03 Nisan 2011
Yılların Ciltteki İzleri Kırışıklıklar

Yılların Ciltteki İzleri Kırışıklıklar

Hemen hemen her insan ; özellikle hanımların kabusu olan kırışıklar ; kişinin yaşını ele verir bir bakıma.
Ve hiç kimse ilerleyen yaşının ortaya çıkmasını istemez. Bu nedenle insanlarda hep bir genç görünebilme   İsteği vardır eski zamanlardan  beri gençlik ve güzellik arayışları.

Yapılan estetikler tonlarca harcanılan paralar ;tüketilen kozmetik ürünleri ?İşte hepsinin tek ortak amacı da      Olduğundan daha genç görünebilmek  değimlidir. Göz çevresinde ;dudak kenarında ; alında ve zaman ilerledikçe de tüm ciltte görünmeye başlar kırışıklıklar.

Önlemini ise iş işten geçmeden değil daha gençken almak gerekir.

İşte bu yazımızda ; ilerde başa çıkılaman kırışıklarla uğraşmamanız için neler yapabileceğiniz ; ne gibi önlemler
Alacağınıza dair tüyolar  hazırladık sizlere.                                                                 

Kırışıklar Neden Olur?

Genellikle 30?lu yaşlarla birlikte hayatın acımasız izleri de yüzlerde kendini gösteriyor.Özellikle göz çevresin de ; dudak kenarında  etrafında ve yanaklardaki mimik  çizgileri yavaş yavaş Derinleşmeye  başlıyor. Gülerken ;  kızarken ; şaşırırken ister istemez devreye giren mimikler Bir noktadan kalıcı hale geliyor.4o?lı ve 50?li yaşlarda ise kaş ; alın ;yanak ve boyun çevresinde  de Kendini hissettiriyor.60?lı yaşlara  geldiğinde artık cilt yer çekimine karşı kendini daha fazla  Koyamayarak  sarkmaya başlıyor. Cildin bu yıpranma ve yaşlanma süreci genetik ; metabolik    Ve endokrin faktörlere göre değişiklik gösterse de insan oğlu yaşlanmaktan kurtulmuyor.

Kadınlar bu süreçten erkeklere oranla daha fazla pay alıyor bunun nedeni ise vücutlarında daha fazla yağ Ortanı barındırmaları. Zamanla yağ dokusunun azalması cildin  de hızla çökmesine neden oluyor.Bu nedenle kadınlar gençleşmeye ; erkeklere nazaran daha çok ihtiyaç duyuyor.

Beslenme ve Mevsimler de Etkili

Günümüzde artık ilerleyen teknolojinin de etkisiyle ortaya çıkan problemlerin Sebepleri daha kolay Anlaşılarak daha etkili çözümler  üretilebilmekte. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki ;cildin yaşlanmasında Beslenmenin ve mevsimlerin de etkisi büyük kırışıkların oluşması cildin kuruluğu başlı başına bir etken Olduğu için  öncelikle bol su içilmesi çok önemli. Ayrıca vitamin ağırlıklı beslenmeye ağırlık vermeli. Sigara ve alkol vücudun olduğu kadar cildin de düşmanı. Bundan mümkün olduğunca uzak durmalı.Yağlı ve baharatlı yemekler ; şekerli besinler de aynı şekilde cildin çabuk yaşlanmasına sebebiyet Verdiği için bu gıdaları mutfağımızdan uzak tutmakta fayda var Taze meyve sebzeler kuru baklagiller Cilt üzerinde olumlu etkilere sahip beyaz ekmek yerine tahılı ekmek tüketmek ;kola ;kahve gibi içecekler yerine Taze meyve suları yoğurt ayran tüketmek ; yapabileceklerinizin en basitleri ;  Mevsimlerin etkisine gelince hassas bir yapısı  olan cildimiz aşırı soğuk ve sıcaktan Etkilenir. Bu nedenle özellikle kavurucu sıcaklarla soğuk sert havalarda cildimizi korumayı bilmezsek  Çok daha çabuk yıpranmasına neden olabiliri

ALINACAK ÖNLEMLER

:Cildinizi temiz tutun.

:Sigara ve alkolden uzak durun

:güneşe karşı koruyucu kremler sürmeden çıkmayın

yatma pozisyonuna dikkat edin . Çok yüksek yastık kullanmayın

:Sağlıklı beslenmeyi kendinize ilke edinin

:kalitesiz cilt bakım ürünlerden kaçının

:Cilt tipinize uygun malzemeler kullanın

:Uyku düzeninize dikkat edin. En az 6saaat uyuyun.

 
NELER YAPILABİLİR?


Diyelim ki önlem almak için geç kaldınız  ve yüzünüzde ; sizi aynaya bakmaktan küstürür çizgiler

Oluştu bunlara karşı nemi yapabilirsiniz?

Kırışıklarla mücadele günümüzde bir çok yöntem kullanılmakta. Bunlarda en bilineni ve talep göreni hiç şüphesiz ki ciltle kolejsen takviyesi yapan ve çizgileri dolduran iğneler. Bu iğneler çitle kollejen ; yağ yada doku enjekte edilerek çizgilerin doldurulması ve düzgün bir görünüm olması sağlanıyor. Bu nedenle bir çok kişi kırışıklarla mücadelesinde yöntemi tercih ediliyor lifgdin dediğimiz yüz gerdirme operasyonunda yaşlanan ve sarkan cildin gerilmesini sağlayarak daha genç bir görünüme kavuşuyor. Yüz LPG?si cilde kalınlık veren dokuları uyararak derinin incelmesini önleyen bir yöntem.

Lazer teknolojisi bu kez de ; cildi yaşlanmayı geciktirmek için kullanılıyor.ancak bunlar geçici bir süre için geçerlidir.
En kalıcı ve sağlıklı ; olan doğal yöntemlerle yapılan yüz gerdirme maskeleri ;ve uzman kontrolünde uygulanan kimyasal ve Bitkisel ; peelingler  üst tabakasını soyarak cildin daha geç ; canlı ; pürüzsüz görünmesini sağlıyor.

Sağlıklı yaşam sadece vücudumuzun değil cildinizin sağlığı açısından da önemli. Bu yüzden bol oksijen alıp düzenli beslenip Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.Tüm bunların yanında elbette psikolojiniz de çok önemli.

Unutmayın ; nasıl hissederseniz öyle görünürsünüz her daim geç hissetmeniz dileğiyle?

ESTETİSYEN SEBAHAT TÜTÜN
sabahattutun@hotmail.com
Bu yazı 2262 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur