15 Ekim 2009
Başakşehir Deterjan Çetesi Çökertildi.

Başakşehir Deterjan Çetesi Çökertildi.

İşte İstanbul Emniyet müdürlüğünün olayla ilgili detaylı açıklaması.

İstanbul Polisi? suç ve suçlulara yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu çerçevede; TCK 186. maddesinde tanımlı? bozulmuş veya değiştirilmiş gıdalar ve 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname?ye muhalif nitelikte? şampuanların? temizlik deterjanlarının? çocuk bezlerinin sahtesini TCK 220. maddede tanımlı suç örgütü kurarak üreten ve satışını yapan suç örgütü lideri ve üyelere yönelik 12.10.2009 günü Saat:06.30 sıralarında 18 ilde? 215 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlatılmıştır.

Yapılan operasyonda;

? 93 şahıs yakalanmış? bunlardan 43?ü alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmış? 50 şahıs Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. Yakalanan şahıslardan 4?ünün çok sayıda suçtan arandığı? 18?inin de çeşitli suçlardan yakalandı kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

İstanbul ilimizde şahıslara ait adreslerde yapılan aramalarda ;
? 2 adet ruhsatsız? 2 adet ruhsat süresi geçmiş toplam 4 (dört) adet silah ve bu silahlara ait değişik çaplarda 168 adet fişek ve 3 gr esrar maddesi elde edilmiştir.
Yine? bu aramalarda;
? Sahte deterjan ve şampuan yapımında kullanılan kimyasal maddeler;
-200 ton toz deterjan (paketlenmemiş)?
- 70 ton Soda?
-100 Kg Yapıştırıcı (tutkal)?
-55 kg ޞampuan yapımında kullanılan sıvı madde?
? 110.000 adet rulo halinde etiket (ޞampuan firmalarına ait kutuların üzerine yapıştırmada kullanmak için)?
? 277.668 adet? çeşitli markaların isminin kullanıldığı? şampuan? bulaşık deterjanı? sakız? çay? kahve? ped vb. sahte ürünler ile?
? 43 adet sahte ürün yapımında kullanılan makine?
? 23 adet bilgisayar? örgüt üyesi şahıslardan elde edilmiştir.
Ele geçirilen ürünlerin piyasa değeri yaklaşık yirmi milyon (20.000.000) TL?dir.

Ankara? İzmir? Mersin? Adana? Diyarbakır? Batman? Konya? Adıyaman? Bolu? Bursa? Isparta? Antalya? Kahramanmaraş? Tokat? Kayseri? Düzce? Samsun illerinde yapılan operasyonlarda da;çok sayıda ve miktarda bulaşık deterjanı? şampuan? toz deterjan? ped? konserve? sahte ürün etiketleri? ambalaj ve pres makinesi elde edilmiştir.

Ayrıca;

? Esenyurt?ta bulunan bir iş yeri ve depo? İl Sağlık Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından 5393 sayılı kanuna istinaden sanat ve ticaretten men edilerek mühürlenmiştir.

? Çete üyeleri tarafından ünlü markaların gıda? deterjan ve şampuan gibi ürünlerini emniyeti suiistimal yolu ile çalarak? kendi üretmiş oldukları sahte ürünlerin sahteliğinin anlaşılmasını zorlaştırarak dağıtım yaptıkları tespit edilmiştir.

Sonuç olarak? İstanbul Polisinin yapmış olduğu başarılı operasyonla çökertilen ve kamu sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bu ve benzeri suç örgütlerine yönelik mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyunu bilgilendirme? bilinçlendirme ve halkımızın sağlığını koruma konusunda tüm kurum ve kuruluşların işbirliği yapması gerekmektedir.

Bununla birlikte? başta marka sahipleri olmak üzere medyamızın ve sivil toplum örgütlerinin de bu mücadeledeki desteklerini artırmalarını beklemekteyiz.

Bu alanda yapılacak tüm çalışmaları gönülden desteklediğimiz herkesçe bilinmelidir.

www.BasaksehirRehberi.Com
Bu yazı 1885 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur