02 Temmuz 2012
OYAK İNޞAAT BAޞAKޞEHİR’de BİR MARKA YARATTI “OYAKKENT”

OYAK İNޞAAT BAޞAKޞEHİR’de BİR MARKA YARATTI “OYAKKENT”

İstanbul’da inşaatla ilgili o kadar proje üretiliyor ki ; takip edebilmek için çok özel çaba sarf etmek gerekiyor. İkitelli OYAKKENT Projesi 2007 yılında başladığında birçok kişi tedirgin bekleyiş içine girmişti. Geçen zaman o tedirginliği bertaraf ettiği gibi ; OYAKKENT bir çekim merkezi olmayı başardı. OYAK İnşaatın şantiye bölgesinde kurmuş olduğu tesisler de çalışanları mutlu hale getirmiş ki ; bu mutluluk onların işine yansıdı ve sonuç olarak beğenilen ; güvenilen bir KENT yaratmayı başardılar.  OYAK inşaat çatısı altında en tepeden en alt birime kadar emeği geçenlere şükranlarımı sunarım.

2007-2009 OYAKKENT 1.ETAP 1096 Konut ; ardından 471 Konutluk OYAKKENT 2.Etap 1.Faz  ve son olarak 2.Etabın devamı olan 2.Faz 507 Konut 14-26 Mayıs 2012 tarihleri arasında hak sahiplerine verildi. Bu fazda daire alanların çoğu ile teslim esnasında iletişimde bulundum. Mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Bu manzarayı görmek beni daha da mutlu etti. İşim gereği birçok projenin teslimi esnasında gözlem yapma imkânı buluyorum. Hak sahiplerine teslimi yapan yetkililerin davranışlarını ; tespit edilen eksiklik ve aksaklıkların giderilme aşamasında yaşananları gördükten sonra OYAK İNޞAAT’la gurur duymamak mümkün değil.

OYAKKENT 1.Etap teslim aşamasından bugüne ; OYAK İNޞAAT geçmişte elde ettiği tecrübelerini yabana atmadan ; bana ne demeden ; içselleştirerek sıfır hataya doğru yol aldı. OYAKKENT 2.ETAP 1.Faz tesliminde büyük yol aldığını gördük ; 1.Etap da yapılan hataların %90 giderilmiş olarak hak sahiplerinin karşısına çıktı. 2.Faz da ise ; eldeki tüm birikimleri uygulama alanına koyarak neredeyse %100 başarı çizgisini yakalamış olarak hak sahiplerinin yüzünü güldürdü. OYAK Bünyesinde böyle bir şirketin varlığıyla gurur duymak hepimizin hakkıdır.

Geldiğimiz aşamada ; OYAK İnşaatın bölgede bir süre de olsa inşaat faaliyetini durdurması ; projenin geleceği konusunda şüpheler yaratmıştır. Doğal olarak çevrede bir tedirginlik oluşmuştur. Bu konuda en yetkili ağızdan bir açıklama beklemek hepimizin hakkıdır. Her geçen gün değer kazanan bölgenin ne olacağı konusunda şaibelere meydan bırakamayacak şekilde doyurucu bir bilgiye acilen ihtiyaç vardır. OYAK İNޞAAT ; altyapısı ile bölgede çok geniş kapsamlı bir şantiye oluşturmuştur. Maliyet fayda analizleri de herhalde yapılacaktır.

Üye talebinin azlığı nedeniyle projenin yavaşlatılması veya yeni yöntem arayışları belki haklı bir gerekçe olabilir ama ; bu konut projesi başlarken ticari ve sosyal donatı alanları da paralel başlamış olsaydı; üye talebi böyle mi olurdu acaba? Üye talebinin her aşamada aşağı düşmesi bir araştırma konusu yapılamaz mıydı? Geç kalınmış bir durum yoktur. Merkeze insanı koyup daha sağlıklı kararlar alınabilir. Ortak akıldan istifade etmek gerek.

GAYRİMENKUL Sektörü ile ilgilenen yazarların birçok yazısını okudum. OYAKKENT ile ilgili hiçbiri olumsuz görüş bildirmediler bugüne kadar. İstanbul genelinde bilinen tanınan bir proje konumuna geldi. Hiçbir reklamı olmadan bu konuma gelmesi ; OYAKKENT’de yapılan işlerin doğru olduğu dış gözlemciler tarafından da teyit edilmiş oluyor.

Oyak ilköğretim Okulu çok kısa sürede OYAK İNޞAAT tarafından  bitirilerek mükemmel bir eğitim kurumu olarak Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilmiştir. 2011-2012 eğitim Öğretim Döneminde yavrularımız modern bir eğitim tesisinde mutlu bir şekilde dönemi tamamladılar.

OYAK ; üye birikimleri ve iştirakleri ile milli ekonomide birçok alanda gurur duyduğumuz bir yatırım topluluğudur. Bu kurumun ayrıca üyelerine karşı sosyal bir sorumluluğu da vardır. Konut gibi yaşamsal bir  konuda; Mayıs ayında yapılan Gnl. Kurul da yapılan değerlendirme tamamen ticari ve kar amaçlı bir değerlendirmedir. Arsa payındaki değer artışından kaynaklanan fiyat artışı nedeniyle üye talebinin daha da düşeceği mantığı ile yaklaşılması üyeleri çok üzecektir. Bu arsa 20-25 yıl önce üyelerimizin birikimleri ile alınmış ; üyelerimize konut yaparız diye… ޞimdi OYAK Gnl. Krl.da sunulan raporda ne deniyor. “ Arsa çok değer kazanmış da…” Bu paranın tamamını üyeden almak zorunda mısınız? Nerede kaldı Kurumun Sosyal Yönü? Bu konu çok hassas bir konu olduğunu düşünüyorum. Rapor ayrı bir yazı konusu olacak kadar önemli…

OYAK İNޞAAT ; İkitelli OYAKKENT’de beğensek de beğenmesek de toplum tarafından beğenilen ve sevilen bir kasaba yarattı. OYAKKENT’e bir kez gelen çok zorunlu bir sebebi yoksa buradan gitmiyor. OYAKKENT ;lilere düşen görev ; yaratılan bu değeri yüceltmek için ellerinden gelen ne KATKI varsa yaparak daha sosyal ; daha insan merkezli yönetimlerle kiracı olsun ; mülk sahibi olsun herkese adalet duygusu ve sevgi ile yakalaşarak büyük aile olmanın mutluluğunu paylaşmak ve burada yaşamaktan gurur duyacak seviyeye getirmektir.

                                                                                                                                                                            Hilmi ÇAKIR
VİZYON Emlak&Danışmanlık
(0212 4885885)
                                                                                                                     
Bu yazı 2024 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

Yahya EROОLU | 03-07-2012 22:00:00

OYAK Kent ;
Toplumun bir arada olma kültürünün en önemli göstergelerinden biri olan huzurlu olarak ; komşuluk ilişkilerinin sürdürüldüğü ; çocukların huzurla arkadaşlarıyla oyunlar oynadığı ; insanların bir araya gelip muhabbetler edebildiği özlenen bir yer haline geldi. Bunu başaranlara ; koruyanlara ve yaşatanlara selam olsun.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur