23 Eylül 2009
Kantinde zam yok ; öğrenci ucuza tüketecek

Kantinde zam yok ; öğrenci ucuza tüketecek

Öğrencilerin beslenme saatindeki değişmez adresi kantinler ; bu yıl ekonomik krizin etkisini hisseden velinin yüzünü güldürecek. Okullarda satılan gıdalara bu yıl zam yapılmayacak. Kantinde her velinin bütçesine uygun gıdalar bulundurulacak. Öğle arasını okulda geçiren öğrenci ; bir simit ile gazozu 1 ;6 TL ;ye ; peynirli sandviç ile çayı ise 1 ;8 TL ;ye satın alabilecek.

Öğle yemeğini okulda geçiştiren öğrencinin en çok tercih ettiği yer olan kantinlerde bu yıl zam yok. Türkiye geneli fiyatları belirleyen İstanbul Kantinciler Odası ; 2009-2010 eğitim yılı tavan ürün fiyatlarını belirledi. Buna göre öğrenci ; en çok tercih ettiği simit ; gazoz ; çay ve sandviçi geçen yılki fiyatlar üzerinden satın alacak. İstanbul Kantinciler Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu ; kriz dolayısıyla gıda fiyatları artmasına rağmen zam yapmadıklarını söyledi.

4 yıldır fiyat artışına gitmeyen kantincilerin bu yıl zam yapmayı planladıklarını belirten Osmanoğlu ; "Ancak kriz çıkınca bu karardan da vazgeçtik. Krizde zor zamanlar yaşayan velilere bir yük de biz olmak istemedik." dedi.

Kantinciler ; kiralar ve gıda fiyatlarındaki artışlara rağmen ücretleri artırmamakta kararlı. Gıda alım anlaşmalarını bütün kantinciler adına yürüten kantinciler odası ; bu sayede gıda ürünlerini piyasadaki fiyatın altına alıyor. Yükselen gıda fiyatlarına rağmen ayakta kalabilmeyi başarıyor.

Oda Başkanı Osmanoğlu elde ettikleri kazancı ; "Sürüm sayesinde kazanılan birkaç puan kârı geleceğimizin teminatı gençler için feda ediyoruz." şeklinde ifade etti. Yaz aylarında çalışmayan kantincilerden ölü dönemde kira alınmaması sektörü rahatlatıcı faktörler arasında.

Türkiye genelinde il il değişen kantin fiyatları için yeni sezon öncesi tavan fiyat belirleniyor. ޞartlar gereği ; sektör bu fiyatların altına inebiliyor ancak üzerine çıkamıyor. Odanın belirlediği bu yılki fiyatlara göre öğrenci ; bir simit ile gazozu 1 ;6 TL ;ye ; peynirli sandviç ile çayı 1 ;8 TL ;ye ; tost ve çayı da 1 ;8 TL ;ye alabilecek.

Kaynak: Zaman Bu yazı 1952 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur