11 Aralık 2011
Kent Konseyi Tiyatrosu

Kent Konseyi Tiyatrosu

Oyunun Adı: Başakşehir Kent Konseyi

Oyunu Sahneye Hazırlayanlar :( Muhtar)  Fatih Mehmet Yıldırım (Başakşehir Eğitime Destek Derneği ) Muhittin Yeşilçiçek

Oyunu Yazan ve Başrol Oyuncusu : Mevlüt Uysal

Yardımcı Oyuncular : Sinan Demirkol? Ömer Özkan? Davut Akgül

Asil Misafir Oyuncular : Zeki Ertürk? Ömer Özkan? Muammer Çınar? Haluk Saçaklı? Seyithan Kırmızı? İlker
Balçık? Osman Aydemir

Yedek Misafir oyuncular:Sinan Çelikkol Hüseyin Yılmaz? Ahmet Sarıkurt? Necati Püsür? İzzet Cankurt? ޞakir Okudan? Hacı Dursun Ağaç

Oyunun Konusu;

Dünyanın bir ucunda Başakşehir diye bir ilçe varmış bu ilçede Mevlüt Uysal diye bir belediye başkanı varmış.  Belediye başkanı seçilmesinden sonra 3 ayda kurulması gereken kent konseyini 3 yıl geçmesine rağmen kurmamış. Cevval muhalefet parti liderleri  Aytekin Horasan ve Özgür Karabat?ın baskısı karşısında daha fazla dayanamamış ve kent konseyi kurmaya karar vermiş.

Tarih: 10 Aralık 2011 Cumartesi Saat 11:00
Sahne: Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu

Oyunu izlemek için geç kaldınız çünkü oyun bir gösterimlik ( ilgili haberimizden takip ediniz ) yangından mal kaçırıldı.

Neden böyle bir giriş yaptığımı sorarsanız inanın ben bir tiyatro izledim? yada film izledim? ama patlamış mısır eksikti. sizi bilemem.:)))

Vallihi akşama kadar güldüm? hatırladıkça güldüm paylaştığım hemen hemen herkes nasıl olur böyle bir hata yapılır dedi. Hadi işlevsiz bir Kent Konseyi kuracaktınız da koskoca Belediye Başkanını  Kent Konseyi başkanı yaparak insanları kendinize neden güldürdünüz.

Ya arkadaşlar kendinize gelin?  kaf dağının arkasında yaşayan bir toplum değiliz herkes olup bitenden haberi var? açıkçası kimseyi enayi yerine koymayın.

Kale almadığınız insanlar bir gün karşınıza dikilir.  

Kent Konseyinin Amacı    

Madde 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında? kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi? kentin hak ve hukukunun korunması? sürdürülebilir kalkınma? çevreye duyarlılık? sosyal yardımlaşma ve dayanışma? saydamlık? hesap sorma ve hesap verme? katılım? yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Başakşehir Belediye Başkanı Kent Konseyi Belediyeden hesap sormaz dedi de? bu maddeyi katledilen yönetmenliğin ruhuna hediye eyledik kabul et yarabbi.

Kent Konseyi Yönetmenliği ( bu yazıyı okuyan herkesin Kent Konseyi yönetmenliğini okumasını kesinlikle tavsiye ediyorum daha iyi anlarsınız )

Başakşehir Belediye Başkanı Açılış Konuşmasında özellikle altını çizerek ifade ettiği Belediye Başkanı Kent Konseyi Başkanı seçilerek belediye faaliyetlerinin konuşulduğu bir yer olmasını istemiyorum dedi.

Kent Konseyi Divan Başkanı Ömer Özkan ise prosedür yerine gelsin diye değil hakikaten Başakşehir için hizmet edecek bir yönetimin oluşmasını temenni etti.

Ama malesef bunlar havada kaldı. Davet edilen 75 kurumluk listeyi inanın görmedim ama şu yürütmeye seçilenlere baktığımda ve Başakşehir Etaplar bölgesine daha hakim olmam hasebiyle?  İradesi olan bir çok kurum davet edilmemiştir.

Etaplar Bölgesinden binlerce kişiye hitap eden BİNDER? SUFFA? SAFA? BAޞAKDER? İYİLİKDER gibi dernekler kale alınmamış. Engellilerle ilgili Çağrı Zihinsel Engelliler Derneği Bile Gözardı edilmiş durumdadır. Mesaj Atarak alkışlamak için insan toplayanlarada BEKADER ;in 75 kişilik listeye davet edilmediğini dip not olarak ileteyim.

Güvercintepede? Yönetime alınmayan Adıyamanlılar?  Malatyalılar ve Kars Ardahan Iğdır derneği gibi birçok il derneği nerde. Seçimlerde Malatyalılar Derneğinden çıkmıyor adeta nöbet tutuyordunuz.

Kayabaşı denilince akla ilk gelen isim Selanikliler Derneği ve Başkanı Necmettin Yakar dururken?  evet çok büyük bir nüfus yoğunluğu geldi kabul ediyorum açılışı bu gün yapılan Kayaşehirliler derneğinin davet edilmesi ve yönetime seçilmesini etik bulmuyorum.

Kahir ekseriyet seçmeni Sosyal Demokrat olan Bahçeşehir?de Bader ve Boder varken sen git Cami derneğini yönetime al?  var mı böyle bir şey. Hepimiz müslümanız cami hepimizin camisi ama bu davranış tepki topluyor.

Muhalefet Siyasi Partilerinden hiçkimse yönetime yaklaştırılmamış? kokusunu dahi alması engellenmiştir.

Arkadaş bu mahallelerin kahrını çeken yıllardır burada yaşayan insanları bu kadar saf dışı bırakan bir anlayış ve Kent Konseyi yönetimi olamaz.  

Sonuca baktığımda ben inanıyorum ki CHP ve MHP kent konseyinin kurulması için oluşturdukları siyasi baskıya pişman oldular? böyle olacağına hiç olmasın daha iyi diyorlardır.

Samimi niyetleri ile her işte bende bir katkı sağlayabilirmiyim kaygısı taşıyan Diyarbakırlılar Dernek Başkanı ޞahintepe Derneklerinin çimentosu durumundaki Seyyithan Kırmızı?yı  bile isyan ettirdiniz? istifa ettti.

Kent Konseyi kurulmasında önemli önergeler sunan her ortamda kurulması gerektiğini dile getiren CHP Başakşehir ilçe Başkanlığının bir yetkilisinin en azından katılarak fikirlerini Kent Konseyi genel kurulunda paylaşması gerekirken nasıl bir mazeret bu kadar önemli bir toplantının önüne geçmiştir anlayabilmiş değilim.

Hiç Herble Life ürünlerinin tanıtım toplantısına gittiniz mi bilemem ama ben bir gün şahit oldum. Bir abim  vardı (İlhami Çıklakalyoncu)  dedi ki?   bir gıda firmasının yemekli toplantısına davetliyim birlikte gidelim. Vatan caddesi Akgün Otel ;de olduğunu söyledi? uyduk hazır olan imama gittik. Baktım ki sahnedeki konuşmacı adam üç kelime konuşuyor? bir alkış tufanı kopuyor ne olduğunu anlamadık. Yani bu kadar insan bu ürünleri kullanıyor ve faydasını görüyor aynı zamanda para kazanıyordu. 

Senaryo şu?  ilk toplantıya yandaş? el kaldır indir derneklerini topla? seçimi yap Ak Parti ilçe Başkanlığıda millete mesaj çeksin ne kadar yönetim kadrosunda adam varsa topla gelsin salonu doldurup alkış tufanı koparsın kimse ne olduğunu anlamasın. Bu bir pazarlama taktiği. Sonrada isteyen dernekler Kent Konseyine katılmak isterse başvurabilir yada başını taşlara vurabilir.

Yönetime seçilenleri tek tek tafsil edip ortamı germek istemiyorum. Ama meraklılarına yardımcı olmam gerekirse bir kısmını Google efendi hazretlerine sorun. Belediyeden ihale alanların ticari bağlantıları için ticaret odasına sorgu yapın. Ailevi ilişkileride bilenlere sorun hepsini benmi söylüyeyim yani. Sustum tamam.

Bakalım mevlam neyler? neylerse güzel eyler.

www.BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 2267 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

iskayad üyesi | 23-12-2011 23:00:00

iskayad derneği yeni kurulmuş bir dernek olmayıp ;2 senedir faaliyettedir. Lütfen yanlış haber yapmayınız. Kayaşehir ;de yeni yerine taşınmıştır.
Teşekkürler
www.iskayad.org


Avatar

VİCDAN | 11-12-2011 23:00:00

ޞEYTAN LA İBLİS BİR KAVMİ TÖVBE ETMİYECEK KADAR ALLAH YOLUNDAN SAPTIRMAYA KARAR VERMİŞžLER.*İSTEDİKLERİNE VE AMAÇLARINA KAVUޞTUKLARINDA BİLİN BAKALIM BAޞLARINA NELER GELMİŞž?*KAVİM ÖYLE BİR ALLAH YOLUNDAN ÇIKMIޞ Kİ ŞžEYTANLA İBLİSİ BİLE GERİDE BIRAKMIޞLAR VE ONLAR BİLE ALLAH DAN KORKUN SONUNDA YÜCE ALLAH A VARACAKSINIZ YAPMAYIN ETMEYİN DİYE YALVARMIޞLAR.AMA MALESEF İŞž İŞžDEN GEÇMİŞžTİR.RABBİM BİZİ GÜZEL VE HAK YOLUNDA MÜCADELE EDENLERDEN EYLESİN.*SAPKINLARIN ;KÖTÜLÜKLERİN ;HAKSIZLIKLARIN YOLUNDAN GİDENLERDEN EYLEMESİN.*HALKA HİZMET HAKKA HİZMET ANLAYIޞI OLAN İDARECİLERİ BAޞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.BU MEVLÜT BAޞKANI DA DAHA FAZLA GÜNAH İŞžLEMEDEN ADINA YAKIޞIR BİR ޞEKİLDE BAޞIMIZDAN ALMASINI YÜCE RABBİMDEN NİYAZ EDİYORUM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.TÜM GÜZELLİKLER SİZLERİN OLSUN.


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur