28 Ekim 2009
Cumhuriyet Coşkusu Devam Ediyor

Cumhuriyet Coşkusu Devam Ediyor

İOSB Başkanı Yaptığı Konuşmada; Geleneksel  halen gelen ve bu sene 4. Düzenlediğimiz Cumhuriyet balosuna hoş geldiniz. Cumhuriyet  Bayramı Türkiye Cumhuriyetinin en büyük bayramıdır. 86. Yıldönümünde Cumhuriyeti korumak onun temel değerlerine inanmakla mümkündür. İçten ve dıştan? Gerici ve Bölücü tehlikelere karşı koyarak korumaya devam etmek gerekmektedir. Hain ve işbirlikçilere karşı Cumhuriyetin çocukları ilelebet koruyacaklardır. Bu hepimiz için onurdur? gururdur.

Sevgi ve saygıyla selamlıyor hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal;  bu gün bayram  öncelikle Cumhuriyet  bayramınızı tebrik ederim. Tüm dünyanın yok saydığı bir dönemde yeniden tüm Dünyaya var olduğumuzun gösterildiği bir gündür bu gün önemli bir gün olarakta yaşayacaktır. Aynı zamanda var olmak için ihtiyaç olduğu sistemin yönetimin adıdır Cumhuriyet. Bunu her zaman daha ileriye götürmek mücadele ederek korunacaktır. Bu salonda şu anda 86 yaşında kimse yoktur. Bundan önce korunan? bundan sonrakiler tarafından yıkılmaya çalışıldığının endişesini duymak ve düşünmekte Cumhuriyete yapılabilecek  kötülüğün en büyüğüdür. Kurulduğundan bu güne kadar nasıl korunmuşsa? bundan sonrada bizler sahip çıkarak koruyacağız. Cumhuriyeti neslimiz koruyarak muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır. Bu düşüncelerle bayramınızı tebrik ederim.

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can; Cumhuriyet bayramı  kaymakamlığın ev sahipliğinde organize edilir ancak  böyle bir gelenek var buda beni mutlu etti İOSB?ye Teşekür ederim. Uzun yıllar kaymakamlık görevinde Cumhuriyet törenlerinde çeşitli konuşmalar yaptım ancak bu gün size kaymakam vekili olarak ilk  görev aldığım Afyon İhsaniye İlçesinde İlk Cumhuriyet Bayramında hazırladığım konuşmayı okuyacağım.

 

?Bu gün burada şayet rahat kaşık sallıyorsak? muhabbet ediyor? güven içinde yapıyorsak o zamanda yaşayan insan ve büyük liderlere borçluyuz. Onlar savaşarak aldıkları bu toprakları? ne kadar çaba göstersek onların zor şartlarda hazırlayarak biz sundukları bu toprakları korumak aynı  şekilde olmayacaktır. Biz Türkiye Cumhuriyeti  için ülkemizin geleceği için ne yapmamız gerekir. Onlar eseratten kurtulmak ve devleti kurmak için başlarını koltuk altına alıp allahaısmarladık demişlerdir. Destanlarla büyümüş ülke çöküşe geçince? destanlar yazmışlardır. Rengi uçmuş bir kıvılcımı güneş yaparak çileli uzun bir yol tutarak tam bağımsızlık için Kemal? Fevzi? İsmet ateş çemberinden geçerek devlet kurmuşlardır. İşte 29 ekim böyle kutsal savaşlar yaşanmış bunun için en büyük bayram Cumhuriyet Bayramı Bayramınız Kutlu olsun.

www.BasaksehirRehberi.com

Bu yazı 1960 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur