29 Ekim 2009
Ayamama ;da ilk balyoz Cargo Türk ;e

Ayamama ;da ilk balyoz Cargo Türk ;e

 Dere yatağında park alanı olan Cargo Türk ;ün kiracı olarak yer aldığı yapıların yıkımına önceki gün başlandı. Cargo Türk ; buradaki merkezini başka bir alana taşıma kararı aldı. Cargo Türk ;ün yanında yer alan Yurtiçi Kargo ;nun da tabelasını indirerek kaçak alandaki bölümü yıkmaya başladığı öğrenildi.

    Sel felaketinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ; dere yatağında bulunan fabrika ve binaların mutlaka yıkılacağını açıklamıştı.
    
    Kaçak yapılar tespit edildi
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ; toplam 26 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından İkitelli Ayamama Deresi yatağı üzerindeki kaçak yapıları tek tek tespit etmişti. Tespit çalışmalarının ardından buradaki fabrikalara 15 günlük süre verilmiş; kulübe ; antrepo ; otopark ve betonarme gibi 108 kaçak yapısı bulunan 40 firmaya gerekli tebligatlar iletilmişti. Tüm bu işlemlerin ardından bölgede yıkım faliyetleri başladı.
    Bu firmalardan biri olan Cargo Türk ;ün dere yatağında yer alan İstanbul Avrupa Yakası Ana Operasyon Merkezi ;nin bulunduğu ağır hasarlı binasının yıkımına dün başlandı. Firma internet sitesinden müşterilerini dağıtım ve toplama hizmetlerinin aksayabileceği yönünde uyardı.
    
    Cadbury fabrikasını taşıyacak
    Bölgede bulunan fabrikasının atık arıtma bölümü dere yatağında kalan Cadbury de çareyi Kent binasına taşınmakta buldu. Geçen hafta dere yatağına kayan binanın yıkımına başlayan şirket ; pazartesi gününe kadar yıkım işlemini tamamlayacak.Cadbury Türkiye Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Taşçı ; daha önce fabrikayı Gebze ;deki merkezlerine taşımak için süre istediklerini ancak daha sonra kendilerinin yıkım kararı aldığını söyledi. Bağcılar ;daki binada çok kısıtlı bir üretim yapıldığını hatırlatan Taşçı şöyle "Arıtma tesisiyle ilgili ihtiyacımızı başka yollarla karşılayacağız. Bağcılar ;daki binanın sahibi Cadbury ; bu fabrikanın üzerine kurulu olduğu 40 dönümlük araziyi de satışa çıkarmayı planlıyor."
    
    Holiday Inn duvarı yıkacak
    İkitelli ;deki sel baskınında milyonlarca dolarlık zarar gören Holiday Inn de selden korunmak için dere yatağına inşa ettiği duvarı Büyükşehir Belediyesinin tanıdığı yasal süre içerisinde yıkma kararı aldı. Holiday Inn ;in Sahibi Ali Nahit Bozatlı ; sorunun kaçak yapılarla sınırlı olmadığını ; asıl sıkıntının dere yatağının debisinin yetersiz oluşundan kaynaklandığını söyledi. Bozatlı ; sel nedeniyle otellerini 36 gün kapalı tutmak zorunda kaldıklarını ve müşterilerine karşı mahcup olduklarını ifade etti.

    Bu arada kaçak yapıların yıkılması için firmalara verilen sürenin sonuna gelindiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ; bu firmaların kaçak yapıları kendilerinin yıkmayı tercih ettiğini ve yıkımların başladığını duyurdu.

Haberin Devamı Biğer Tebliğat gönderilen ve yıkılacak binalar ( Referans)
| Özgül Öztürk | Foto: MİNE TUDUK

Bu yazı 1919 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur