23 Ekim 2011
Mevlüt Uysal ;dan Satılık Gayrimenkul

Mevlüt Uysal ;dan Satılık Gayrimenkul

İçinde bulunduğumuz Ekim ayı Belediyeler açısından bütçenin mecliste görüşülüp onaylandığı bir dönem.  Başakşehir Belediyesi?nin  2012 yılına ait bütçesi de mecliste görüşülerek Ak Partili Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Bütçe görüşmelerinin yapıldığı toplantıda CHP gurubu adına Grup Başkan Vekili  Bektaş Ulusan ve Hadi Akmugan söz aldılar.

Bektaş Ulusan?ın bütçeyle ilgili özellikle Gayrimenkul satış geliriyle finansa edilmek istenen belediyenin bütçesine  dair dikkat çekici tespitleri vardı?

Öncelikle Belediyenin bu güne kadar ki uygulamalarına değinen Ulusan her fırsatta CHP grubuyla uyum içinde çalıştığını ifade eden Belediye Başkanına durumun aslında hiç de  öyle olmadığını? muhalefet olarak başından beri yapıcı olduklarını uzlaşı içinde belediye faaliyetlerine katkı sunmaktan yana olduklarını buna karşılık ise  Ak partinin ilk günden beri  dediğim dedik çaldığı düdük anlayışında  hiçbir şey değişikliğin olmadığını ifade etti.

 Belediyede istihdam edilen personellerin alımında partizancılık yapıldığını? işe ihtiyacı olduğu halde partili olmadığı için işe alınmayan insanların olduğunu? bu durumun belediyenin taşeronlarında da farklı olmadığını söyledi. İhtisas komisyonların çalışmalarına da değinen Ulusan ihtisas komisyonlarına gelen  gündem maddeleri üzerinde CHP komisyon üyelerinin görüş ve önerilerinin bu güne kadar  komisyon kararında hiçbir etkisi ve önemi olmadığını hatta   çoğu zamanda hazır komisyon kararları için komisyon üyelerinden imzalar istendiğini dile getirdi.
Ulusan?ın Bütçeyle ilgili tespitleri özetle şöyleydi

Her bütçe görüşmesinde;

Dilimiz döndüğünce sosyal belediyecilikten bahsettik?

İlçe olarak içinde  farklı etnik kültürleri farklı yörelerden göç eden toplum kesimlerini barındıran Başakşehir de  toplumun ihtiyaçları doğrultusunda hakça ve  eşit hizmet olsun dedik?

Ama belediyenin üçüncü yılında görüyoruz ki belediye sanki kendine oy verenlerin belediyesi?

Etkinlikler oluyor?

Belediyeden gelen her etkinlik mesajın da  toplumun farklı kesimlerine de hitap edecek etkinliklerin mesajlarını  bekledik ama  hala bu söylemimize uygun ne bir kültürel etkinlik ne de bir çalışma göremedik.

 2012 yılı bütçesine baktığımızda  Kültür ve sosyal işler müdürlüğündeki bahsettiğimiz bu tür hizmet alımlarının bütçesi  bir önceki yıla göre  % 75 oranında arttırılmış.   Hazır bu kadar bütçe ayrılmışken?

yeni dönem için;

Toplumun  her kesimini Kucaklayacak ve kapsayacak sosyal etkinliklerin yaşandığı bir dönemi  hep birlikte yaşamayı ve paylaşmayı umut ediyoruz.


Son dönemde toplum içinde ne yazıktır ki   iktidara yakın olma ve iktidar yanlısı olabilme derdi hat safhaya çıkmış durumda? Bu tehlikeli bir durumdur ve halkı saflara bölmektedir. Bu durumda bizim ilçemizde de çok farklı değildir?

Sokaktaki ak partili vatandaş kendini bulunduğu bölgede belediyenin temsilcisi olarak görmekte yani bir toplum bir mahalle baskısıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Bazıları bu durumdan etkilenirken bazıları da her türlü etkeni beklentiyi bir yana bırakıp  cumhuriyetin temel değerlerine inanmış olmasından ötürü hiçbir şekilde  kimliğini ve kişiliğini yok sayarak sebebi ne olursa olsun kendisini seçen binlerce insana ihanet etmemiştir etmeyecektir de

Bütçe kalemleriyle ilgili bu gün olduğu gibi geçmişte de eleştirilerimiz de oldu onayladığımız bütçe kalemleri oldu.

Onay vermediklerimizden  birisi  de emlak vergisi değer artışlarıydı.

Emlak vergisi değer tespitleri yapılırken yanlış olduğunu düşündüğümüz ve ısrarla dile getirdiğimiz şeyler vardı

Bu işin fason yaptırılması yanlıştır demiştik?

Tespit edilen vergi değerleri yüksek dedik?

Dolaylı vergilerden çok  gelir üzerinden vergi alınmasının daha doğru bir olduğunu söyledik?

O dönem yine bizim söylemlerimize kulak vermeyen belediye ye

O gün bizim söylediklerimizi

Bu gün Mahkeme söyledi.

Biraz evvelde bahsettiğim gibi mahalle baskısına boyun eğmeyerek  
Emlak vergilerini yargıya götüren muhtarı mahkeme haklı buldu.
Geçtiğimiz Haziran ayında mahkemenin verdiği kararı hepimiz biliyoruz

Mahkeme emlak vergileri yüksektir dedi.

Bu yüksek vergilerle ilgili bir küçük ayrıntıyı daha hatırlatmak istiyorum.

Bu hafta içinde basında  uygulanacak yeniden değerleme oranı açıklandı 10?2
buda şu demektir. 2012 yılında emlak vergilerimize zam yapılmayacak  ama % 10?2 oranında   güncellenecek

Belediye?  yakın zamandaki bir uygulaması için meclisten bütçe onayı aldı

Neydi bu olay?

?mobesa kameraları ?

Elbette ki CHP grubu olarak halkın güvenliği için onay verdiğimiz bir projeydi bu.

ama bu gün görüyoruz ki her mobese kamerası birde baz istasyonu doğurmuş? bu baz istasyonlarının mahallelere kaşla göz arasında yerleştirmenin belediyeye bir getirisi var mı bilmiyoruz ama eğer böyle bir gelir var ise  muhtemelen gelir kalemleri içindeki

kişi ve kurumlardan alınan bağış ve yardım kalemindedir diye düşünüyoruz.

Baz istasyonlarının zararsız olduğuna dair söylemler var

Eğer bu baz istasyonları  toplum sağlığına zarar vermiyorsa  niye böyle kamufle edilme gereği duyuluyor yada gecekondu yapar gibi apar topar bir sabah sokaklarda ansızın beliriveriyor???

 Ayrıca belediye yönetiminin meclisten mobese geçirip içine de baz istasyonu yerleştirmesi halk deyimiyle bir  taşla iki kuş vurmak oluyor sanırım. Yakın zamanda  destek kartla ödül alan belediyemiz

Baz istasyonlu  mobese kameralarıyla da yeni bir ödül alabilir.

Belediyenin gelir hedefleriyle ilgili de bazı tespitler yapmaya çalıştık

Eskiden bir şehir efsanesi vardı

Ödediğiniz her kuruş vergi size yol su elektrik olarak geri dönecektir...

Gerçi artık pek inanan kalmadı bu efsaneye?

Bizim belediyemizde bu efsaneye  inanmıyor olacak ki

2012 yılı gelir bütçesi kalemlerinde ki  ağırlıklı gelir hedefini vergilerden çok gayrimenkul satışlarıyla finansa etmeyi hedeflemiş görünüyor

Çünkü bütçeye baktığımızda

2011 yılı bütçesinde 2012 yılı için öngörülen taşınmaz mal satışı 31 milyonken bu defa önümüze gelen 2012 yılına ait bütçede taşınmaz mal satışından beklenen gelir hedefi % 190 arttırılarak

90 milyon olarak çıkıyor? Bunun anlamı şudur arkadaşlar kaynak yaratmanın en kolay yolu kamu malını satmaktır?
 
  Bu satışlardan elde edilmesi beklenen gelirlerin de  % 35 i  2012 yılını kurtarmak ve bütçeyi denkleştirmek için olsa gerek IV. 3 aylık dönemin finansman proğramına alınmış durumda


Yine bütçede revize edilen ve aslında halkın vergi yükü altında ezilmemesi için en doğru gelir yöntemi olan harç gelirleri bu defa eksi yönde revize edilmiş. Yani  2011 yılı bütçesinde 2012 yılı için 53 milyonluk bir harç geliri tahmin eden belediye bu rakamı belediyenin bu defa  elimizdeki 2012 bütçesinde 38 milyona düşürüldüğünü görüyoruz. Bu da bölgede yatırımların harçtan muaf  Başbakanlığa ait tokinin yapacağını  ama buna karşılık altyapıyı yerel belediye ye  yada büyük şehire bırakacağını gösteriyor.

Yine bütçe gider kalemlerinde dikkat çeken bir gider kalemi varkı oda hane halkına yapılan yardımlar

Bellikli hane halkının  ihtiyaçları önümüzdeki yıl oldukça fazla  artmış çünkü bu kalemde de bir önceki yıla göre % 100 e varan bir artış var.

2011 yılında 6 767 kişiye destek kartı verildiğini görüyoruz. Bu kalem için 2012 yılında  ayrılan

8.722.222 TL lık bütçe  bize 12 bin kişinin üzerinde hane halkına yardım yapılacağını gösteriyor ki? bu konuyu yeşil kartla ve ilçe nüfusu içindeki oranıyla düşündüğümüzde  gelir dağılımının toplumda ne denli bozuk olduğunu açık bir şekilde görmekteyiz. 

 Buna rağmen yoksulluktan feryat eden birçok insanın da bu desteklerden faydalanamadığını görmekteyiz. Örneğin  aylardır Ziya Gökalp de yardıma muhtaç bir vatandaşın ismini ve adresini belediye yetkililerine verdiğimiz halde bu güne kadar herhangi bir desteğin  yapılmadığı gördük demek ki  belediyenin gözünde bu vatandaş hane halkı içinde yardıma ihtiyacı olan   bir vatandaşımız değilmiş.

Basın Yayın Halkla İlişkiler Bütçesi de dikkat çeken kalemlerden birisi

Basın yayın halkla ilişkiler bütçesi de  bir önceki yıla göre  % 90 arttırılmış?

bu da daha çok reklam demek? daha çok dergi ve yazılı doküman demek  ve tabiî ki daha çok afiş demek beraberinde de görüntü ve çevre kirliliği demektir.

 Son yıllarda  özel sektörden çok başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarının daha fazla reklam yaptığını görmekteyiz. Oysa kamu kurumlarının yaptıkları görevleri olup bu görevlerden tabi oldukları yasalarda tanımlanmıştır. Kamu görevini yerine getirmenin reklamını yapmak kamunun kendisine değil? hizmetten memnun olması gereken halka aittir.

Bazı kalemlerdeki artışlardan bahsettim genel de yüksek artışlar bunlar ama bir kalem var ki orda ki oran da ters yönde  dikkat çekici!!!

Sağlık işleri müdürlüğünün bütçesi sadece % 12 artmış? yani sağlık için harcama yapmaya gerek duymamış belediyemiz?

www.BasaksehirRehberi.com
  Bu yazı 2150 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

terazi | 18-11-2011 23:00:00

Başbakanlık İNSAN HAKLARI DİYE İNTERNETE GİRDİОİNİZDE İSTANBUL VALİLİОİMİZİN ULUSLAR ARASI SAОLIK ÖRGÜTLERİNİN ÜLKELER BAZINDA HAZIRLAMIޞ OLDUKLARI AYRINTILI RAPORLARI 2009 TARİHİNDEN BERİ AÇIK VE NET BİR ޞEKİLDE YAYINLANDIОINI GÖRECEKSİNİZ.BELEDİYEMİZ MALESEF BAޞTA KENDİ BİNASI OLMAK ÜZERE OKUL DEMEDEN ; CAMİ DEMEDEN ;HASTANE DEMEDEN VS HER YERE BÖYLE CİDDİ BİR RAPOR OLMASINA RAОMEN MİLLETİ APTAL YERİNE KOYARAK MOBS KAMERASI DİYE KANDIRMASINI DOОRUSU İÇİM ALMIYO.BAZILARI TEKNOLOJİDEN YARARLANMIYALIM MI DİYO BURDA ASIL OLAN BAޞAKޞEHİR SAKİNLERİNİN KANDIRILMAMASI TEKNOLOJİDEN YARARLANIP YARARLANILMAMASI DEОİL* DUYARLI İNSANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM.SAОLICAKLA KALIN TÜM GÜZELLİKLER BİZLERLE OLSUN.


Avatar

ismail acar | 30-10-2011 23:00:00

Herşeyin başı ; ;SAОLIK ; ; deriz her zaman değilmi.Ama maalesef halkın sağlığı ile ilgili olumlu bir yatırım yapılması beklenirken tam aksi olarak sağlığımızı bozacak işlemler gerçekleştiriliyor.Sadece bir çöp almak almak dışında ben birşey göremiyorum.Üstüne üstlük sabah kalktığımızda sanki hediye paketi gibi hemen hemen her sokağın tam ortasında ; ;BAZ İSTASYONLARI ; ; ile karşılaşıyoruz.İnşallah yenidönemde belediyemiz gerekli tedbirleri alıp halkın ihtiyaçlarını gerçek anlamda karşılamayı ve bu olumsuzlukları ortadan kaldırmayı hedefler.


Avatar

AYFER DİKBAޞ | 30-10-2011 23:00:00

GECE SAAT 03 ;TE BAZ İSTASYONLARINI KUMAKTA NE OLUYOR ;GECELERİ AGAÇLARI KESİN ;GECELERİ HERKES UYURKEN BAZ İSTASYONLARINI KURUN ;SİZLER BİZLERİ UYUTTUGUNUZU SANIYORSUNUZ AMA ;BAHÇEHİR HALKI ASLA UYUMAZ ;ÖZELLİKLEDE BEN..İPTAL ETTİGSENİZ ;ADAM GİBİ SÖZÜNÜZDE DURUN ;GECELERİ BAYKUޞ GİBİ İŞž YAPMAYIN..


Avatar

AYFER DİKBAޞa | 30-10-2011 23:00:00

ÇOK MUHTEREM BELEDİYE HER NEKADAR BİZİM BAZ İSTASYONLARIN KURULUMUNDAN HABERİMİZ YOK DESEDE ;BU BAHÇEޞEHİR HALKININ YAޞAM ALNALARINI VE YERLERİNİ İSTİMLAK EDİP MOBESE KURULUYOR ADI ALTINDA TEPELERİNE BAZ KURULUP ;KİRAYA VERDİKLERİNİDE İNKAR ETSELER ;MÜCADELEM SÜRECEKTİR ;DÜDEN 1 VE 2 GARAJ GİRİŞžİNE ;MANAVGAT PAFTASININ İÇİNDE BULUNAN ARAZİYE İZİN VERMEDİGİMİZ GİBİ..EGER BELEDİYE BU GELİRLERDEN HALKA YATIRIM YAPACAKSA ;BENZİN İSTASYONU ;BAZ İSTASYONU GİBİ YAޞAM ALANLARININ DİBİNE KURDURACAGINA ;HALKA ZARAR VERMİYECEK ALANLARA KURULMASINI İSTERİZ ;BİZ BAHÇEޞHİR HALKI OLARAK NE MOBESEYE NEDE İSTASYONLARA KARޞIYIZ ;RANT İÇİN HALKI YOK SAYAMAZSINIZ ;BELEDİYE GÖREVİNİ HALKI SAGLIKLI VE HUZUR İÇİNDE YAޞAM ÇERÇEVESİNİN İÇİNDE GÖRMELİ ;ANLAޞILAN OYKİ BU GÖREV SÜRELERİNDE HALKA YARA YERİNE ZARAR VERMEKTEDİR.SANMASINLARKİ BU YAPTIKLARI YANLARINA KAR KALACAK...


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur