01 Mart 2011
O BİR AKINCI TÜRK?Ü

O BİR AKINCI TÜRK?Ü

K- 1 A KATEGORİSİNİN ޞAMPİYONLUОUNA VE ORADA TÜRK BAYRAОINI DALGALANDIRMAYA GÖZ DİKMİŞž BİR SPORCU SALİH YILDIZ !

Dövüş sporlarında son dönemde adından sıkça söz ettiren SALİH YILDIZ ile yaptığı spor ve gelecekle ilgili Planları hakkında bir söyleşi yaptık .

SALİH YILDIZ  ??AKINCI?? adıyla yurt dışında da isminden sıkça söz ettireceğinden ;hatta akıllara kazınacağından çok emin .

?? YAPMIޞ OLDUОU 28 PROFESYONEL MAÇTA 11 NAKAVT ;13 SAYIYLA ALINAN MAÇ VE 4 YENİLGİ ...K-1 DÜNYA ޞAMPİYONLUОU (75 KG) ; K-1 AVRUPA ޞAMPİYONLUОU ;2007 TAYLAND KRAL KUPASI ; 2008 DÜNYA ޞAMPİYONLUОU (ALTIN KEMER) ; 2009 AVRUPA ALTIN KEMER SAHİBİ ; GÜRCİSTAN WN-1 ޞAMPİYONU (71 KG) ??? ile bizde ??AKINCI ?? isminin hakikaten akıllara kazınacağından şimdiden eminiz ..

 

Spor hayatınıza ilk nasıl başladınız ?

17.07.1981 Konya Seydişehir doğumluyum .4 kardeşin en küçüğüyüm .spor hayatıma 6 yaşında karate yaparak başladım .Bu dalda miniklerde bir çok şampiyonluklar elde ettikten sonra 11 yaşında geçirdiğim bir sakatlık yüzünden ara vermek durumunda kaldım .Sonrasında Boks ve Kickboks branşlarında spor hayatıma tekrar döndüm. ilk şampiyonluğumuda 16 yaşında elde ettim o gün bu gündürde profesyonel anlamda güzel başarıların altına imzamı attım .Atmaya da devam edeceğim.

Gelecek ile ilgili hedefiniz nedir ? kendinizi nerede görmek istiyorsunuz ?

Ben bu sporun en üst ligi olarak kabul edilen K-1 katagorisinde TÜRKİYE adına TÜRK BAYRAОINI orada şerefle dalgalandırmayı istiyorum ve branşımda dünyanın en iyisi olmayı da amaç edindim .

K-1  A Kategorisinde ZABİT SAMEDOV dışında bir TÜRK yok .TÜRKİYE adına ise kimse yok ; tek hedefim K-1 A Kategorisinde şampiyon olmuş ilk TÜRKİYELİ TÜRK olmaktır .

Unvanınızın ??AKINCI ?? olmasının özel bir sebebi varmı dır ?

Tabiki var kısaca anlatmak isterim ; Adları efsane gibi anılan Türk akıncıların 16. yüzyılın sonuna kadar girdiğimiz hemen bütün savaşların kazanılmasında büyük katkıları olmuştur. Savaşlardan önce bölgeye ilk giden suvari birlikleriydiler ve küçük timler halinde teşkilatlı şekilde çalışırlardı .o dönemde düşmana korkusuzca saldıran ve ölümden korkmadan delice kuvvetiyle insanüstü olan suvarilere ??AKINCI ?? denirdi .

Ben 17 mart 2007 tarihinde Tayland ?da düzenlenen MUAY THAİ turnuvasında gerçekleştirdiğim 4  maçın 3 ?ünü kazanarak KEMER sahibi olmuştum.Orada dövüşümden etkilenenler bana ??YAKUZA ?? unvanını yakıştırmışlardı .Fakat  K-1 A Kategorisine gözlerimi diktiğim ilk günlerde teknik ekibim ve ben oturup  tarihimizle sporumu harmanladık unvanımın ancak ve ancak ??AKINCI ?? olabileceği üzerinde hemfikir olduk  .ޞimdi bende bu unvanımı ޞerefle taşıyorum .

Önümüzde katılacağınız herhangi bir organizasyonunuz olacakmı ? okuyucularımız sizi en yakın nerede izleyebilecekler ?

En yakın 26 Mart?ta FOX TV ?de yayınlanacak olan ERGEN RİNG ATEŞžİ orgnizasyonunda bir gösteri maçına çıkacağım .Sonrasında ise yapılacak her profesyonel maçlarımız menejerlerim tarafından sevenlerime bildirilecektir ?Hedefimiz DÜNYANIN EN İYİSİ OLMAKTIR !!! bunun içinde ben ve ekibim gereken ne ise onu yapmaktan geri durmayacağız .

Salih organizasyonlarınıza nasıl hazırlanıyorsunuz ?

Ben bu konuda çok şanslıyım .Ukrayna?dan özel getirdiğimiz branşında dünyaca ünlü sayın SHİRALİ ABBASLİ hocam ve antrenörüm sayın ÖZCAN ARSLANTAޞ ile haftanın 6  günü 9 saatlik bir antreman maratonum var . Teknik kadromuz çok sağlam ayrıca organizasyonlarımızın düzenini sağlamak ve bizi temsil etmek menejerlik hizmetlerimizin devamını sağlamak için ise sayın EMİNE ARSLAN ve sayın CAN BESLEN ile çalışmaktayız .

Antremanlarımızdada ; HASAN AKTOKA spor merkezinin branşıma uygun koşullarından yararlanmaktayız .

Son olarak neler söylemek istersiniz ?

İlk önce bana hayranlarımla buluşma imkanı verdiğiniz için çok teşekkür ederim .Sonrasında ise ?? BEKLEYİN GELİYORUMMM ?? diyorum ? 
Bu yazı 2389 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur