23 Mart 2011
YOK ARTIK !!

YOK ARTIK !!

Geçen gün internette bir haber okudum ;ilk önce inanamadım ;YOK ARTIK bu da olmaz dedim kendi kendime.
          
Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yıldan itibaren yılda 10 bin olmak üzere 4 yılda toplam 40 bin yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlıyormuş.Uygulamanın da gelecek eğitim-öğretim yılında başlanacağı söylenmiş.

Bu ülke kendi öğretmenini yetiştiremeyecek kadar aciz bir durumda mıdır ki ;ithal öğretmen getirelim.İnsanlar 4 yıl eğitim fakültelerinde boşuna mı okudular? Malum kaç yıldır devlet kapısında atamayı bekleyen öğretmenler var.

Sayın bakanım demek ki milli eğitimde tamamen bir bozukluk var.Uygulanan eğitim programları çerçevesinde bu öğretmenler iyi yetiştirilemedi.O zaman müfredat programının baştan aşağı değişmesi gerekir.

Bu olay bütün Türk toplumuna hakarettir.O kadar atama bekleyen öğretmenimiz varken bu yabancı hayranlığı nedendir anlayamadım.

Atama bekleyen öğretmenlere Maliye Bakanlığı kaynak bulamazken ithal öğretmenlere kaynak nereden bulunacak?..bu da farklı bir soru.Demek ki kaynak sorunu yokmuş.

Yoksa?

Et ihtiyacını karşılamak için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı?nın ANGUS ithal ettiği gibi Öğretmen ihtiyacını karşılamak için  Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmen ithal edecek mi çok merak ediyorum.


Uğur YEޞİLDAО
Başakşehir Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı
Bu yazı 2319 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur