16 Eylül 2009
Başakşehir ;de ki Sel Kimisine İş Kapısı Oldu

Başakşehir ;de ki Sel Kimisine İş Kapısı Oldu

Onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca TL zarara neden olan sel felaketi işşizler için fırsata dönüşüyor. Felaketin izlerini silmek için 4 bin kişi geçici olarak işe alınacak.

İstanbul ; selin yarattığı hasarın izlerini silmeye çalışıyor. Belediyeler ; kamu yararına çalışma projesi kapsamında 4 bin kişiyi işe alacak. Bu 4 bin kişi ; selden zarar gören bölgelerde ; bina onarımından ; altyapı çalışmalarına ; vadi ve derelerin ıslahından ; erozyonu engelleme çalışmalarına kadar birçok alanda kullanılacak.

CNN TÜRK ;ün haberine göre ; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk etapta bin kişiye iş verecek. Selin yolları kullanılamaz hale getirdiği Silivri ;de 300 ; Çatalca ;da 450 kişi ekmeğini ; afet onarım çalışmalarından kazanacak.

Bu görüntülere sahne olan Basın Ekspres Yolu ;nun bağlı olduğu Küçükçekmece belediyesi 750 ; Başakşehir Kaymakamlığı 400 ; Bağcılar Belediyesi de 250 kişiyi selin bıraktığı yaraların sarılması için görevlendirecek.

Afet onarımı için işçi alımı yapacak belediyeler arasında; Büyükçekmece ; Esenyurt ; Fatih ve Arnavutköy de bulunuyor.

İşçilere 300 lira maaş ödenecek ; görev yıl sonuna kadar devam edecek. Başvuru için bağlı bulunduğunuz ilçenin İşkur şubenize gidip form doldurmanız yeterli. Başvurular; ihtiyaçtan fazla olursa ; işi kimin alacağına kura yöntemiyle karar verilecek.

Belediyeler ayrıca ; 4275 kişiyi okullarda çalışmak üzere işe alacak. 39 ilçenin Milli Eğitim Müdürlüklerine bilgi verildi. Başvurular bayram sonrası başlıyor. Anlaşmalar ilk etapta 3 aylık yapılacak ama ; kamu yararına çalışma projesine ödenek ayrılırsa yılbaşından sonra da devam edecek. İşsizliğin kol gezdiği Türkiye ;de ; yaraya az da olsa merhem olacak.

Bu yazı 1822 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur