Pazar günü Başakşehir’de kurulan Adıyamanlılar Derneğinin yeni lokalinin açılışına gittim. Adıyamanlılar Derneği ; Altınşehir Bölgemizde kurulu onlarca hemşeri derneklerinde biri. Benim Adıyaman ile bağım doğduğum köy Gündüzbey’in Adıyaman’ la sınır komşusu olması. Adıyaman’nın daha önce Malatya’nın bir ilçesi olması ;eski CHP Genel Sekreteri rahmetli Kamil Kırıkoğlu ile dost olmamız ve 2009 yerel seçimlerinde CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaban ile birlikte siyaset yapmamız dan kaynaklanmaktadır. Zaten toplantı ya Mehmet Kaban ile birlikte gittik.
Asıl amaç ayrıntıda gizli
Bölgemiz de diğer hemşeri dernekleri gibi Adıyaman’lıların da amaçları ekmek parası bulmak için terk ettikleri doğup büyüdükleri memleketlerini unutmamak ; örf ; adet ; dayanışma kültürlerini burada devam ettirmektir. Adıyaman’lı hemşerilerimin asıl amacı bu olsa da ;asıl niyetlerinin bulundukları kente daha iyi tutunmak ; bunun içinde siyasetin içinde yer almak istemeleri en doğal haklarıdır. Zaten ; davetli listesine ; açılış için kullandıkları figürlere baktığınızda bunu rahatlıkla görebilirsiniz.
İktidar partilerine derneklerinin her zaman ihtiyacı vardır
Bu tür toplantılar siyasetçilerin nemalanma alanları olduğu için tüm siyasi partiler böyle toplantılarda tam tekmil hazır bulunurlar. Ama ; ilgi hep iktidar partisinedir.İktidar partisi orada bulunanlara yaptıklarından çok yapacaklarını anlatarak bu fırsatları sakın kaçırmayın mesajı verirler. Muhalefet ise kitleyi hoş tutan konuşmalar yaparak ; kendilerinin akılda kalmalarını sağlamaya çalışır.
Adıyamanlı olacağız ama Adıyamanlı kalmayacağız
Ben de orada bir konuşma yaptım. Özet olarak ; Adıyamanlı olacağız ama ; Adıyamanlı kalmayacağız. Çünkü ; biz artık Başakşehir’liyiz. Hemşerilik bundan böyle Başakşehir’de devam edecektir. Dedim. Benim konuşmam ; benden sonra konuşulanların konusu olduğuna bakacak olursak ; hemşeri derneklerinin toplantılarına davet edilirsem â€kent kimliği nasıl yaratılır?†konulu konuşmalar yapmaya devam edeceğim.21.05.2012
Bu yazı 2716 kişi tarafından görüntülendi.