07 Eylül 2009
Altınşehir ;de yollar çöktü

Altınşehir ;de yollar çöktü

Dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış ; İstanbullulara zor anlar yaşattı. Sağanak yağış nedeniyle birçok yerde evler sular altında kaldı. Başakşehir ilçesine bağlı ޞahintepe Mahallesi ;nde ise sağanak yağış nedeniyle yeni yapılan yollar ve kaldırımlar çöktü. Alt yapının büyük oranda zarar gördüğü bölgede ; birçok sokak araç trafiğine kapandı. Sağanak yağış nedeniyle biriken sel suları evlere dolarken ; yağmur ve su baskınları vatandaşları isyan ettirdi.

Evlerini su basan vatandaşlar ; kendi imkanları ile suyu boşaltmaya çalıştı. Reşat Çetiner isimli bir mahalle sakini ; sabah uyurken büyük bir gürültü ile evlerinin duvarının yıkıldığını ve içeri su dolduğunu söyledi. Çocuklarının içeride mahsur kaldığını anlatan Çetiner ; komşularının yardıma geldiğini ve çocukları kurtardıklarını belirtti.

Annesi Behiç Çetiner ise sabah kalktığında su baskını ile karşılaştığını ifade ederek ; "Komşuların yardımı ile çocuklarımızı kurtardık. İki oğlum burada oturuyor. Durumumuz çok kötü. Çoluk çocuk sokakta kaldık. Nerede yatacağız bilmiyorum" dedi.

Öte yandan ; sağanak yağış aralıklarla etkisini sürdürürken ; yetkililer vatandaşları su baskınlarına karşı uyarıyor.

mynethaber Bu yazı 2000 kişi tarafından görüntülendi.

Yorum Ekle

Tüm alanları doldurmak zorunludur