26 Ekim 2012
Kurban da Kul Hakkı

Kurban da Kul Hakkı

Başakşehir’de  caddelerde dolaştığınızda görüyorsunuz ki Kurban Bayramı Sebebiyle birçok Afiş Asılmış bu afişlerde kul hakkı işlendiği hiç dikkatinizi çekti mi  ben şahsen dolaşırken gördüğüm manzaradan o kadar tiksindim ki yardım kuruluşların böyle bir olaya tevessül etmeleri hiç hoş değil.

Peki neydi bu sıkıntılı durum;

Biliyorsunuz ki sivil toplum kuruluşları içerisinde özellikle ulusal ve uluslar arası olarak Türkiye’nin ortaya çıkardığı en büyük yardım kuruluşu şüphesiz İHH’dır. Geçtiğimiz yıllarda bir yardım kuruluşunun adı kullanılarak insanlarımızın yardım merhamet etme duygularının körelmesine sebep olmak için çeşitli mihraklarca bir takım çalışmalar yürütüldü.

Ama Allah kendi yolunda tassadduk eden insanları korudu. Hiç olmayacak bir zamanda Allah Nuh Peygambere gemi yaptırdığı gibi Türkiyeli Müslümanlara da  gemi yaptırmalarını ilham etti. Bu her şeye rağmen  yardım ve merhamet duygularının yükselmesine sebep oldu.

Ama ne hikmetse  birileri bindikleri dalı kesme konusunda oldukça ısrarlılar. Sokaklarda gördüğümüz afişlerin yazı karakterinden tasarımına‚  yazılarda kullanılan renkler ve fotoğraflar hemen hemen İHH ile aynı.  Konuyu uzatmadan bu bir kul hakkıdır. Efendiler sizde samimi olun bir şeyler yapın ve insanlarda size değer versin.

Bunu yargılamak bize mi kaldı. yada biz İHH’nın Basın Sözcüsü değiliz ama etik değil doğru değil düpe düz kul hakkıdır. Kimsenin afişini yayınlamıyoruz ama tasarımlarını İHH ;ya benzetenler kendilerine çeki düzen versinler.

Bu yazı 2058 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur