01 Kasım 2009
Başakşehir Çınar Kolleji ;nde H1N1 Virüsü (Domuz Gribi) Önlemleri Alındı

Başakşehir Çınar Kolleji ;nde H1N1 Virüsü (Domuz Gribi) Önlemleri Alındı

Virüsün sonbaharla birlikte Türkiye?de de etki alanının genişlemesi üzerine Sağlık Bakanlığı?nca ülke genelinde çeşitli önlemler alındı. Özellikle genç nüfus içinde yaygınlaşma imkanını daha kolay bulduğu bilim adamlarınca tespit edilen domuz gribi virüsüne karşı ; okullarımızda alınması gereken önlemleri daha da önemli hale getirmektedir.  Çınar Koleji bu tehlikeli virüs karşısında okul içinde eğitici çalışmaların yanında ; gribin etkilerini yaygınlaştıracak fiziksel ortamlarda gerekli temizlik ve hijyen önlemlerini de derhal almıştır.

Okulumuzda alınan önlemler şunlardır;

1. Okul Konferans Salonu ;nda ilköğretim öğrencilerinin tamamına yönelik konuyla ilgili eğitici filmler izletilmiş ve gripten korunma yolları anlatılmıştır.

2- Öğrencilerimiz ilk derse girdiklerinde ; sınıf öğretmenleri tarafından ateşleri ölçülmektedir. Ateşi 37 ;5 derecenin üzerinde çıkan ve ayrıca doktorumuz tarafından ateşi olmadığı halde yoğun burun akıntısı ; öksürük ve halsizlik tespit edilen öğrencilerin okula gelmemesi sağlanmakta ve takibi müdür yardımcıları tarafından yapılmaktadır.

3- Öğrencilerimizin ellerinin öğle yemeğinden önce ve sonra ; uygun teneffüslerde öğretmen gözetiminde antibakteriyel sıvı sabunlarla yıkamaları sağlanmaktadır.

4- Öğrencilerimizin öksürürken mutlaka ağızlarını kâğıt mendille kapatmaları ; bu kâğıt mendilin de kullanımdan sonra çöpe atılması sağlanmaktadır.

5- Sınıflarımız her teneffüs havalandırılmaktadır. El teması yapılan yerler (kapı kolları ; elektrik düğmeleri ; merdiven trabzanları ; musluklar vb.) gün içerisinde her teneffüsten önce dezenfekte edilmektedir.

Okulda alınan bu önlemlerin yanında ; velilerimizin de bu konuda dikkatli olması gerekmektedir. Ateşi olan yada grip belirtileri olan öğrencilerimizin bu belirtileri geçene kadar kesin olarak okula yollanmaması gerekmektedir.

Ayrıca Okula sabah geldikten sonra sağlık sorunları gözlenen öğrencinin en kısa zamanda okuldan alınması ve ev istirahatinin sağlanması da gerekmektedir.


Bu yazı 2114 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur