20 Ocak 2010
Berrin Konseri

Berrin Konseri

22 Ocak 2010 Cuma günü Saat : 20:00?de Başakşehir Kültür Merkezinde konsere tüm Başakşehirliler ücretsiz katılabileceklerdir.

BERRİN SULARİ KİMDİR?
 
 
1971 yılında Erzincan ili Çayırlı ilçesinde doğdu.
Ortaokul ; Lise yıllarında TRT İzmir Radyosu Keman sanatçı ;larından Nursal Ünsal Birtek önderliğinde Türk Sanat Musiki ;si eğitimi almış olmasına rağmen çocukluğundan beri dedesi AޞIK DAVUT SULARİ ;yi dinleyerek büyüdüğü için türküler ;e olan aşinalığı onun bu yönde profesyonel çalışmalar yapmasına sebep oldu.
 
Lise 2. sınıfta TRT İzmir Radyosu ;nun  açtığı amatör ses yarışmasına katıldı ve türküler dalında 7. oldu. Eğitimli ve bu işe zaman harcamış insanlar arasından 7. olmak vede o zaman jüri üyesi Hale Gür ;ün kendisine   ses renginin  çok güzel olduğunu ve Sulari gırtlağı taşıdığımı söylemesi kendisni dahada heyecanlandırdı. Bu heyecan özel dersler almasına neden oldu ve İzmirde bulunan çeşitle derneklerde verilen bağlama kurslarına katıldı. Tabii babasından gizli. Çünkü " babam yıllarca babasından uzak büyüdüğü için biz dört kardeşin müzikten uzak kalmasını çok istedi ama ben gizli dersler almaya devam ediyordum ve en son İzmir Pirsultan Abdal Derneğinin düzenlemiş olduğu ses yarışmasına katıldığımı söylediğim 23 mayıs 1992 tarihine kadar saklayabildim." O yarışmada 3. olunca İzmir ve yöresindeki bütün derneklerin konserlerine çağrılan yöresel bir solist haline gelmişti. Çok mutluydum. ama bu bana yetmiyordu" diyen Berrin Sulari . 1992 yılın sonlarına doğru Kervan dergisinin düzenlediği ARİF SAО ; MUSA EROОLU ; YAVUZ TOP üçlüsünün yer aldığı ve yaklaşık 4 bin kişinin izlediği bir konserde sahneye çıktı bu herşeyin başlangıcı oldu ve kendisine Avrupa konserlerinin kapılarını açtı. O konserde 4 avrupa konseri teklifi almıştı ; ilk konser Londra içindi." O dönemde rahmetli halam Edibe Sulari sahnelere çıktığı için ben geride olmak istiyordum çünkü o benim halam ve büyüğümdü o varken benim olmam doğru olmazdı."Saygısızlık olarak değerlendiriyordum ve konser için arayan herkese halamın adını ve telefonlarını veriyordum halam gidiyordu. olması gereken buydu." Davet edildiği  Londra ;ya götürmek isteyen Londra İşçi Birliği derneği yöneticileri bu davranışına şaşırmışlardı halasının adını verince. Çünkü herkes SULARİ soyadını biliyor ama kimse devam eden birisinin olduğunu bilmiyordu. Ama Edibe Sulari ile Londra ;ya gittikten sonra Londra İşçi Birliği yöneticileri Berrin Sulari ;yi arayıp teşekkür etmişlerdi hem davranışından hemde halasıyla  tanışmalarına vesile olduğu için.
 
2 temmuz 1993 ten sonra yine ilk londraya giden ve o insanlarla tanışan Berrrin Sulari  halasının  ve dünyaca ünlü birçok sanatçının konser verdiği Hacney Empire salonunda üstadımız  Arif Sağ la beraber onun kadrosunda sahneye çıktı.
 
Bu Berrin Sulari için bir başlangıçtı.Profesyonelliğe ilk adımdı o yıldan sonrası yoğun bir şekilde devam etti.
 
1996 yılında "GÖZNURUM" adlı albümünü çıkardı ve konserlerine devam etti. Berrin Sulari 10 yıl  sonra "NERDESİN" adlı klibini çekti ve dinleyicileriyle paylaştı.   
 
ޞimdi Dedesiyle ilgili çalışmalar yapmakta ; kendi deyimiyle" yıllardır dedemin arşivini toparlamaktayım ; bunu ilk halam başlattı ama ben arkasını getirdim şimdi muhteşem bir arşive sahibim ve o arşivi zamanı gelince herkesle paylaşacağım ve herkes dedemin bütün türkülerini dinleme zevkine erecek"

www.BasaksehirRehberi.com
  Bu yazı 2006 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur