05 Şubat 2010
Logo Meclisten Geçti

Logo Meclisten Geçti

Başakşehir Belediyesi ޞubat ayı ilk toplantısında meclis üyelerine gösterilen logo bu gün yapılan oylama sonucu kabul edildi.

Başakşehir Belediye Meclisi CHP grubu toplumun farklılıklarını belirginleştirdiği ayrıca logo için internet ortamında yapılan oylamanın sağlıklı sonuç alınamayacağı gerekçesi ile logoya red cevabı verdi.

Basaksehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup başkanı Mehmet ޞahin internet üzerinde yapılan anketten sonra daha öncede CHP Grubunun bilgilendirildiği gibi bu konularda ehil olan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Taşçı?nın  en çok oyu alan çalışma üzerinde yeniden geliştirilerek son şeklini aldığını ve kısım kısım ne ifade edildiği konularını konusunda da CHP Grubunun bilgilendirildiğini ifade etti.

Meclisten geçen logo için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ; yakın bir tarihte Başakşehirlilerin katılacağı tanıtım toplantısı yapılacağını duyurdu.

İşte Logoda bulunan kısa ayrıntılar.

    * Modern ޞehircilik

Bina Figürleri Başakşehir?in Modern Siluetini ifade ediyor.

    * Çevreye Duyarlı Belediyecilik

Yaprak figürü çevre duyarlılığını  gösterir.

    * Başak

Verimliliği simgeler. En az kaynak kullanımı ile en fazla sonuç almayı ifade eder.

    * Sosyal Belediyecilik

El figürü koruyup himaye altına alan insan odaklı belediyeciliği ifade eder

    * Renkler

Turkuaz: milli bir rengimizdir? dinlendirici huzur verici tonu ile kültürü? sanatı? estetiği ve medeniyeti sembolize eder.

Koyu Lacivert: Kolay fark edilmesinin yanında? gücü ve güveni çağrıştırmaktadır.

www.BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 1656 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur