14 Eylül 2010
 Kışa Girerken Cildinizi İhmal Etmeyin

Kışa Girerken Cildinizi İhmal Etmeyin

Yaz  sıcaklarını yavaş yavaş geride bıraktığımız şu günlerde  kışa girerken  cildimize Dikkat etmeli yeniden gözden geçirmeliyiz ; çünkü güneşin cildimizde bıraktığı  Güzellik kadar da ; olumsuz yan  etkilerli olduğunu  unutmamalıyız.

Yaz boyunca tatil deniz ;  güneş ;   kum ; derken ; sıcak havalara maruz kalan cildimiz iyice kuruyup tahribata uğradı.

Güneş: ciddimiz üzerindeki hücre tabakasını kalınlaştır.  

Sonbahar aylarının etkilerini göstermeye başladığı bu dönmemde cildimizin etkilenmemesi Mümkün değil. Tam bir geçiş  dönemi. Yaşadığımız  böyle bir süreçte tepeden tırnağa Özel bir bakım yaptırmak cildin kusursuz kalabilmesi için şarttır ?

En hassas bari yer (üst deri ) olan cildimiz ısı ve sıvı dengesini sağlayan salgı yapan Duysal ; ve çok işlevi olan cildimiz aynı zamanda ; çevresel değişiklikleri nedeniyle İlk ve doğrudan cildimizi etkiler şüphesiz bu sayıda işlevlerinin dışında. Cilt ; yumuşak ; parlak ;Temiz ; ve pürüsüz  gönümü ile estetik açıdan büyük önem taşır.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
MEVSİM GEÇİŞžLERİ YIPRATIR

Özellikle mevsim geçişinde cildin yeni hava koşullarına ayak uydurması için Bazı önlemlerin alınması da  fayda vardır. Yazın güneşin ve nemin   etkisiyle Yıpranan hasar gören cildimiz sonbaharın gelmesiyle rüzgar ve ısı değişikliklerinden  Ollumuz yönde etkiler.

GÜNEޞ: Yaşlandırır özellikle son zamanlarda ozon tabakasında incelmesi ile birlikte Güneşin bazı zararlı ışınları yeryüzünde daha kolay ulaşmakta ve cilde basit bir lekeden deri Kanserine kadar pek çok olumsuzluklara neden olmaktadır.Güneş ışığından etkilenen Kişilerde öncelikle deri kalınlaşması olur ve derinin doğal korunmasını artırmak için derinin  Rengini veren hücrelere daha renk maddesi salgılar ( bronzlaşma) uzun süre güneşe maruz kalan Deri zaman içerisinde incelme elastikiyetin  bozulması kırışık kuruluk lekelenmeler kılcal damarın Belirginleşmesi görülür en önemlisi deri kanseri riski artar  Bütün bunların önüne  geçebilmeniz  için  
                                                                                                                                            

Yapacağınız ilk önemli.   şey cildinizin temizliğine dikkat etmeniz  Ve hijyeni sağlamanızdır.Güneşe karşı  koruyucu ürün kullanmanız. Haftada bir kez cildinize peeling   uygulayınız cildinizin kalınlaşmış tabakasını giderir ;  ölü hücreyi alır.  Yeni hücre gelmesini sağalar 

Pratik ev maskesi Ve yıpranmış cildinizi onaracak canlandıracak bir cilt maskesi  tarifi Bir çay kaşığı kaysı  yağı ; bir çay kaşığı  ceviz  yağı ; bir çay kaşığı lavanta yağı ; üç damla ada çayı  Bir çay kaşığı yumurta sarısı ;bir çay kaşığı balla karıştırın göz çevresi hariç cildinize aşağıdan yukarı doru ince bir tabaka halinde  sürün 15 dakika bekletin  ılık  suyla cildinizden temizleyin ve ardından nemlendiricinizi sürün Gelecek sayıda görüşmek dileğiyle ; tüm güzellikler sizin olsun.

Ettstetiysen sabahat  Tütün
sabahattutun@hotmail.com
Bu yazı 2644 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur