24 Mart 2010
CHP Başakşehir İOSB?yi dinledi.

CHP Başakşehir İOSB?yi dinledi.

CHP Başakşehir  İOSB  sorunlarını dinlediği seminerde önce sorular alındı. Sanayicilerin ağırlıkta olduğu salona katılan işçilerden biri işverenler hakkında biz onları Mersedeslerine binen hiçbir sorunu olmayan zengin insanlar olarak bilirdik? dedi. Ancak bu gün karşımdaki manzarayı şaşkınlıkla izliyorum. Bu durum karşısında kendi sorunlarımı unuttum dedi.

Seminere Konuşmacı olarak Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul Milletvekili? Grup Başkan Vekili?
Faik Öztrak CHP Tekirdağ Milletvekili? MYK üyesi?  Akif Hamza Çebi CHP Trabzon Milletvekili
Gürsel Tekin CHP İstanbul İl Başkanı? Özgür Karabat CHP Başakşehir İlçe Başkanı katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu?nun açıklamaları katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle dinlendi. Kılıçdaroğlu; CHP iktidarında esnaftan alınan vergilerin nereye harcandığını gösterecek tablolar hazırlanacak ve esnafımıza sunulacaktır dedi. Biz halka hesap verir durumda olacağız esnaf bilecek ki bu paralar şuraya harcandı toplanan paralar birilerinin cebine gitmeyecek. Ekonomik büyümeden bahsediliyor deniliyor istihdam üretmeyen büyümenin kimseye faydası da yoktur.  Sendika ağalık sistemin kalması gerektiğini savunan kılıçdaroğlu İş Alanlarının işçi ve işverenin aynı yerde çalışarak yaratılan katma değeri hakça paylaşılan bir yerdir dedi. Bir toplumda birinin kazanıp diğerinin kazanmaması durumunda toplumsal barışın sağlanması mümkün değildir. Herkesin kazanması herkesin iş bulması gerekir ki o topluma barış gelsin huzur gelebilsin. Cansuyu kredisinin alımı için  esnaflardan istenilen belge ve şartların biraz daha yumuşatılması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu CHP iktidarında dokunulmazlıkların kaldırılacağını dokunulmazlık kaldırılmadan önce siyasi ahlak yasasını çıkarcaklarını savundu. Bu ülkede naylon faturacı maliye bakanı olmamalı? ali dibocu dan adalet bakanı olmamalı? kalpazandan başbakan olmamalı.CHP İktidarında hiçbir şey yapmayıp yan gelip yatacaksak dahi yoksulluğu siyasi sömürü haline getirilmesine erzak dağıtılmasına son vereceğiz.  Yoksulluk ayıp değil ama yoksulluğu gidermenin yolu nedir? Aile sigortasıdır? nedir aile sigortası? Uluslar arası çalışma örgütünün kabul ettiği bir sigorta dalıdır. Kurarsınız aile sigortasını fakire dersiniz ki bankada ki hesabına para yattı git al çoluk çocuğunun rızkını sağla dersiniz. Siz fakiri kuyruğa sokuyorsunuz makarna verecem çay verecem diye dünyanın hangi çağdaş ülkesinde var böyle bir durum. Bunu ters düz edeceğiz.  

 Kobiler Krizin aşılmasında en önemli unsurlardan birini oluşturmakdadır bunun için üniversitelerle kobilerimizle oturacağız konuşacağız kendilerini yeniliğe hazırlayacaklar.

Bu gün içinde kaldığımız tabloyu kendimiz oluşturduk bu insanlara %47 oyu biz verdik. O zaman bu tablonun değişmesinide birlikte sağlayacağız. Raydan çıkmış lokomotifi tekrar raylara oturtacağız bu ülkede ayrım yapmayacağız dedi.

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1619 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur