18 Nisan 2012
Hayırlı İşler Hoca

Hayırlı İşler Hoca

Geçen hafta  bir mekanda değerli bir dostumla muhabbete dalmışken bir telefon geldi. Muhabbetimiz bölünmüştü ben beklemeye başladım. Arkadaşım  telefondaki konuştuğu diğer bir arkadaşına  verdiği cevaplar aynen şöyle  Hadi ya! Ciddimisinâ??  Allah Allah Ya Subhanallahâ?? tabi bu tabirler bende epeyce bir merak uyandırdı.
Biter bitmez hemen merakla sordum ne oldu ya.

El cavap; Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer malum hoca ile İlgili yazı yazmış fena giyâ?¦â?¦..ş. hemen apar topar bir bilgisayarın başına geçtik bir solukla yazıyı okuduk. Daha öncede benim malum hoca hakkında yazdığımı bilen dostum ne yapacaksın dedi.  

Ben bu yazıyı kendi siteme de taşımam gerektiğini belirttim.

Vallahi kim servis ettiyse fenada olmamışâ?? 

Tek Bir ޞey Söylüyorum Düş Artık ޞu Başakşehirlilerin Ensesinde Boza Pişirmekten Kimse Seni Sırtında Taşımak İstemiyor.

Etrafındaki üç beş müride bakma Müslümanlara verdiğin zarar çizmeyi aştı.

Daha öncede köşemde özellikle malum hocanın içinde bulunduğu durumu yazmıştım.

Ama bizim kardeşane tavsiyemiz işe yaramamış anlaşılan hoca yine  bildiğini okumuş.

İŞžTE HURRİYET YAZARI YALÇIN BAYERâ??in KÖŞžESİNDE YER ALAN YAZI METNİ

Malum hoca  şapka çıkartıyor

-    BİRKAÇ zamandır Başakşehir ;de olanları yazıyorsunuz.

Bunlar yetmez.  Başakşehir.  kendisine bağlanan Bahçeşehİr. Ziya Gökalp.  ޞahintepe  gibi semtlerle bugün 350 bin kişiyi bulurkenâ?? sadece ;Başakşehir ;in çekirdeği olan sitelerde 70 bin kişi yaşıyor. Bu bölgedekilerin %90 ;ını AKP ve F. Gülen Hoca ;nın bağlıları oluşturmaktadır. Ne yazık ki. Allah ;ın adınıâ?? ve kutsalları kullanarakâ?? istismar ederekâ?? saf. dindar ve çıkardan uzak. gerçek Müslümanları üzmekte ve hayal kırıklığına uğratmaktadırlar. Bu insanların günde beş vakit beddualarını almaktadırlar.

Geçen gün yazmıştınızâ?? ;Karaca KİPTAޞ. Başakşehir ; başlıklı yazınızı getirdiklerinde inanmamıştım. Ne yazık ki doğruymuş... Başakşehir ;in geçen seçimde ilçe olmasıyla birlikte Tokatlı (Zileli) Mevlut Uysal danışman kadrosuna getirildi. Kendisi bilinir; işini çok iyi bilir... Hem belediyeden danışmanlık ücreti alır; hem de TV ;de programlar yapar. Yurtiçi ve dışındaki sohbet toplantılarını da parasız yapmadığı İddia edilir. Maalesef kendisini belediyede gören yoktur. Hac ve umre için turlar düzenlediğini de biliriz. Daha düne kadar kirada oturan malum hoca maşallah dairesini de almış; Captiva marka cipe de binmeye başlamıştır. Gözyaşları arasında Hz. Ömer ;in adaletinden bahseden malum hoca artık sorgulanmaktadır. *Bu ne hocalıkâ?? bu ne adalet!" diye.

KİMLER DAİRE ALDI? Bazı şeyleri öğrenmek de hakkımızdır. Sorular çoktur:

-Örneğin milletvekiliâ?? bakan. vali. kaymakamâ?? emniyet müdürü gibi kaç kişinin daire ve villası vardır bölgede? Bunların KİPTAޞ tarafındanâ?? sıradan vatandaşlara göre hangi özel koşullarla alınmıştır?

MEDYA SUSKUN

-Başakşehİr ;de yaklaşık 4 yıldan beri sayıları 8 ;i bulan yerel gazete ve dergilerin son iki aydan beri neden yayınlanmadığını merak ediyoruz. Acabaâ?? susturuldular mı?

BU KISIM YANLIŞ BİLGİ SEBEBİYLE SİLİNMİŞTİR.


Başakşehİr ;de şeytana şapka çıkartanlar o kadar çok ki... Yazı Metni Bu Kadarâ?¦

Ben Hocama Anlayacağı Dilden Konuşacağım  Bak Hocam:

Hani Allahtan bizlere Peygamberimiz Hz. Muhammed ASV aracılığıyla gönderilen Kuran-ı Kerim  var ya işte bu Kuranın 9 suresi  olan TEVBE Suresi Ayet  24â??te Allah Buyuruyor ki: De ki:  Eğer Ana babalarınızâ?? çocuklarınızâ?? kardeşlerinizâ?? eşlerinizâ?? ailenizâ?? kazanıp biriktirdiğiniz mallar paralarâ?? bozulacağından korktuğunuz ticaretinizâ?? Konforundan ödün vermediğiniz hoşlandığınız evler ALLAHâ??tanâ?? Peygamberinden ve O ;nun yolunda cihat etmek çaba göstermekten daha sevgili iseâ?? ALLAHâ??ın sizin hakkınızda vereceği kararı bekleyiniz." ALLAH yoldan çıkmış fasıklar topluluğunu doğru yola iletmez.

Bu ayette özellikle "Feterabbasu" şeklinde geçen kelimeyi iyice araştırmanı istiyorum hocam.

Kaba bir tabirle hani birilerine kızarsınızda  â??oturun lan şuraya bekleyinâ?  ben şimdi sizin cezanızı vericem. desiniz ya benim bu kelimeden anladığım bu.

Başakşehirâ??in Harun Abisi de Ak Parti İlçe Kongresinde okuduğu hadis var ya Ebu Hüreyreâ??den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

â??Kudret elinde olan Allah ;a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.â?

Kardeşlerimizi seviyoruz ama yaptıkları ayyuka çıktı yeter artık diyerek şu hadisi hatırlatıyoruz.

â??Kim Allah için severâ?? Allah için buğz ederâ?? Allha için verir ve Allah için yasaklarsa imanı olgunluğa ermiştir.â?

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir başka hadistede;

Kişiâ?? zalim de olsaâ?? mazlum da olsaâ?? kardeşine yardım etsin! Eğer (kardeşi) zalimseâ?? onu (yapmış olduğu kötü şeyden) men etsin! Kuşkusuz ki buâ?? onun için bir yardımdır. Eğer (kardeşi) mazlum iseâ?? ona yardım etsin!â?? buyurdu.â? Müslim 2584/62â?? Tirmizi 2356 

İşte tam bu noktadan giriş yapıyoruz.

Ayrıca;

Ali İmran Süresi 110. Ayet â?? â??Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emrederâ?? kötülükten vazgeçirmeğe çalışır ve Allah ;a inanırsınız.â? Diyor.

Allah için elinizi vicdanınıza koyup söyleyin insanlar için çıkarılmış hayırlı ümmet olarak kendinizi görüyor musunuz.
Allaha olan inancınızı sorgulayacak değilim o Allahın bileceği bir şeydir. Ama Salih amel konusunda epey sıkıntılısınız.

Hayırlı ümmet olmanın şartı insanlara iyiliği emredip kötülükten men etmek olarak belirtilmekte bu ayette:

ޞimdi bu satırları okuyanlar Hammutoğlu yine CHPâ??ye yontuyor bazı şeyleri diyecekler ama ne derlerse desinler. Gerçek şu ki;  Başakşehir Belediyesinde Dönen dolapları  yapılan yolsuzlukları vicdanı el vermeyip denetim komisyonu raporuna şerh koyan ; bu şerhi kabul edilmediği için bu hak mücadelesini sürdürerek Kaymakamlığa teslim eden ve bir nushasını İçişleri Bakanlığına yollayan Başakşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi CHPâ??li Meclis Üyesi Serdar Bayraktar kanaatimce ayette olduğu gibi  İyiliği emredipâ?? kötülükten vazgeçirmeğe çalışmaktadır. İmanı Allah ile arasında kalmıştır yine benim sorgulama hakkım yok.

Son olarak diyorum ki hoca inandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanmaya başlarsınâ??  bir silkelen hayatında bir İNTİFADA başlat reset le nasıl anlarsan anla daha fazla batmadan kendini toparla sen sade sen değilsin. Sen bir ümmete mal olmuşsan ümmete layık ol. Çek elini eteğini şu siyasettenâ??  ilminde derinleşâ??  ben diyorum ki yarabbi  uyardım. Keşke Başakşehir insanları arasında yapılan koyu muhabbetlerde hakkında konuşulanları duyabilecek bir kulak olsa. İnan bir daha Başakşehir  sınırlarına yaklaşmasın.

Dip Not:  bu yazıyı yazmaya başlamadan önce özellikle adı gecen birilerini cep telefonundan aradım ama cevap vermedi ve daha sonrada dönmedi.

Bu yazı 2208 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

Alper | 23-04-2012 22:00:00

Malum Hocanın 12 Haziran Seçimleri aşamasında Hocalığı evde bırakıp da Milletvekili adayları ile dolaşmasından hatta İlçe Seçim Kuruluna dahi gitmesinden birşeylerin peşinde olduğu belliydi.


Avatar

murat eyidogan | 20-04-2012 22:00:00

MEHMET HAMMUT OОLU KADEޞİM SELAM SVGİ VE SAYGILAR SUNARIM EİNE GÖNLÜNE SAОLIK BİR İNTİFFADA DEDİNİZ BİZ BAޞLATTIK KİBRİTİ ÇAKTIK YAKINDA KAHVALTIDA BEKLEYECEОİZ GELİRLESE TELEFON LA ARADIKLARINIIZIDA BEKLERİZ. İNTİFADANIN DAHA GENİŞžİ İÇİN HERKESTEN İLGİ BEKLİYORUZ. BASIN BİLDİRİSİ YAPTIK BAZILARI KAÇTII GELMEDİ. AMA MUSALLAYA BİRGÜN GELECEKLER. KAHVALTININ YERİ VE TARİHİNİ AÇIKLAYACAОIZ. BUGİBİ YAZILARIN DEVAMINI BAKLİYORUZ


Avatar

TARAZİ | 18-04-2012 22:00:00

ÇOK AÇIK VE NET İFADELERİNİZE İÇTENLİKLE KATILIYORUM.*HAK YOLUNDA MÜCADELE EDENLER HER NEDENSE BU TOPLUMDA PEK PİRİM GÖRMÜYOR.*YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE EDEN CHP ;LİDE OLSA KENDİ PARTİ İÇERSİNDE DELEGE BİLE OLAMIYOR.*ONCA TEHDİTLER ;ONCA ZORLUKLAR ;AİLESİNE VE YAVRUSUNDAN ÇALDIОI ZAMANI ÜLKESİ VE İNSANLARI İÇİN HARCIYAN KİŞžİLİKLİ ;SAHSİYETLİ ;ONURLU ;İŞžİNİ VE GÖREVİNİ NAMUSUYLA YAPAN*ALLA ;IN VE TOPLUMUN RIZASINI ALAN DÜRÜST KİŞžİLER HANGİ SİYASİ PARTİDEN OLURSA OLSUN.*ÜLKENİN BU GÜNKÜ SİYASETÇİLERİN İŞžİNE PEK YARAMIYOR ANLAޞILAN.*ÇÜNKÜ SERDAR BAYRAKTAR GİBİ BU MEMLEKETDE KAÇ TANE SİYASETÇİ VAR?BİR SÜRÜ ÖNERGE VEREN*VERİPDE KALMAYAN*BİR SÜRÜ DAVALAR AÇAN*ޞİMDİ BÖYLESİ HAK İÇİN HALKI İÇİN ÇALIޞAN ;HER TÜRLÜ HAKSIZLIОA DİK DURAN İNSANLAR YOK EDİLMEYE ÇALIޞILIYOR GÜNÜMÜZDE MAALESEF.*BEN BİR CHP ;Lİ DEОİLİM* AMA BANA CHP ;Yİ SEVDİREN ADAM GİBİ ADAM OLARAK GÖRDÜОÜM SERDAR BEYİ* *PARTİSİNDE BÖYLE HAKSIZLIKLARA DİK DURAN BİRİSİNE YETERİNCE DEОER VERİLMEDİĞžİ MALESEF KANATİ OLUޞTU.*BÖYLESİ PARTİSİ VE ÜLKESİ İÇİN ÇALIޞAN BİRİSİNE ÜMİT EDİYORUM BAޞTA SAHSIM VE TÜM ÇEVREMDE SEVDİОİM VE SEVENLERİM SAHİP ÇIKMALI.*PARTİSİDE BÖYLE ÖNEMLİ BİR CEVHERE HAKETTİĞžİ DEОERİ VE ÖZVERİYİ GÖSTEREREK BAޞARILARINA BAޞARI KATACAОI İNANCINDAYIM.*BİR ÇOK SİYASİ PARTİYE BİR ÇOK SOMUT DELİL VE BELGELER VERDİM.*EN ÜST SEVİYEDEKİ SİYASİ PARTİLİLERİN CESARET EDİP AОZINA BİLE ALAMADIОI KONULARI.*ADETA BİR HALK KAHRAMANI GİBİ ÜZERİNE GİTMİŞž ;ADETA GÖОSÜNÜ TÜM BU HAKSIZLIKLARA KARޞI SİPER ETMİŞžTİR.*ETDİDE NE OLDU?HAK ETTİĞžİ ÖNEMİ GÖREBİLDİ ;Mİ?ÖNCE KENDİ PARTİSİ HERNEDENSE TÜM BU ÖZVERİLİ VE İÇDEN ÇALIޞMALARI GÖRMEZDEN GELİRCESİNE BU KADAR HAKSIZLIKLARLA MÜCADELESİNE KARޞILIK GEREKLİ OYLA MÜKAFATLADIRMADI.**BİRDEN GÖREN GÖZLER GÖRMEZ OLDU.*DUYAN KULAKLAR DUYMAZ OLDU*KONUޞULANLAR KONUޞULMAZ OLDU.*AMA NE OLURSA OLSUN SEN BİZİM HALK KAHRAMANIMIZSIN*HEPTE ÖYLE* BU GÖNÜLLERDE ÖYLE KALACAKSIN.*İYİKİ VARSIN.*ALLAH ;SENİN GİBİLERİNİ BAޞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.*TÜM SEVDİKLERİNLE AОIZ AFİYETİYLE YAޞAMAK DİLEОİYLE.*SAОLICAKLA KAL*** HALK KAHRAMANIMIZ.*!!!


Avatar

Nihat Emeksiz | 18-04-2012 22:00:00


Denokrasinin gelişmediği her toplumda ister iktidar ; ister muhalefette olsun bir takım insanlar "en dürüst kendilerinin olduğunu söylerler". İşbaşına geldiklerinde herşeyi düzelteceklerini söylerler. Halkı kandıracak mutlaka bir şey bulurlar. Ama verdikleri hizmet her defasında kendileri içindir. ޞaşmamak gerek. Bahsettiğinin hoca ;nın Tokat ;lı olması önemli değil. Nereli olursa olsun farketmez. Her devirde bu tür insanlar vardır.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur