16 Ağustos 2011
Depremin Yıl Dönümünde Deprem Raporu ve Sigorta

Depremin Yıl Dönümünde Deprem Raporu ve Sigorta

Türkiye ;de olabilecek en riskli depremde nüfusun büyük çoğunluğu hayatta kalacak.

Ya evleri?

Sallanmayın. Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırın.Çünkü deprem geçecek ;hayat devam edecek.

Türkiye ;de 2011 in ilk altı ayında büyüklüğü 4 ;ün üzerinde 23 deprem gerçekleşti.Bunlardan 17 tanesi ise hasara neden oldu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ; Simav ;da 19 Mayıs ;ta meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem ve artçı şokların zorunlu deprem sigortalı konutlarda yarattığı hasarın tazmini için ödemelerine devam ediyor. DASK konut sahiplerine bugüne kadar toplam 4 ;2 milyon TL hasar ödemesi yaptı. Depremlerde hasar gören 1.200 adet zorunlu deprem sigortalı konuttan 850 adedinin işlemleri tamamlandı. Kapanan dosyalardan 620 adedine tazminat ödemesi yapıldı.

Simav depreminin ardından kurumun hasar tespitinde ve tazminat ödemesinde sergilediği performansı değerlendiren DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şunları ifade etti:

"İlk depremin ardından DASK adına görevlendirdiğimiz hasar eksperlerini hızla bölgeye yönlendirerek hasar tespit işlemlerine start verdik ve 1 Haziran itibariyle de tazminat ödemelerimize başladık. Bugün itibariyle hasar oluşmuş 1.200 adet sigortalı konutumuzdan 850 ;sinin dosyasının işlemlerini tamamladık. Bu dosyalardan 620 adedine 4 ;2 milyon TL tutarında hasar ödemesi yapılırken diğerleri için çalışmalarımız devam ediyor. DASK ;ın hasar yönetimindeki bu performansı kuruma duyulan güveni artırdı."

Kütahya ;da sigortalılık yüzde 14 ;ten 18 ;e yükseldi

Simav ilçesinin bağlı olduğu Kütahya ;da sigortalılık oranının depremden sonra yüzde 14 ;ten 18 ;e yükseldiğine dikkat çeken Yazıcı sözlerini şöyle tamamladı:

"DASK ;ın deprem hasarını yönetmedeki etkinliği ve hasar ödemesindeki hızı henüz sisteme dahil olmamış konut sahiplerini zorunlu deprem sigortasının gerekliliğine inandırdı ; kuruma duyulan güveni artırdı. Depremden önce Kütahya genelinde zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 124 bin konutun sadece 18 bininin poliçesi bulunurken bugün bu sayı 22 bine çıktı. Poliçelerdeki ivmeyi ; deprem bölgesindeki bu ilimizde sigortalılığın yaygınlaşması açısından olumlu değerlendirmekle birlikte bu bilincin depremi yaşamadan önce oluşmasını daha çok temenni ediyoruz."

Kütahya ;nın birinci deprem risk bölgesindeki Simav ilçesinde 100 m² betonarme bir konut ayda sadece 12 TL ;ye zorunlu deprem sigortasıyla güvenceye alınabiliyor. DASK kuruluşundan bugüne kadar 300 ;ü aşkın hasar yapıcı depremde zorunlu deprem sigortalı konutlara toplam 25 milyon TL ;ye yakın hasar ödemesi yaptı. Bu ödemelerin yüzde 97 ;sini kısmi hasar ödemeleri ; yani yıkıma sebep olmayan küçük hasarlar oluşturdu.

Ülkemizin deprem gerçeğini görmezlikten gelmeyelim..Evlerimizi sigortalatarak teminat altına almayı ihmal etmeyelim..

Ayşe Bilgin Sigorta

İletişim ve Kroki İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı 2084 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur