04 Ocak 2010
Başakşehir Belediyesi ;nde 2010 Yılının İlk Meclis Toplantısı yapıldı

Başakşehir Belediyesi ;nde 2010 Yılının İlk Meclis Toplantısı yapıldı

Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri 2010 yılının ilk meclis toplantısı 04-01-2010 saat 16:00 ;da başladı. Gündeme geçilmeden önce verilen yeni önergeler Başkanlık makamına oylanarak sunuldu. Ayrıca ek gündem madde teklifleri oylanarak gündeme eklendi.

CHP  Grubu tarafından verilen  önergelerin bir kısmı öneri olarak kabul edilerek meclis zabıt kayıtlarına geçtiği gerekçesiyle oylanmadı.

İşte CHP grubunun sunduğu öneri ve önergeler

1.    Hoşdere Köyü Derneğinin Mevcut faaliyet gösterdiği binanın giderini karşılamakta zorlandığı gerekçesiyle Derneğin faaliyetlerini sürdürebilmesi için Başakşehir Belediyesinin yer tahsis etmesi.(öneri)

2.    TOKİ Kayabaşı?nda Taşocağı içinde yapacağı konutlarla ilgi İstanbul 1/1000 Ölçekli Planı ile uyumsuzluklar hakkında Başakşehir Belediye Başkanlığının yaptığı çalışmalarla  ilgili  meclisin bilgilendirme talebi.

3.    Başakşehir Belediye Başkanlığının logo çalışması için uzman ajanslarla çalışması için Başkanlık makamına verilen yetki neticesinde? logo çalışmalarının hangi aşamada olduğu ile ilgili meclisin bilgilendirilmesi.

4.    Kent Konseyinin kurulması ile ilgili daha önce verilen önerge çerçevesinde  Kent Konseyinin kurulmasının hangi aşamada olduğu hakkında meclisin bilgilendirilmesi.

5.     Avcılar ilçesine Bağlı Başakşehir iç bölgesinde olan Tahtakale Mahallesinin 1/1000 ölçekli Plan çerçevesinde gelişim alanı olarak belirlenen alanda 700 bin nüfus planlanmakta ancak TOKİ?nin Bizim Evler Projesinin devamında aynı planlama ile devam etmesi durumunda oluşacak nüfus yoğunluğu 1.5 milyonu geçecektir. Bununla ilgili Başakşehir Belediyesinin bir girişimi olup olmayacağı Başakşehir Belediye Meclisisinin bilgilendirilmesi.

Önergeler Başkanlık makamına oy çokluğu ile sunuldu.

Ak Parti Grubunun   Meclis Gündemi  Teklifleri;

1.    Bahçeşehir Belediyesi Gelişim Akademisine ait binanın 1. katının Sağlık Bakanlığına bağlı Başakşehir Devlet Hastanesi Semt Polikliniği olarak tahsis edilmesi.

2.    Başak Mahallesinde Bulunan Maliye Bakanlığı adına tapulu bir arazi ile Başakşehir Belediyesi adına tapulu arazinin tapu takası yapılması.

Ek gündem olarak teklif edilen maddeler oylanarak gündeme eklendi.

Toplam 16 Maddelik gündem rutin Belediye işlemleri oy çokluğu ile oylanarak Başakşehir Belediyesinin gerekli komisyonlarına ve ilgili birimlerine havale edildi.

4. Gündem Maddesi  Çerçevesinde Başakşehir Belediyesi?nin Denetim Komisyonun kurulması ile ilgili komisyon üyelerinin 3 veya 5 kişilik olması konusunda ihtilaf yaşandı. Oy çokluğu ile 3 üyeden oluşan komisyon gizli oylamayla oylanarak belirlendi. ( Hatice Demiralay 28 Ender Boğazlıyan 28 Abdulhadi Akmuğan 27 )

7. Güddem Maddesinde Başakşehir Belediye Meclisin Temmuz ayında tatil yapılması oylanarak karara bağlandı.

11. Gündem Maddesinde istihdam için Başakşehir Belediyesi? İşkur işbirlği ile başlatılan Mesleki Eğitim Projesinin Başakşehir?de ki Okullarda yapılabilmesi için Başkanlık makamının yetkilendirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1702 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur