26 Haziran 2011
12 Haziran Seçimleri

12 Haziran Seçimleri

Bir seçimi daha kazasız atlattık elhamdulillah bu seçimde 15 tane siyasi parti kendini halka arz etti. Ancak 3 tanesi parti adı altında meclise girdi ( bağımsızlar hariç )

Tek başına 2 seçmenden birinin oyunu alarak 1.Olan Adalet ve Kalkınma partisini ele almak istiyorum. Bu partinin genel başkanını uzun yıllardır tanıyorum. Hem de çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. Siyaseten kendini geliştirmiş? hatipliği mükemmel? topumun ne istediğini iyi bilen? tahlil eden ve okuyan? ona göre politika üreten yani topluma göre şerbet vermesini bilen bir politikacıdır. Danışmanlarının da en az onun gibi olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle Türkiye ;de uygulanan ekonomik  politikayı ele aldığımızda; Bu politikalarının Kemal Derviş politikaları olduğunu görmek mümkündür. Kemal Derviş ise DSP?nin Anap ;ın ve Mhp ;nin ürünüdür.  Bu bakımdan icraat olarak bunların arasında bir fark yoktur. Ak Partinin bu kadar oy almasının  müsebbibi ise Chp ;dir.  Zira CHP hep geri kalmıştır. İleriye gidememiştir.  Kendisini yenileyememiştir. Millletin inancı ile? milletin yaşantısı ile hep ters düşmüştür. Halen de ters düşmektedir. %25 oyu olan CHP böyle giderse oy oranı %15 ;den yukarı çıkamaz. Gittikçe de yok olmaya mahkum olacaktır.  Bir arkadaşımın 102 yaşındaki amcasını ziyarete gittiğimde aynen şöyle demişti: "Neşet bey evladım gel sana bu ülkede CHP ;nin İsmet İnönü ;nün zulümlerini anlatayım." Ve başladı yoklukları sıkıntıları anlatmaya "Bunlar neyse" dedi "bize deseydi ki iki günde bir yemek yiyeceksiniz? kazancınızın yarısını bize vereceksiniz. Buna razı olur sesimizi çıkarmazdık. Devlet bizim devletimiz? hükümet bizim hükümetimiz derdik.  Ancak ezanı Türkçeye çevirmesi Kuran ;ı yasaklaması yok mu işte bu uygulama Fransızların dahi yapmadığı bir uygulama idi. Bunlar din düşmanı" dedi ve sıraladı: "Bunlar doğru mu? Tarih öyle yazıyor. Bu yasakçı zihniyet hala var mı? Var. Bu zihniyet CHP adına hareket ediyor mu? Ediyor. Deniz Baykal? Kemal Kılıçdaroğlu? Gürsel Tekin ne kadar reformcu olursa olsunlar bunları aşabildiler mi? Hayır aşamadılar ve engel olamadılar.

 İnançlı insanları hor ve hakir görenler? sakallılara yobaz diyenler? kadınların giydiği çarşafı yırtanlar hatta yakanlar? düşünceye ve yaşantıya tahammül edemeyenler aslında çağın gerisinde kalanlar hala CHP ;de mevcut ( Gürsel Tekin gibiler hariç ) işte Tayyip Erdoğan buradan besleniyor.  Aslında bu besin kaynağını kesmek CHP ;nin elinde! ne mi yapacak? Çok basit hükümet kurulur kurulmaz başörtüsü yasağının kalkması için? 12 yaşını bitirenlerin Kur ;an kurslarına ve hafızlık kurslarına gidebilmeleri için? imam hatip liselerin orta kısımlarının açılması için ivedilikle kanun teklifi vermeliler. İnanıyorum ki Ak Parti bu kanunların geçmesini istemeyecektir.  ޞayet Ak Parti bu kanunları geçirse de teklif sahibi CHP kazanacak geçirmese de CHP görevini yapmış olacak ve kazanan CHP olacak. Ama CHP ister mi? İşte burada endişeliyim.  CHP ;de Ak Partiyle cedelleşerek o cenahtan beslenmeye çalışıyor. Ak Partiyle birlikte horoz dövüşüne devam ediyorlar. İnancım odur ki Ak Parti ile CHP kendi aralarında anlaşarak ve cedelleşerek Türkiye ;de iki partili bir sistem istiyorlar. Yani sağ seçmenlerin tamamı Ak Parti de? sol seçmenlerin tamamı CHP ;de toplansın istiyorlar. Yalnız hesapta olmayan bir şey oldu? MHP seçmeni bu oyunu bozdu.  Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda Türkiye?ye kimlerin dost olduğunu yazmaya çalışacağım inşallah. Sağlıcakla kalın?  Hoşçakalın Allah ;a emanet olun.

Neşet ÇEVİK
Bu yazı 2288 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

aziz | 21-08-2011 22:00:00

Neşet bey bu yazdığınız makaleyi çok içtenlikle okudum ve içtenlikle size katılıyorum. Gerçekten bu düşüncelerinizle beni ve benim gibi bu davaya baş koymuş bütün kardeşlerimize ışık oldunuz çok teşekkür ederim saygılar..


Avatar

Abdurrahman | 29-06-2011 22:00:00

Yasakçı zihniyetli kötü muhalef AKPye oy kazandırıyor. Bu şekilde AKPnin oy oranı gittikçe artacaktır... Bu objektik ve gerçekçi yazınızla bizi aydınalttınız.. Teşekkürler.


Avatar

lokman | 29-06-2011 22:00:00

zaten bu beklenen yasaları chp çözecek gerçekten muhteşem bir 12 haziran seçim tahlili duygularımıza tercüman olmuşsunuz sonraki yazılarınızı merakla bekliyoruz.


Avatar

BUОRA ULUSOY | 27-06-2011 22:00:00

ülke gittikçe parçalanıyor ; belirttiğiniz gibi çok ciddi oyunlar dönüyor ;biz sıradan vatandaşlar anlamıyoruz anlatamıyoruz ama sizin gibi mücahitler ülkenin gözünü açacak ve bu oyun birgün bozulacak ;Rabbim sözünü verdi ;bu görüş hakettiği yeri bulacak


Avatar

UMUT HANCI | 26-06-2011 22:00:00

NEޞET BEY SİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM ;BİRÇOK SEÇMENİN HİSLERİNE TERCÜMAN OLDUNUZ ;SAYGILAR SUNUYORUM ;GERÇEKLER SİZİN GİBİ YAZARLARIMIZ SAYESİNDE GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK ;SABIRLA BEKLİYORUZ


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur