05 Kasım 2012
Milli Görüş Neden Mecliste Temsil Edilemiyor

Milli Görüş Neden Mecliste Temsil Edilemiyor

Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanlığında hafta sonu kahvaltılı basın toplantısı yapıldı. Bu toplantıya Saadet Partisi GİK Üyesi ve Eski Adana Milletvekili Yakup BUDAK ve Saadet Partisi GİK Üyesi ve Eski Hatay Milletvekili Mustafa GEÇER katıldı.

Kahvaltı yapıldı‚ protokol konuşmaları yapıldı‚ ardından basın mensuplarının soruları soruldu cevaplar alındı.

Bunun ardından bir partilinin bomba etkisi yaratan sorusu geldi. Milli Görüş çizgisinde hakkı haksızlığı doğruyu yanlışı helalı haramı bilen partimiz olan saadet partisi 3 dönemdir mecliste temsil edilmemektedir. Her seçimden önce irili ufaklı ne kadar parti varsa onlarla ittifak yapma ve barajı geçememe korkusu peşine düşmekteyiz.  

Oysa yapılan anketlerde %7 ile %11 arasında değişen oranlarda gösterilmekteyiz. Ancak ne hikmetse ittifak yapma peşine düşülerek bize oy verme ihtimali olan seçmenin nasıl olsa bu parti barajı geçemez diye başka partilere yani yakın görüşte olan iktidar partisine oy vermektedir.

Ülkemizde yaşayan hatta terör örgütü ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen birileri seçimden önce bağımsız olarak seçime girerek seçimden sonra grup kurma suretiyle fikirlerini meclise taşımaktadır.

Bir sonraki seçimde saadet partisinin bu yolla meclise girmeye çalışması durumunda 30- 35 civarında vekil elde edeceği ve siyasette dengeyi kuracağı muhakkaktır. Eski vekiller olarak şimdiki partimizin GİK üyesi olan sizlere sormak istiyorum bu yolu denemeği düşündünüz mü ya da düşünürmüsünüz.

Bu soru gerçekten çok önemli bir tespit işte bu soruya Saadet Partisi GİK Üyesi ve Eski Adana Milletvekili Yakup BUDAK cılız bir sesle önümüzdeki seçimlerde yönetim kurulunda teklif eder tartışırız şeklinde cevap verdi.

Bu cevap gerçekten kafamda acaba sorularını çoğalttı.

Bu yazı 2055 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur