07 Ekim 2009
Başakşehir?de Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi kuruluyor

Başakşehir?de Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi kuruluyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü ; Fatih Sultan Mehmet ;in kurduğu vakfın eğitim şartını yerine getirmek için sanat ve sosyal bilimler alanında eğitim verecek bir üniversite kuruyor.

İstanbul ;u fethettikten sonra Fatih Sultan Mehmet Han Vakfını kurarak ; ;Sahn-ı Seman Medresesi ;nde en ileri düzeyde eğitim verilmesini sağlayan Fatih ;in vasiyetini devam ettirmek isteyen Vakıflar Genel Müdürlüğü ; onun adını taşıyan üniversite ile yaklaşık 600 yıllık mirasa sahip çıkıyor.

Vakıflar Meclisi ; Nurbanu Valide Sultan ; Hatice Sultan ve Abdullah Oğlu Hacı Abdülaziz Ağa vakıflarının vakfiyelerinde de yer alan eğitim şartının ; üniversite açmaya uygun olduğunun belirlenmesi üzerine bu vakıfların da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine destek vermesi kararını aldı.

Üniversitenin kurulması için İstanbul Başakşehir ;de 202 bin metrekarelik vakıf arazisini tahsis eden Genel Müdürlük ; Hatice Sultan Vakfına ait Eyüp ; Fatih ; Üsküdar ; Eminönü ve Beyoğlu ;ndaki toplam 2 bin 156 metrekarelik taşınmazın gelirini Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine devretti.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin ;vasi üniversitesi ; olmak üzere İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne başvuran Vakıflar Genel Müdürlüğü ; vasi üniversitenin belirlenmesinden sonra ; yeni üniversitenin Mütevelli Heyet listesi ile YÖK ;e başvuruda bulunacak.

YÖK ;ün başvuruyu kabul etmesi halinde ; üniversitede güzel sanatlar ; mimarlık ; mühendislik ; hukuk ; iletişim ; sosyal bilimler ; iktisadi ve sosyal bilimler fakülteleriyle güzel sanatlar ve sosyal bilimler enstitüsü yer alacak.

Dünya Bülteni
Bu yazı 2050 kişi tarafından görüntülendi.

Yorumlar


Avatar

rabia | 19-01-2012 23:00:00

lütfen acele edinnnnn=)


Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur