30 Aralık 2009
Soyak?tan Bahçeşehir?e 4000 Konut

Soyak?tan Bahçeşehir?e 4000 Konut

Gayrimenkul sektöründe ; hedeflerinin konut ; ofis ve AVM alanlarındaki faaliyetlerle ciro olarak 750 milyon TL ;lere ulaşmak ve yılda 3 bin-4 bin arası konut satışı yapmak olduğunu kaydetti. Çamlıbel ; "İstanbul ;da geliştireceğimiz 2 ofis yatırımı ile yılda 50 milyon dolar kira geliri elde etmenin yanı sıra; Soyak ;ın konut alanında sahip olduğu tecrübe ve markasını ofis pazarına da taşımayı hedefliyoruz" dedi. Çamlıbel ; konut sektörüne 2009 yılının ilk 9 ayında yapı ruhsatlarında 2008 yılına göre yüzde 17 oranında bir düşüş olduğunu belirterek ; 2009 yılının ikinci yarısıyla birlikte ekonomideki kısmi toparlanma ve kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte de birçok yeni projenin ertelenmiş lansmanlarının gerçekleştirildığini söyledi. Çamlıbel ; aylık konut kredi faizlerinde 4 yıl öncesine geri dönülmesiyle ; 2009 yılı başında yaklaşık 37 milyar TL olan konut kredilerinin ise yüzde 9 oranında artarak 40 milyar TL ;yi aştığını kaydetti.

;Tüketici güveni sağlanacak ;
2010 yılı için ülke ekonomisinde öngörülen büyümenin gayrimenkul sektörü için de umut verici olduğunu söyleyen Çamlıbel ; "Bu dönem ; yeni projeler için daha elverişli bir yatırım ortamı oluşacaktır. 2010 yılında ; tüketici güven endeksi ve kapasite kullanım oranlarındaki artış ile hareketlenen ekonominin konut fiyatlarında 2. çeyrek itibarıyla bir miktar yükselme söz konusu olacak" dedi. Çamlıbel ; İzmir ;deki Soyak Siesta ve Soyak Mavişehir projelerinde satışların başarılı bir seyir izlediğini açıkladı.

Bahçeşehir ;de 400 konut inşa edecek

İstanbul ;un Avrupa yakasında Kuzey Bahçeşehir bölgesinde ; bir konut projesi hayata geçireceklerini açıklayan Çamlıbel ; "Tasarımı devam eden ve 400 konuttan oluşacak projemizin 2010 ;un 2. çeyreğinde satışa çıkmasını planlanıyoruz. İzmir Zeytinalanı ;nda 200 bin metrekare alan üzerinde ; 170 bahçeli evden oluşacak projenin ruhsat çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

Sabah Emlak

Bu yazı 1860 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur