19 Eylül 2011
METROKENT  YAޞAMA HAZIRLANIYOR

METROKENT YAޞAMA HAZIRLANIYOR

İki yıllık çok ekipli hummalı bir çalışmanın sonuna doğru yaklaşıldığını dün çok net olarak gözlemledim. İstanbul?a yakışan ; zamana ve insana değer veren bir projeyi gezmek insana zevk ve heyecan veriyor. Bu projeye yatırım yapanları haklı ve karlı çıkaracak birçok neden var bu projede.

Sitenin tam ortasına konumlandırılmış sosyal tesis çok güzel olacak. İş dönüşü ; içilecek bir fincan kahve bu mekânda bütün yorgunluğunuzu alacak gibi görünüyor. Hemen altı spor kompleksi ; isterseniz hemen spora başlayabilirsiniz.

Dışarıda her alanda ; peyzaj ve çevre düzenlemesi aralıksız sürüyor. Otomatik sulama sistemi kuruluyor ; ağaçlar ve süs bitkileri dikiliyor. Metro tarafındaki bloklardan doğrudan yeşil alana çıkabilmeniz için duvarın dibine harici ek asansör kuruluyor. Çevre duvarlarına son şekilleri veriliyor.
Çift katlı garaj bitmiş durumda ; ufak tefek düzenlemeler gerekli ; garaj bölgesinde yapımı devam eden kapalı yüzme havuzunun bir gün önce ince şapı atılmış ; spor kompleksinin yapımı sürdürülüyor. Projenin halka açık olacak dış yüzeyindeki dükkânlardaki çalışmalar da son aşamaya gelmiş durumda. Kısacası arı gibi hızlı ; karınca gibi düzenli bir çalışma her alanda kendini gösteriyor.

Proje ; Büyükşehirlerde insan için en kıymetli unsurun zaman olduğu düşüncesinden yola çıkılmış ve bu felsefe içerisinde projelendirilmiştir. Bu açıdan bakıldığında toplum tarafından çok sevileceğine inanıyorum. Metrodan çıkan evine sorunsuz ve morali düzgün bir şekilde gelecektir. Aracıyla gelen ; kapalı garaja aracını çekmesine müteakip ; dışarı çıkmadan dairesine ulaşabilecektir. Bloklar ; çevredeki dış güzelliklerin önü kapanmayacak şekilde konumlandırıldığı için; özellikle Sular Vadisi?nin tüm doğal güzelliklerini evinin içinde görebilme imkânına birçok daire sahip olacaktır.

Metrokent?de 1+1?den 4+1?e ve  ?B-C? blokların en üstünde dörder adet dubleks daire vardır. Tiplere göre 78m2?den 339m2?e kadar daire mevcuttur. Keseye göre daire? Proje toplam 15 Bloktan oluşuyor ; ayrıca ?E? Blok bitişik nizamdır. Terasium AVM. ve Başçarşı?nın tam arkasında kalıyor.

Dairelerin içleri bitmiş durumda fakat ; henüz Kiptaş tarafından teslim alınmamıştır. Dairelerin içinde şu an elektrikçiler ; boyacılar tarafından rötuş işlemleri yapıyor. Asansörcüler çalışıyor. Denemeleri yapılıyor. Yoğun bir temizlik faaliyeti mevcut. Temizlenmiş dairelere ancak galoşla girebilirsiniz. Daireler ; oluşabilecek bütün arızalara karşı duvarlara zarar vermeden arızayı giderebilecek konumda yapılmıştır. Evinizin ısısını istediğiniz dereceye ayarlama şansınız vardır. Hatta her odanın ısısını bile kendiniz ayarlayabileceksiniz. Otomatik yangın söndürme sistemi ve duman algılayıcılar ayrı bir güvenlik tedbiri olarak hemen gözünüze çarpıyor.

Dairesini görmek için gelenlerin heyecanını gözlerinden okuyorsunuz. Çoluk çocuk toplanıp ; fırsatını bulanlar dairelerini görmeye geliyor. Kafalarındaki birçok soru işretini geride bırakıp dönüyorlar. Hadi hayırlısı?
BAޞAKޞEHİR yepyeni ; modern ; çağdaş ; teknolojik ; insan merkezli ; Avrupai bir siteye kavuşmanın heyecanı içersinde. Gezip görülmeye ; hele hele yaşamaya değer bir yer olacağı kesin. Dairesi olanlara veya burada yaşamak isteyenlere şimdiden hayırlı olsun der ; sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.

Hilmi ÇAKIR
VİZYON Emlak/ Danışmanlık
METROKENT YANI -TERASİUM AVM. BİM.Market Altı No:7
BAޞAKޞEHİR/İST.0212 488 58 85   0532 706 46 20
hilmicakir@gmail.com
www.vizyon.sahibinden.com
Bu yazı 2231 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

betül | 09-10-2011 22:00:00

Bu yazdıklarınıza siz inanıyormusunuz? Başakşehir ;de en kötü görüntüye sahip bir beton yığınından bahsediyorsunuz ; içi cennet olsa ne olur dışı cehennem olduktan sonra.


Avatar

yunus | 01-10-2011 22:00:00

Size katılmıyorum ; iç içe geçmiş beton yığını ; başakşehirin ağlama duvarı ; ayrıca hemen dibinde benzinlik olması da ayrı bir soru işareti? ortası güneş almıyor ; orda bitki yetişmesi bile mucize...


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur