12 Aralık 2011
Başakşehir Kent Meclisi Kuruldu? Bahçeşehir Yine Unutuldu

Başakşehir Kent Meclisi Kuruldu? Bahçeşehir Yine Unutuldu

29 Mart yerel seçimlerinden 3 ay sonra kurulması Belediyeler yasasının 76 maddesine göre zorunlu olan Başakşehehir  Kent Meclisi nihayet 32 ay gecikmeli olarak kuruldu. Toplantı Belediye Başkanı?nın çağrı yaptığı 75 delegeden 59 delegenin katılımı ile başladı. Bahçeşehir?den  mevcut 2 muhtarın dışında Boğazköy Camii Yaptırma Derneği ile ? Bahçeşehir? Kaliteli Yaşam Derneği tarafından temsil edildiği toplantıda   meclis başkanlığına Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tek aday gösterildi. Oy çokluğu ile meclis başkanlığına seçilen Mevlüt Uysal?a  ve yürütme kuruluna listelerin önceden hazırlanılarak toplantıya gelindiğine yönelik MHP İlçe Başkanı ve bazı delegeler seçimler yaptıktan sonra eleştiri yaptılar. CHP İlçe Başkanı kent konseyi üyesi olmasına karşın   kent meclisi toplantısına katılmamıştır.

Ben de  dinleyici olarak katılmıştım. Yapılanların doğru olmadığını düşünerek usul hakkında söz istedim.Özetle:? Belediyeler yasasının 76 maddesi gereği yayınlanan yönetmeliğe uygun olmayan bir toplantı yapıyorsunuz. ޞöyle ki? kurul üyelerini çağırmakla görevli belediye daha önce kimleri nasıl çağıracağını önceden ilan etmeli ve bu esaslara uyanların müracaatlarını sağlamalıydı. Bu yapılmadığı için kent meclisi üyelikleri tamamlanamamıştır. Sırf bu nedenle de olsa toplantı ertelenmeli? başkan ve yürütme kurulu üyeleri seçimi kent meclisi tam teşekkül ettikten sonra yapılmalıdır?  Buna yakın uyarı taşıyan sözlerime divandan; ?sen kurul üyesi değilsin. Konuşma hakkın yok? denilerek daha fazla konuşmam önlenmiş ve önerim haklı olarak dikkate alınmamıştır.

Bu güne kadar kurulmuş olan  Kent Meclislerinin hiç birinde meclis üyeleri bu denli keyfe keder seçilmemiş ve de belediye başkanı kendi kentinin kent meclisi başkanı olmamıştır. Dostlar alışverişte görsün kabilinden geç de olsa kurulan kent meclisi göz boyamadır. Halkı kandırmadır. Halkı hiç önemsememedir. Halk önemsenmediği gibi? kent meclis üyelerinin %30?u belediye meclis üyeleri arasından seçilerek gelmesi gerekirken buna dahi uyulmamıştır.
Dileğim? altarnatif 2.ci bir kent konseyi kurulmadan Başakşehir Kent meclisi kendini yönetmenliğe uygun hale getirir.

Nihat Emeksiz

Aşağıdaki yorumlarıda kayda değer bulduğumu belirtmek isterim.

Kent Konseyi kurulmasında önemli önergeler sunan her ortamda kurulması gerektiğini dile getiren CHP Başakşehir ilçe Başkanlığının bir yetkilisinin en azından katılarak fikirlerini Kent Konseyi genel kurulunda paylaşması gerekirken nasıl bir mazeret bu kadar önemli bir toplantının önüne geçmiştir anlayabilmiş değilim. M.Hammutoğlu


Kent konseyi başkan ve yürütme kurulu seçiminin tamamen danışıklı dövüş olarak  sergilenirken Adalet ve Demokrasi ;nin unutulduğu tartışılmaz tek gerçek oldu. Maalesef STK larının gerekli önlemleri almak için çaba göstermemesi ve bu seçimin adil olmadığı konusunda bir protesto ortaya koyamamış olması büyük bir acizlikti.Böyle önemli bir seçime gerekli ehemmiyetin verilmediği konusunda olan görüşümün arkasındayım.Saygılarımla... İsmail Acar

Bu yazı 2143 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur