04 Aralık 2010
Teşekkür zamanı...

Teşekkür zamanı...

Bu ayki yazımı sadece teşekkür etmeye ve şükretmeye ayırmak istedim... Her insan yaşamında bardağın dolu tarafı yerine boş tarafını görüp o kadar çok şikayet eder ki sahip olduklarını göremez bile. Ancak kaybettiği zaman bunun değerini anlar. Bu ay hayatımızdaki her şey için şükredip teşekkür edelim.

Daha önce yazmış olduğum yazılardan birinde şükretmeli diye yazdığımda bir okuyucum ne için şükretmeliyim söyler misiniz? Diye yazmıştı...işinden çıkartılmıştı ve çok kızgındı ; çalışacak kadar sağlıklı olduğunu ;aklının yerinde olduğunu ; ne olursa olsun ona inanan ; seven bir ailesi olduğunu unutmuş kendisine yapılan haksızlığa odaklanarak sadece kızgınlığını ve öfkesini kusmak istiyordu.Çok mu severek işinize gidiyordunuz çok mu mutluydunuz hiç işinizi bırakmayı düşünmediniz mi diye sorduğumda evet o kadar çok düşündüm ki... dedi. İşte kendi istediği sonucu yaşamıştı.Seçimini kabul etmediği için de kızgındı kime? Kendisine.

Başka bir danışanım kanser olmuştu ama o yaşamış olduğu bu durumun farkına vararak ;yaşamı boyunca taşımış olduğu öfke ve kızgınlığının onu bu hastalığa ittiğinin bilincinde yaşamış olduğu bu durumu kabullenmişti.Sadece kendisine yönelip duygularını ve yaptıklarını iyileştirmeye çalışıyor ve her an Tanrı ;ya teşekkür ediyordu.Çocuğu da kanser olup onun karşısında çaresizliği yaşayabilirdi.Çocuğu çok sağlıklı ; güvende babası ve anneannesi tarafından bakılıyordu.Yaşamındaki her insan için tüm destek için teşekkür ediyordu.
Bunun gibi bir çok örnekler verebiliriz.

Hadi şimdi bu ay her şeyi bırakalım ; sahip olamadıklarımıza değil sahip olduğumuz her şey için teşekkür edelim. ޞükredelim.

Olumsuz düşünmeyi olumsuzluğa güç vermeyi bırakalım.Kızgınlığı ;öfkeyi nefreti bırakalım.İntikam ve hırsı bırakalım.Gücümüzle başkalarını ezmeyi ; başkalarına güç gösterisinde bulunmayı bırakalım.Kurban rolünü oynamayı ; kendimize acımayı ; başkalarına acımayı kederler içinde yaşamayı bırakalım.Tüm korku ve endişelerimizi bırakalım. Dirençlerimizi tutunduğumuz her şeyi bırakalım. Bırakacak çok şeyimiz var. Bütün olumsuz olduğuna inandığımız ;enerjimizi düşüren kendimizi kötü hissetmemize neden olan her şeyi bırakalım ve özgürleşelim. Bu ay tüm geçmişinizi acılarınızı sizi üzen olayları yazın ;sonra yazdıklarınıza bakın ve kendinize şu soruyu sorun...

Bütün bunları ; bu duyguları tekrar tekrar yaşamaya ihtiyacım var mı? Hala bu duygulara tutunmaya ihtiyacım var mı?
Bunları bırakmak için kendime izin veriyor muyum?
Bunları bırakmayı kabul ediyormuyum?
Ne zaman? İşte zaman şimdi...şimdi bırakın.

Yazdığınız her şeyi bırakın yaşamış olduğunuz tüm deneyimler için teşekkür edin ;bu deneyimler sizi büyüttü ;geliştirdi...derslerinizi aldınız...ve her şey bitti ; bu kararı sizin vermeniz gerekiyor. Bitti diyerek ilan edin ; sonra yırtın atın yakın o yazdıklarınızı. Herşeyi bırakın ; bırakın ki yeni yıla geçmeden önce yeni başlangıçlar yapmadan önce geçmişimizden özgürleşerek arzu etmiş olduğumuz hayata başlayalım.Kullanmadığınız eşyalarınızı ihtiyacı olan insanlara verin.Cüzdanlarınızı ıvır zıvırlardan temizleyin.Dolaplarınızı düzenleyin.

Sonra kendimiz için yaşamımız için bu dünyada olduğumuz için şükredelim. Ailemiz olduğu için ;çocuklarımız olduğu için ; hastalıkların çaresi olduğu için ;sağlıklı olduğumuz için ; geçinecek yada aç kalmayacak kadar paramız olduğu için ; konuşabildiğimiz için ;dostlarımız olduğu için ;işimiz olduğu için ; akıl sağlığımız yerinde olduğu için ; başımızı sokacak bir evimiz olduğu için ; arabamız olduğu için ; telefonumuz olup sevdiklerimizle konuşabildiğimiz için ; yaşamın bize verdiği tüm armağanlar için ; bolluk bereket dolu bir dünyada yaşadığımız için vs. vs. şu an hayatınızda olan şeylerin bir sabah uyandığınızda olmadığını düşünün ; ne hissedersiniz? Kıyafetleriniz dahil hiç bir şey yok. Sabah kıyafet beğenemezken giyecek hiçbir şeyim yok diye söylenirken gerçekten hiçbir şeyi olmayan insanları düşünün..

Sadece sahip olduklarınızı düşünün ve teşekkür edin ; şükredin.

Teşekkür ettikçe şükrettikçe her şey daha da güzel olacak hayatınızda ; evrenin tüm armağanları size daha çok akmaya başlayacak. Olumsuzluklar daha çabuk bitecek.

Sonra ; kendinize yaşatmış olduğunuz ; kendinize yapmış olduğunuz tüm haksızlıklar için kendinizden özür dileyin. Yaşamınızdaki insanları bilerek bilmeyerek üzdüğünüz ; kızdığınız ; kırdığınız ; yargıladığınız ;suçladığınız için onlardan özür dileyin. Sadece büyük bir oyun alanında yaşadığımızı ve siz dahil herkesin rolünün hakkını vererek rollerini oynadığını düşünün. Yaşamınızın ;seçimlerinizin sorumluluğunu alın. Kendinizi daha çok sevin ve değerinize sahip çıkın. Hayatınızdaki olaylar karşısında şu andan itibaren davranış şeklinizi ;düşünce şeklinizi değiştirin.Bunu yapınki aynı olayları yaşama döngüsünden çıkın... Hissettiğiniz duygu karşısında ;Bu düşünce beni mutlu ediyor mu? Diye sorun kendinize...

Kendinizi mutlu edecek yaşam amacınıza uygun sevgi dolu adımlar atın. Bu yıl için önce kendinize bir yeni yıl armağanı alın. Yeni bir yılda kendinize yeni bir yaşam armağan edin. Nasıl bir yaşamınız olsun? Nasıl yaşamak sizi mutlu ederdi. Hedeflerinizi yazın.Sadece buna odaklanın. Bu yaşamın tüm güzelliklerini hak ettiğinizi bilin.

Yaşamdan keyif almak için geldiğinizi ; sevinç duygusu içinde yaşarsanız mutlu olacağınızı bilin ve kabul edin. Yüzünüzde hep bir gülümseme olsun. Kalbiniz sevgi ile atsın. Düşünceleriniz sevgi dolu olumlu enerjiler taşısın. Sarılın tüm sevdiklerinize ;kucaklayın onları. Yapacak çok şey var...Sadece karar verin ; harekete geçin ve yapın. Yeni yıl hepimize ;bu dünyada var olan herkese her şeye barış ; bolluk ; bereket ; sağlık ;mutluluk ; huzur ; aşk ; sevgi ; neşe ve coşku getirsin. Evrenin tüm güzel sevgi dolu enerjisi tüm yaşamlarımızı ışıl ışıl parlatsın. Yeni yılda görüşmek üzere hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Sevgilerimle...

Füsun Paşa
Yaşam Koçu
fusun.pasa@mailmedianetwork.com Bu yazı 2426 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur