11 Ekim 2009
Muhattap Çok Çözüm Yok!

Muhattap Çok Çözüm Yok!

Başakşehir?de 29 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Başak Mahhelesi Muhtarlığının 4. Etaptan 5. Etap?a taşınmasından sonra 4. ve 5. Etaplar arasında en yakın geçiş noktası olan Köprünün tamamı 100 metre civarındadır. Geçiş yoğunluğu artan bu köprü alt kısmı Sular Vadisi bölümü son teknoloji aydınlatmalar ile gece ışıl ışıl parlarken üst kısmı petlanton parkurunda olduğu gibi engeller sıra sıra dizilmiş durumda.

5. Etap tarafından gelen ve sular vadisine inmek isteyen vatandaşlar sağ ve sol taraflarda uygun yer olmasına rağmen merdiven olmamasından dolayı ya tel örgülerden atlamak yada iki taraftanda 700 ile 900 metre arası bir yol yürüyerek dolaşmaları gerekmektedir.

4. Etap tarafında ise durum farklı değil sular vadisine inmek isteyen vatandaşlar için gerekli merdivenler bulunmamakta. Köprünün 4. Etap ayağında ki bir diğer sorun ise İstanbul çarşı istikametine gidecek vatandaşlar için alan olduğu halde konulmayan konulacak bir merdivenin ortalama 600 metre fazla yürüme mesafesini kaldıracaktır. Piramit çarşı istikametine gidecek vatandaşlar içinse sadece demirden yapılmış çitin kesilmesi yeterli olacak merdivene gerek kalmayacak kadar bir boy bulunmaktadır.

Köprü geniş olduğu halde yürüme için bılakılan mesafe dağlık alanda patika yollardan farklı değildir. İki kişi karşılaşması durumunda rahat bir geçiş sağlanamamaktadır. Bunlar yetmezmiş gibi birde Sular Vadisi çalışmalarında kullanılan tankerlerden su boşaltma işine yarayan boruların yaya yolunu kapatmış olması da köprüyü yayalar için bir işkenceye çevirmiş durumdadır.

Kiptaş?ın Yapmış olduğu Başakşehir 4. Etap? 5. Etap ve Sular Vadisi Projelerini böylesi önemli bir detayı gözden kaçırmış olması yanında 4.? 5. Etaplar Site Yönetimleri? Başakşehir İlçe Olduktan Sonra Başakşehir Belediyesi ve Ana Arterlerden sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi?nin görmemiş olmaları vatandaşların hatta çocuk diyebileceğimiz geçlerin düşüncesizce hayatlarını tehlikeye atmalarına yol açmaktadır.

İlgili makamların bu tehlikeyi Okulların açıldığı bu dönemde fark edip bir an önce herhangi bir kazanın yaşanmasını beklemeden çözüme kavuşturmaları gerekmektedir.

www.BasaksehirRehberi.com
Bu yazı 1970 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur