09 Haziran 2011
Kazanan Saadet Partililerdir

Kazanan Saadet Partililerdir

Saadet Partisi medyada kendisine çok yer bulamamakla beraber seçime giren siyasi partiler arasında sahada en fazla çalışma yapan  parti oldu. Saadet Partisinin İstanbul 3. Bölge 2.sıradan adayı Başakşehirli Ali İhsan Gündoğdu 12 Hazirana kısa bir süre kala yoğun temposu arasında kendisiyle seçimi konuştuk ; beklentilerini ve izlenimlerini öğrenmeye  çalıştık.

M.Hammutoğlu: Seçime çok az bir zaman kaldı ; yaklaşık  iki aydır yoğun bir tempo içerisinde çalıştığınıza şahit oldum. Seçim sonuçları ne olur ; beklentiniz nedir?

Ali İhsan Gündoğdu: Saadet Partisi değerler siyaseti yapan bir partidir. Biz hiçbir zaman için sahip olduğu görüşten ; ideallerden ve mücadelemizden kısa vadeli beklentiler için vazgeçmedik. Yine biz  aramızdan bazı kişiler makam sahibi olsun diye de çalışma yapan bir siyasi Partide olmadık. Biz seçimleri kendi değerlerimizi Milletimize anlatmak için bir fırsat olarak görür ve seçim dönemlerini  en iyi şekilde değerlendirip çalışmalarımıza o şeklide yön veririz. Bu seçimlerde de İstanbul?da milletvekili adayı olan 85 arkadaşımızın her biri sıralamadaki yerini önemsemeden sanki birinci sıradaymış gibi her gün sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar  vatandaşlarımıza ulaşmak için sokak sokak ; ev ev ; dükkan dükkan gezerek çalıştılar. Bende bu 85 adaydan birisi olarak elimden geldiği kadar çalışmalara katıldım. ޞuanda görevimi yapmanın huzuru içerisindeyim. Sonuçta biz parti olarak elimizden gelen her türlü çalışmayı yaptık ; bu seçimlerin sonucu ne olursa olsun ; oy oranımız ister %1 ; ister %51 olsun ; görevimizi yaptığımız için kazanan biz ; yani saadet Partilileriz. Partimizin şuanda oy oranının %12 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bunu İstanbul?da ve Anadolu?da yaptığımız mitinglerimize olan ilgiden daha iyi anlıyoruz. Partimiz 2009 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde %5 ;2 oy almıştı. O zaman yaptığımız mitinglerdeki katılımla ve gördüğümüz ilgiyle bugünü karşılaştırdığımızda 3 kat daha fazla katılımın olduğunu görüyoruz. Sahada çalışma yaparken de benzer ilgiyi müşahade ediyoruz. Ama ne yazık ki basın bizim bu çalışmalarımızı ve mitinglerimizi göstermiyor. Sanki seçime 3 parti giriyormuş gibi bir hava içerisinde ; oy oranları bizden çok daha az olan siyasi partilerin bile çalışmaları ekranlarda görünürken bizim yaptığımız 100 bin kişinin katıldığı İstanbul mitingi dahi basında yer almıyor. Biz Refah Partisinin 1994 yerel seçimlerindeki durumda olduğumuzu hissediyoruz ; o zamanda bize basın yer vermemişti ama kazanan biz olmuştuk. Seçim sonuçları açıklandığında Saadet Partisinin çok yüksek bir oy oranıyla mecliste yüze yakın milletvekiliyle temsil edileceğine şahit olacağız inşallah.

M.Hammutoğlu: Seçmen sizinle karşı karşıya geldiğinde tepkisi ne oluyor?

Ali İhsan Gündoğdu: Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki Milletimiz Milli Görüşü ve onun geçmişte yaptığı hizmetleri anlamış ; takip etmiş ve takdirle karşılar duruma gelmiştir. Bu seçim döneminde 3. Bölgede yaklaşık  30 bin esnaf ; kahvehane ve STK ziyareti gerçekleştirdim ve 250 bin insanla tokalaştım ; bir çoğu ile kısa sürelide olsa karşılıklı görüşme fırsatım oldu. Karşılaştığım herkes istisnasız Milli Görüşe ve Saadet Partisine olumlu baktıklarını ifade etti ve verdiğimiz mücadeleden dolayı bizi tebrik ettiler. Bir çok insan bize eskiden oy verdiğini ama 3 seçimdir başka bir partiye oy verdiğini ama bu seçimde bize oy vereceğini ifade etti. İlk defa oy kullanacak genç kardeşimizden Saadet Partisinin ideallerini benimsediklerini duyduk ve bize oy vereceklerinin sözünü aldık. Esnafımız bu dönemde küçük esnafın perişan olduğunu ; kendilerini sadece Saadet partisinin kurtaracağına inandıklarını için saadet partisine oy vereceklerini söyledi. Emekliler ve kamu çalışanları merhum Erbakan hocamızı rahmetle anarak ; hala onun döneminde verilen maaş zamları ile geçindiklerini ifade ederek ; benzer vaatlerimizden dolayı bize oy vereceklerini ifade ettiler. Yine özellikle anneler toplumdaki ahlaki ve manevi yozlaşmanın önüne geçmek için Saadet partisinin mecliste olması gerektiğine inandıkları için sadet partisine oy vereceklerini söylediler. Toplumun her kesiminden benzer ifadeleri duymanın huzurunu yaşadık. Milletimizin  Saadet Partisine oy vermesi için yüzlerce nedeni var.

M.Hammutoğlu: İktidar partisinin size oyları bölüyorsunuz tepkisi var ; Ayrıca  Saadete oy verirseniz oylarınız boşa gider demekteler ; bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Ali İhsan Gündoğdu: Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki biz bölen olmadık. Kendi çizgimizde hiçbir taviz vermeden 42 yıldır mücadelemize devam ediyoruz. Bizden ayrılarak başka bir siyasi parti kuran arkadaşlarımız öncelikle ? gömleği çıkardık? diyerek artık eskisi gibi düşünmediklerini ifade ettiler ama buna rağmen 10 yıldır bizi bölen olmakla suçluyorlar. Mademki oyların bölünmesinden rahatsızsınız neden partimizin kapatıldığı ; en sıkıntılı dönemde bizi bıraktınız ; partimizi bölerek başka bir parti kurdunuz. Bu tavır samimi bir tavır değildir. Biz Milli görüş olarak hep bölen değil toparlayan ; birleştiren bir siyasi parti olduk. Türkiye de çok başarılı ittifaklar geçmişte bizim partimizin çatısı altında gerçekleşmiştir. Bu duruma rağmen oyları bölmekle suçlanmak büyük bir haksızlık ve insafsız bir siyasi taktiktir. Ayrıca yine sizin ifade ettiğiniz gibi Saadet Partisine oy verirseniz oylarınız boşa gider söylemi de başka bir siyasi taktiktir. Burada da amaç Saadet Partisine oy vermeyi düşünen seçmenleri etki altında bırakarak kendilerine oy vermelerini sağlamaktır. Partimiz 2011 seçimlerinde   bu taktikleri boşa çıkartacak ve inşallah beklenenin çok üzerinde bir oy oranıyla mecliste temsil edilecektir.

 20110610__9935266375

M.Hammutoğlu: seçim çalışmalarınızı takip ettiğimde hem Genel Başkanınızın hem de sizin siyasi rakipleriniz hakkında çok dikkatli bir üslup kullandığınız şahit oldum. Bunun sebebi nedir?

Ali İhsan Gündoğdu: Türkiye de siyasetin dili ne yazık ki çok kötü bir şekle dönüştü ve siyasette seviye çok düştü. Mevcut siyasi partilerin liderleri ağza alınması uygun olmayan üslupla birbirlerini suçluyorlar. Biz 42 yıldır  ?önce ahlak ve maneviyat ? diyen bir siyasi hareketiz. Bu üslubu tasvip etmemiz mümkün değildir. Onun için bizim onlar gibi bir tavır sergilememiz doğru olmazdı.  Biz insanların siyasette yaptıkları doğruları takdir eden ; yapılan yanlışları ise tenkit eden bir anlayış içerisindeyiz. Ticari işleri ; özel hayatlarında yapmış oldukları işler eğer kanunlar karşısında ceza teşkil ediyorsa bu cezayı hakimler vermelidir ; yine yaptıkları işler ahlaki değilse bunuda seçim sandığında seçmenimiz cezalandırmalıdır. Yoksa meydanlarda ağza alınmadık hakaretlerle siyasetçilerin birbirlerini itham etmesini tasvip etmiyoruz.

M.Hammutoğlu: Çok teşekkür ediyor seçimlerde başarılar diliyorum.

Ali İhsan Gündoğdu: Bende sizlere çok teşekkür diyor ve www.basaksehirrehberi.com un başarılı çalışmalarıyla Başakşehirde çok önemli bir boşluğu başarıyla doldurduğu için sizi tebrik ediyorum.
  Bu yazı 2120 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur