04 Kasım 2009
Betül?ün Ölüm Nedeni İhmal!

Betül?ün Ölüm Nedeni İhmal!

Betül Bilgili? rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye kaldırıldımış. 12 saat boyunca üç hastane dolaştırılmış? 4?üncü hastaneye ulaşamadan yaşamını yitirmişti.

SBS şampiyonu olan 13 yaşındaki Betül Bilgili? Başakşehir Çınar Koleji 8?nci sınıf öğrencisiydi. Hastalanınca Başakşehir Devlet Hastanesine kaldırılmış burada  antibiyotik ve ağrı kesici verilerek evine gönderilmiş. Durum ağırlaşınca tekrar hastaneye getirilince gerekli müdahaleler yapılmış ancak Başakşehir Devlet Hastanesi yetersiz kalınca doktorlar imkanları daha geniş bir hastaneye sevk yapılmasına karar vererek Haseki hastanesine oradanda yer olmadığı sebebiyle Cerrahpaşa hastanesine sevk edilmiş burada giriş kaydı yapılmadığı için 4 saat boyunca tekerlekli sandelyede bekletilmiş muayene edilmemiş gibi birtakım ilgisizlik ve ihmallerle geçen zamandan sonra  dördüncü hastaneye sevki sırasında ambulansta 12 saatlik sedye yolculuğu sırasında gece 02:00 03:00 arasında vefat ediyor.

Aynı gün gündüz aile cenazeyi morgdan alarak defin ettikten sonra eve gelmiş akşam haberlerinde kızlarının ölümünün domuz gribinden olduğu şeklinde haberleri ve valinin  açıklamalarını duymuşlardır.

Aile kızlarının domuz gribi virusü olsa dahi ortada büyük bir ihmal olduğu kanaatinde ve en kısa zamanda ihmali olanlar hakkında yasal işlemlere başlayacaklarını açıkladılar.

Cumartesi gecesi mide kanaması teşhisiyle vefat ettiği bildirilen  Betül Bilgili?nin defninden sonra elde edilen tahlil sonuçlarında H1N1 virüsü taşıdığı Valilik tarafından açıklanmıştı.

BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1771 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur