29 Mart 2011
Konut Sigortasının Önemi

Konut Sigortasının Önemi

Birçoğumuz kazançlarımızın önemli bir bölümünü ayırdığımız evlerimizin uğrayabileceği fiziki zararlara karşı gerekli önlemleri almıyoruz. Bu durum ülkemizdeki konut sigortalılık oranları ile açıkça görülüyor. Çok daha düşük bedellerle aldığımız araçların yüzde 75?i Zorunlu Trafik Sigortası ;yüzde 28-29?u Kasko Sigortası ile teminat altına alınmış olmasına rağmen ; Zorunlu Deprem Sigortası?nda oran yüzde 25?e  yeni ulaştı. Diğer risklere karşı teminat altına alınan konutların sigortalılık oranları artan konut kredi  kullanımları sonucu zorunlu yaptırılan konut sigortalarının da etkisi ile ancak yüzde 14-15 seviyelerine ulaştı.

Konut sigortaları temel olarak bina ve içerisindeki eşyaların yangın ; doğal afetler ve diğer yangın ek teminatlarının yanı sıra hırsızlık ; cam kırılması vb. risklere karşı teminat sağlamaktadır.

Sektörümüzde içeriği önemli oranda benzerlikler gösteren ve farklı isimlerle sunulan konut paket poliçeleri ; komşu kiracı ve mal sahibine karşı sorumlulukları ; konutta bulunan elektronik cihazların ve makinelerin bozulmalarını ;konutun  kullanılamayacak düzeyde zarar görmesi halinde oluşacak alternatif ikamet masrafları ile kira kayıplarını ; konutta misafirlere ait eşyalar ile sigortalının konut dışında bulunan eşyaların uğrayabileceği zararları ; konutta yaşayan üçüncü şahıslara verebilecekleri zararları farklı limitlerle de olsa teminat altına alıyor. Ayrıca aile bireylerinin uğrayabileceği kazalara karşı ferdi kaza teminatı da birçok paket poliçe kapsamında bulunuyor.

Ülkemizde konut sigortalarında primi etkileyen en önemli unsur  konutun bulunduğu deprem bölgesidir. Konut binasının yapı tarzı ve konutta bulunan eşyaların içerisinde belli oranların üzerindeki değerli eşyalar ; antikalar ve mücevherler primi etkileyen unsurlardır. Konut paket poliçe primleri ; teminat altına alınan sigorta bedelleri ve teminat içerikleri de göz önüne alındığında ; toplumda yaygın algının aksine oldukça uygun seviyelerdedir. Orta sınıf bir konutun yıllık primi ; yine orta sınıf bir otomobilin birkaç aylık kasko primini geçmiyor.

Konut paket poliçelerinin belli standartlardaki konutlar için hazırlanmış olması nedeniyle sigortalıların doğru sigorta bedellerinin hesaplanması ve uygun teminat limitlerinin tespiti için yetkili sigorta acentelerinden destek alması en uygun yöntem olacaktır.

Başakşehirlilere yıllardır izlere hizmet veren Başakşehir Ayşe Bilgin Sigorta Konut Sigortasında en uygun seçenekleri sunmaktadır.

İletişim ve Kroki İçin Tıklayınız
Bu yazı 2328 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur