10 Ocak 2010
Eğitim Problemi Başakşehir STK?ların Gündeminde

Eğitim Problemi Başakşehir STK?ların Gündeminde

Başakşehir STK Platformu üyelerinin katıldığı ; Başakşehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Fatih Yıldırımın ev sahipliğini yaptığı 2010 yılının ilk toplantısı yapıldı.

Başakşehir?de ki eğitim sorunu Başakşehir STK Platformunun genel gündemini oluşturdu. Suffa Vakfı Yöneticisi Ramazan Çamlıcanın okuduğu eğitim komisyonu hazırladığı rapor okundu son eklemelerle rapor gerkli mercilere ulaştırılmak üzere oylandı ve kabul edildi.

İşte Raporun Detayları

230 bin kişinin yaşadığı yeni kurulan Başakşehir İlçemiz sosyal ve ekonomik olarak ayrıldığı üç bölge için ayrı tespit ve çözüm önerileri hazırlandığı görüldü.

Başakşehir Bölgesi

Başakşehir Bölgesi mahallelerinde yaklaşık olarak 100 bin civarında insan yaşamaktadır. Bu bölgede sadece 1 resmi genel lise ve 7 ilköğretim okulu bulunmaktadır. Ayrıca? müstakil bir Anaokulu bulunmamaktadır. Okullarımızda 45-55 kişilik sınıflardan oluşmaktadır.

Çözüm: acil olmak üzere 2 Genel Lise? 1 Meslek Lisesi? 1 Endüstri Meslek Lisesi? 1 Kız Meslek Lisesi? 4 İlköğretim Okulu? 6 Adet Müstakil Anaokulu yapılmalıdır.

Bahçeşehir Bölgesi

Bahçeşehir Bölgemizde 40 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Bu bölgede resmi olan 1 Genel Lise? 1 Endüstri Meslek Lisesi? 4 ilköğretim okulu ve1 müstakil Anaokulu bulunmaktadır.  Okullardaki mevcut 30-40 civarındadır.

Çözüm : Bahçeşehir bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın? gelir seviyesinin yüksekliğine paralel olarak eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını özel okullardan karşılamaktadır.

Ancak acil olmamakla birlikte 2 adet resmi müstakil Anaokulu? 1 adet ilköğretim okulu ve 1 adet Anadolu Lisesi.

Orta Bölege (Altınşehir? Kayabaşı? ޞamlar? ޞahintepe? Bayramtepe)

Orta bölge mahallelerimizde ortalama 90 bin civarında vatandaşımız yaşamaktadır.  Bu bölgemizde aynı binayı kullanan 1 genel lise ve 1 ticaret meslek lisesi bulunmaktadır bu iki okulumuzda okul binasının deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle bölge okullarına yönlendirilmiş gittikleri okulunda nüfusunu yoğunlaştırmışlardır. Bölgede 10 ilk okul ve 1 adet müstakil ana okulu bulunmaktadır.  Bu bölgedeki  Okulların sınıfları 50-70 arasında öğrenci mevcudu bulunmaktadır.

Çözüm: acil olarak 2 genel lise 1 Endüstri Meslek Lisesi?  5 ilkokul ve 5 adet müstakil Anaokulu yapılmalıdır.

Eğitimle ilgili üzerinde durulan diğer bir husus düz lise olarak tanımlanan liselerin vermiş oldukları mezunların üniversite kazanan öğrenciler dışındaki tüm öğrencilerin hayata vasıfsız eleman olarak atıldıkları gerçeği göz önünde bulundurularak. YÖK?muna yapılacak teklif ile tüm düz liselerin meslek lisesi durumuna geçirilmesi ve derslerin seçmeli olarak yapılması durumunda mezun olan öğrencilerin bir meslek sahibi vasıflı olarak hayata atılmalarında kolaylık sağlanacaktır.

Ayrıca Engelli vatandaşlarımızın eğitimi için Başakşehir ;de 250 öğrenci kapasiteli ve tam gün eğitim yapacak? yakın bir tarihte inşaatına başlanacak olan Çağrı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Başakşehir STK Platformunca her aşamasında gerekli desteğin sağlanması ve takip edilmesi kararlaştırıldı.

www.BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 1731 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur