09 Kasım 2009
AVM ;ler krizde tesettüre koştu

AVM ;ler krizde tesettüre koştu

Ekonomik kriz döneminde kiracı bulmakta zorlanan AVM ;ler tesettür giyim markalarını keşfetti. Daha önce randevu taleplerinin dahi geri çevrildiğini belirten tesettür giyim mağazaları sahipleri ;Artık AVM yönetimleri bizimle görüşmek istiyor ; diyor.

Krizden sonra yeni kiracı bulmakta zorlanan alışveriş merkezi yatırımcıları ; ziyaretçilerinden gelen talepleri de dikkate alarak tesettür markalarına kapılarını açtı. Kendilerine daha önce "gizli ambargo" uygulandığını ileri süren tesettür markaları ; yatırımcıların değişen tavırları nedeniyle büyüme planları içine alışveriş merkezlerini de aldı.

Alışveriş merkezlerinde (AVM) mağaza açma konusundaki ilk adımı önde gelen tesettür markalarından biri olan Armine attı. Armonipark ;ta ilk mağazasını açan Armine ; ikinci mağazasını Olivium ;da ; üçüncü mağazasını da bayii aracılığıyla 212 Alışveriş Merkezi ;nde açtı. Armine ;yi rakibi Tekbir izledi.

Tekbir de 212 Alışveriş Merkezi ;nde mağaza açtı. Tesettür markaları arasında şu anda Aydan Giyim ;in Hayat Park ;ta ; Aker Eşarpları ;nın da Fly Inn Alışveriş Merkezi ;nde mağazası ve bazı alışveriş merkezlerinde de stand ;ları bulunuyor.

Kendi müşterilerini AVM ;ye getirdiler

Yaptıkları anketlerde Armonipark ;a gelen ziyaretçilerin alışveriş merkezinde bir tesettür markasını görmek istedikleri yönünde sonuçlara ulaştıklarını belirten Armonipark Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Muhsin Erkoç ; "Bu konuda biz de gelen talepleri değerlendirdik. Armine markasının daha önce merkezimizde mağaza açmak için bir talebi vardı.

Yer boşalınca ilk olarak kendileriyle temasa geçtik. ޞu anda yönetim olarak markanın gidişatından çok memnunuz. Marka ilk açıldığı günden beri iyi iş yapıyor. Özellikle markanın yanında bulunan mağazalar da bu trafikten olumlu anlamda etkilendi. Marka müşterisini alışveriş merkezine çekti" diye konuştu.

Eskiden alışveriş merkezlerinde tesettür markalarına karşı gizli bir ambargo olduğunu iddia eden Armine markasının sahibi Mehmet Dursun ; daha önce randevu alamadıkları merkezlerin görüşme talep ettiğine dikkat çekti. Dursun ; şunları söyledi: "Önceden bir alışveriş merkezine mağaza açmak için başvuru yaptığımız zaman hoş olmayan durumlarla karşılaşıyorduk.

Oysa AVM ;ler olaya bir tüccar zihniyeti ile baksalar yanlış yaptıklarını göreceklerdi. Çünkü alışveriş merkezleri tüm Türkiye ;yi temsil ediyor. ޞimdi girdiğimiz alışveriş merkezlerinde gayet başarılıyız. Müşterilerimiz de bizleri artık alışveriş merkezlerinde görmek istediğini söylüyor."

ޞu anda birçok ünlü alışveriş merkezleri ile görüşme halinde olduklarını kaydeden Dursun ; "ޞu anda kriz nedeniyle temkinli gitsek de 2010 yılında alışveriş merkezlerindeki mağaza sayımızı artırmayı planlıyoruz. İstanbul ;da Forum Alışveriş Merkezi ile görüşüyoruz. Anadolu ;da görüştüğümüz yerler var. ޞu anda 10 mağazamız var. 5 yıl içinde 80-100 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Büyümek için AVM ;ler önemli fırsat

Tesettür giyimin önde gelen markalardan biri olan Tekbir ilk mağazasını İstanbul İkitelli ;de 212 Power Outlet Alışveriş Merkezi ;nde açtı. Firma şu anda alışveriş merkezlerinden gelen talepleri inceliyor. Müşterilerinin artık kendilerini alışveriş merkezlerinde görmek istediğine dikkat çeken Tekbir Giyim ;in sahibi Mustafa Karaduman ; "Bugüne kadar alışveriş merkezi kiralamacıları hiçbir zaman bizim kapımızı çalmazdı. Fakat artık iki taraf arasındaki algı değişti. ޞu anda birçok alışveriş merkezinde mağaza açmak için görüşmelerimiz sürüyor. Hem müşteriler hem alışveriş merkezleri bizi istiyor. Biz marka olarak öncelikle İstanbul ve Ankara ;daki bazı alışveriş merkezlerinde yer almak istiyoruz. Büyümek için alışveriş merkezleri önemli bir fırsat" diye konuştu.

AVM ;LERDE YER ALAN TESETTÜR MARKALARI

AKER GİYİM: Fly Inn ;de stand ; Historia Alışveriş Merkezi mağaza
ARMİNE: Olivium ; Armonipark ve 212 ;de mağaza
TEKBİR: 212 Alışveriş Merkezi ;nde mağaza
AYDAN GİYİM: Hayat Park Alışveriş Merkezi ;nde mağaza

REFERANS Bu yazı 2053 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur