuoyunun ve  Başakşehir halkı nezdinde meclisin bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

      Bu güne kadar halktan gerçekleri saklayan‚ şeffaf  belediyecilik söylemini sadece kağıtlarda süslü yazı olarak yazan  Başakşehir Belediyesi ne yazık ki bu olayda da güneşi balçıkla sıvamaya gerçeklerin üstünü örtmeye devam ediyor!  Parti disiplini deyip konuşmamak bu halka karşı yapılan bir haksızlıktır. Unutulmamalıdır ki‚   “İnsan bir haktan korkmalı bir de haksızlıktan”


BEKTAޞ ULUSAN   
CHP BAޞAKޞEHİR MECLİS
GRUP BAޞKAN VEKİLİ


Bu yazı 2001 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur