14 Ekim 2009
Unutmayın! Meme kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır

Unutmayın! Meme kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır


Meme sağlığınız elinizde?

Dünyada ; kadınlarda en çok görülen bir kanser türü olan meme kanserinde erken tanı çok önemli.

Meme Sağlığı Derneği ; İstanbul ; Marmara Üniversitelerinin Tıp Fakültesi ; Onkoloji Enstitüsü ; Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve İletişim Fakülteleri ile birlikte bir Meme Kanseri Erken Tanı ve Mamografik Tarama Programı oluşturdu.
Başakşehir Belediyesi?nin destek ve katkılarıyla çalışmalarını sürdüren Meme Sağlığı Derneği ; 2007 yılında başlattığı Meme Kanseri Tarama Projesi kapsamında (belediye-yönetim altyapısının projenin amacına uygun olması ; belediyenin projenin yürütülmesine büyük destek ve katkı sunması ve yerleşim içinde heterojen bir grubun yaşıyor olması gibi nedenlerle) pilot bölge olarak belirlenen Bahçeşehir?de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu proje doğrultusunda ; Meme Sağlığı Derneği ; Bahçeşehir?de ikamet eden 40-69 yaş arası tüm kadınları ; on yıl süre ile iki yıl aralıklarla ücretsiz olarak meme kanseri taramasına davet ediyor.

Yapılan taramalarda risk altında olan kadınların ayrıntılı öyküleri alınıyor; uzmanlar tarafından fiziki muayeneleri yapılıyor ve yine ücretsiz olarak dijital mamografileri ?ve gerektiğinde de ultrasonografileri- çekiliyor.
Bir yandan da kadınların kendi kendine meme muayenesi yapabilme becerisini kazandıracak eğitim seminerleri ; genel bilgi aktarılacak konferanslar ; seminerler düzenleniyor.

?Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı? kapsamında 21 Ekim 2009 Çarşamba Günü Başakşehir Belediyesi Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu?nda (Bahçeşehir) düzenlenecek olan Seminere bütün hanımları davet ediyor ; bekliyoruz.
Detaylı bilgi ve randevu için Tel: 0 212 669 84 51

BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 2016 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur